Täyteaineen poisto

Puhdas hyaluronihappotäyteaine voidaan poistaa halutulta alueelta hyaluronidaasilla. Yksi hoitokerta saattaa riittää. Usein hoito joudutaan kuitenkin tekemään useita kertoja.

täyteaineen poisto
15–45 minuuttia
hyaluronidaasi
pistoshoito
paikallispuudutus, johtopuudutus
vähäinen tai kohtalainen
muutama päivä
kahden viikon kuluessa
yksi hoitokerta ei aina riitä

Varaa aika

Hinnasto

Täyteaineen poisto hyaluronidaasilla

179 euroa

Yksi hoitokerta ei aina riitä.

Maksutavat

Hyaluronidaasihoitoa ei voi maksaa lahjakortilla.

Asiakaspalautteita

Olen jo pitkään halunnut täyteaineen poistoa huulista. Samalla innostuin ekaa kertaa kokeilemaan kulmien kohotusta botoxilla. Kiitos Nordic Med Spa ja Alina Hilden. Voin lämpimästi suositella!
Alusta asti minulla oli olo, että olen osaavissa käsissä. Enkä muista, toinko edes toiveitani missään vaiheessa suuremmin ilmi, mutta silti lopputulos oli niin huojentava ja minua miellyttävä. Oli ihana oppia taas tykkäämään peiliinkatsomisesta.
Muodonmuutoksen toteutti Nordic Med Span lääkäri. Enkä vaan siis voisi koskaan ammattitaidolta ja asiakaspalvelulta enempää edes toivoa.
Täyteaineiden poisto ei tuntunut oikeestaan missään. Lääkäri oli mukava, rauhallinen ja ammattitaitoinen!
Mun on pakko tulla laittamaan vielä palaute, koska oon niin tyytyväinen tänään saamaani palveluun.

Täyteaineen poisto

Joskus täyteainehoidon tulos ei miellytä tai täyteaine on injektoitu kudokseen väärin. Täyteaine voi kapseloitua kudokseen, täyteainetta voi olla liikaa tai aine voi olla injektoitu liian pinnallisesti. Täyteaine saattaa myös olla huonolaatuista ja aiheuttaa kudoksessa ikäviä reaktioita. Harvoissa tapauksissa täyteaine on injektoitu verisuoneen, jolloin alueen verenkierto häiriintyy ja täyteaine pitää ensi tilassa saada pois komplikaatioiden välttämiseksi. Komplikaatiot täyteainehoidoissa ovat nykyään harmillisen yleisiä.

Hyaluronihappogeeli voidaan sulattaa pois hyaluronidaasia sisältävällä lääkeaineella (Suomessa lähinnä Hylase, muita merkkejä esim. Hyalase, Hylenex, HyQvia, Vitrase). Jos täyteainetta on vähän, riittää usein yksi hoitokerta. Jos täyteainehoitoja on tehty paljon, on järkevää varautua useaan hoitokertaan.

Hyvin harvoissa tapauksissa täyteaine pitää poistaa kudoksesta kirurgisesti. 

Kuka saa tehdä täyteaineen poiston?

Kun täyteaine poistetaan hyaluronidaasilla, poiston voi tehdä vain lääkäri tai hammaslääkäri. Hyaluronidaasihoitoja tehdään huulien lisäksi muihinkin kasvonosiin.

Mitä hyaluronidaasi on?

Hyaluronidaasit ovat hyaluronihappoa hajottavia entsyymejä. Täyteainehoitojen jälkeen elimistön omat hyaluronidaasit alkavat hajottaa ihoon injektoitua hyaluronihappogeeliä, ja siksi ristisidotuinkin hyaluronihappo häviää ihosta hiljalleen hoitoa seuraavien kuukausien aikana.

Jos täyteaine halutaan poistaa ihosta nopeasti, ihoon voidaan ruiskuttaa synteettistä hyaluronidaasia.

