Täyteaineen poisto

Joskus täyteaine halutaan poistaa ennen aineen luonnollista hajoamista. Hyaluronidaasilla täyteaine voidaan poistaa halutulta alueelta nopeasti. Huulista aineen voi joskus poistaa myös neulalla.

täyteaineen poisto neulalla tai hyaluronidaasilla
15 minuuttia
lääkevalmiste/neula
neula
voidepuudutus, paikallispuudutus, johtopuudutus
vähäinen tai kohtalainen
muutama päivä
kahden viikon kuluessa
alk. 49 euroa

Varaa aika

Asiakaspalautteita

Alusta asti minulla oli olo, että olen osaavissa käsissä. Enkä muista, toinko edes toiveitani missään vaiheessa suuremmin ilmi, mutta silti lopputulos oli niin huojentava ja minua miellyttävä. Oli ihana oppia taas tykkäämään peiliinkatsomisesta.
Muodonmuutoksen toteutti Nordic Med Spa ja Soslan Kusrati. Enkä vaan siis voisi koskaan ammattitaidolta ja asiakaspalvelulta enempää edes toivoa.
Täyteaineiden poisto ei tuntunut oikeestaan missään. Soslan oli mukava, rauhallinen ja ammattitaitoinen!
Mun on pakko tulla laittamaan vielä palaute, koska oon niin tyytyväinen tänään saamaani palveluun.

Täyteaineen poisto

Joskus täyteainehoidon tulos ei miellytä tai täyteaine on injektoitu kudokseen väärin. Täyteaine voi kapseloitua kudokseen, täyteainetta voi olla liikaa tai aine voi olla injektoitu liian pinnallisesti. Täyteaine saattaa myös olla huonolaatuista ja aiheuttaa kudoksessa ikäviä reaktioita. Harvoissa tapauksissa täyteaine on injektoitu verisuoneen, jolloin alueen verenkierto häiriintyy ja täyteaine pitää ensi tilassa saada pois komplikaatioiden välttämiseksi.

Komplikaatiot täyteainehoidoissa ovat nykyään harmillisen yleisiä. Usein täyteaine saadaan helposti ja nopeasti pois huulesta pistämällä pieni reikä huuleen ja puristamalla täyteaine ulos. Jos täyteaineen ulos puristaminen ei onnistu, hyaluronihappogeeli voidaan sulattaa pois hyaluronidaasia sisältävällä lääkeaineella (Suomessa lähinnä Hylase, muita merkkejä esim. Hyalase, Hylenex, HyQvia, Vitrase). 

Hyvin harvoissa tapauksissa täyteaine pitää poistaa kudoksesta kirurgisesti. 

Kuka saa tehdä täyteaineen poiston?

Joskus täyteaine voidaan poistaa huulista mekaanisesti: Huuleen tehdään pieni aukko, josta täyteaine puristetaan ulos. Tällaisen toimenpiteen voi tehdä sairaanhoitaja tai lääkäri.

Jos täyteaine poistetaan hyaluronidaasilla, poiston voi tehdä vain lääkäri. Hyaluronidaasihoitoja tehdään huulien lisäksi muihinkin kasvonosiin.

Mitä hyaluronidaasi on?

Hyaluronidaasit ovat hyaluronihappoa hajottavia entsyymejä. Täyteainehoitojen jälkeen elimistön omat hyaluronidaasit alkavat hajottaa ihoon injektoitua hyaluronihappogeeliä, ja siksi ristisidotuinkin hyaluronihappo häviää ihosta hiljalleen hoitoa seuraavien kuukausien aikana.

Jos täyteaine halutaan poistaa ihosta nopeasti, ihoon voidaan ruiskuttaa hyaluronidaasia.

Onko hyaluronidaasihoito turvallinen?

Lääkärin tekemänä hoito on turvallinen. Hoitoon liittyy kuitenkin pieni allergisen reaktion riski. Allergisia reaktioita on havaittu ihmisillä, jotka ovat allergisia ampiaisen ja mehiläisen pistoille.

Hyaluronidaasia saa käyttää vain lääkäri

Täyteaineen sulatusta hyaluronidaasilla voivat tehdä ainoastaan lääkärit ja hammaslääkärit. Täyteaineen poistoon soveltuva hyaluronidaasivalmiste (Hylase, erikoislupavalmiste) voi joissakin harvinaisissa tilanteissa aiheuttaa allergisen reaktion joko hoidon kuluessa tai hoidon jälkeen. 

Täyteaineen sulatus tehdään useimmiten huuliin, mutta täyteaineen voi sulattaa miltä kasvojen alueelta tahansa. Hylase-erikoislupavalmiste sulattaa hyaluronihappotäyteaineita, mutta kalsiumhydroksiapatiittipohjaisiin täyteaineisiin sulatus ei tehoa. 

Miksi hyaluronidaasi ei sulata kaikkia täyteaineita?

Hyaluronidaasientsyymi hajottaa ainoastaan hyaluronihappoa. Kalsiumpohjaisia täyteaineita hyaluronidaasi ei sulata, ei myöskään muovijohdannaisia tai huonolaatuisten täyteaineiden sisältämiä epäpuhtauksia tai muita vierasaineita.

Milloin tarvitaan kirurgiaa?

Ääritapauksissa täyteaine voidaan joutua poistamaan kirurgisesti. Tällaiseen tilanteeseen voidaan ajautua, jos

  • ihoon on ruiskutettu jotain muuta yhdistettä kuin hyaluronihappoa ja aine pitää saada pois ihosta
  • ihoon on ruiskutettu epäpuhdasta, huonolaatuista hyaluronihappovalmistetta, jonka epäpuhtauksiin hyaluronidaasi ei tehoa

Hoidon kulku

Hoidon aikana lääkäri tai hammaslääkäri tutkii hoidettavan alueen huolellisesti katsomalla ja tunnustelemalla. Tarvittaessa hoidettava alue puudutetaan ennen kuin aine injektoidaan hoidettavalle alueelle pienellä neulalla.

Hylase alkaa sulattaa täyteainetta heti, mutta lopullisen tuloksen näkee kahden viikon kuluttua. Joskus hoito pitää uusia. Jos asiakas haluaa laittaa hoidetulle alueelle uudelleen täyteainetta, tulee sulatustoimenpiteen jälkeen odottaa vähintään yksi kuukausi.

Sattuuko hoito?

Hoito voi olla epämukava, ja siksi alue voidaan puuduttaa voiteella. Myös johtopuudutus on mahdollinen.

Mitä hoidon jälkeen tapahtuu?

Täyteaineen poiston jälkeiset sivuoireet muistuttavat täyteainehoidon oireita, olipa poisto tehty neulalla tai hyaluronidaasilla.

Hoitoalue voi turvota, punoittaa ja kihelmöidä. Myös mustelmat ovat mahdollisia.

Milloin näen tulokset?

Suurin osa hoitotuloksesta näkyy 24 tunnin kuluessa. Jos hoito tehdään hyaluronidaasilta, lopullinen tulos on arvioitavissa noin kahden viikon päästä hoidosta.

Lue lisää aiheesta

Täyteaineen poisto: kokemuksia

"Tää tilanne ei ole enää pelastettavissa", ajatteli Nilla peiliin katsoessaan. Sitten hän sai yllättävän yhteydenoton. Lue koko tarina!

Hinnasto

Täyteaineen poisto neulalla

49 euroa

Täyteaineen poisto

alk. 179 euroa
Toimenpiteessä käytetään Hylase-erikoislupavalmistetta täyteaineen poistoon

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon tai videokonsultaatioon.

Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.

Ostettavat palvelut

  • Huulten täyttö helsinki huulten täyttö tampere huulten täyttö turku huulten täyttö hyvinkää

    Huulten täyttö, muotoilu ja syväkosteutus

    279,00 419,00 

    Huulia voidaan muotoilla, täyttää ja syväkosteuttaa tehokkaasti Juvéderm®- tai Teosyal®-hyaluronihappovalmisteilla.

Kysy ammattilaiselta

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään sinua, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright - Nordic Med Spa