Onko hyaluronidaasihoito turvallinen?

Lääkärin tekemänä hoito on turvallinen. Hoitoon liittyy kuitenkin pieni allergisen reaktion riski. Allergisia reaktioita on havaittu ihmisillä, jotka ovat allergisia ampiaisen ja mehiläisen pistoille.

Hyaluronidaasia saa käyttää vain lääkäri

Täyteaineen sulatusta hyaluronidaasilla voivat tehdä ainoastaan lääkärit ja hammaslääkärit. Täyteaineen poistoon soveltuva hyaluronidaasivalmiste (Hylase, erikoislupavalmiste) voi joissakin harvinaisissa tilanteissa aiheuttaa allergisen reaktion joko hoidon kuluessa tai hoidon jälkeen. 

Täyteaineen sulatus tehdään useimmiten huuliin, mutta täyteaineen voi sulattaa miltä kasvojen alueelta tahansa. Hylase-erikoislupavalmiste sulattaa hyaluronihappotäyteaineita, mutta kalsiumhydroksiapatiittipohjaisiin täyteaineisiin sulatus ei tehoa. 

Kuinka monta hoitoa tarvitaan?

Tarvittavien hoitojen lukumäärä vaihtelee, koska jokaisen elimistö toimii eri tavalla. Hyaluronidaasin annostelussakin syytä olla mieluummin liian varovainen kuin liian ronski, jotta lopputuloksesta saadaan kaunis. Hyaluronidaasia voidaan aina lisätä muttei poistaa.

Joillekin asiakkaille saattaa riittää yksi toimenpide. Jos poistoalueelle on vuosien saatossa tehty useita täyteainehoitoja, vieläpä erimerkkisillä täyteaineilla, hyaluronidaasihoito joudutaan usein tekemään ainakin kaksi kertaa.

Tarvittavien käsittelyjen lukumäärä voidaan arvioida ensimmäisen hyaluronidaasihoidon jälkeen. Ennen hoitoa on lähes mahdotonta arvioida, kuinka monta käsittelykertaa tarvitaan. Lähtökohtaisesti on hyvä varautua useampaan kuin yhteen hoitokertaan.

Miksi hyaluronidaasi ei sulata kaikkia täyteaineita?

Hyaluronidaasientsyymi hajottaa ainoastaan hyaluronihappoa. Kalsiumpohjaisia täyteaineita hyaluronidaasi ei sulata, ei myöskään muovijohdannaisia tai huonolaatuisten täyteaineiden sisältämiä epäpuhtauksia tai muita vierasaineita.

On varsin tyypillistä, että ihoon on vuosien saatossa ruiskutettu erityyppisiä ja joskus myös huonolaatuisia täyteaineita. Tällaisissa tilanteissa ihoon ruiskutetun hyaluronihapon liuottaminen on pitkä prosessi. Jos ihoon injektoiduissa täyteaineissa on ollut epämääräisiä ainesosia, niihin hyaluronidaasihoito ei tehoa.

Täyteaineen laadulla on merkitystä myös silloin, kun tulee tarve päästä aineesta eroon.

Milloin tarvitaan kirurgiaa?

Ääritapauksissa täyteaine voidaan joutua poistamaan kirurgisesti. Tällaiseen tilanteeseen voidaan ajautua, jos

  • ihoon on ruiskutettu jotain muuta yhdistettä kuin hyaluronihappoa ja aine pitää saada pois ihosta
  • ihoon on ruiskutettu epäpuhdasta, huonolaatuista hyaluronihappovalmistetta, jonka epäpuhtauksiin hyaluronidaasi ei tehoa

Hoidon kulku

Hoidon aikana lääkäri tai hammaslääkäri tutkii hoidettavan alueen huolellisesti katsomalla ja tunnustelemalla. Tarvittaessa hoidettava alue puudutetaan ennen kuin aine injektoidaan hoidettavalle alueelle pienellä neulalla.

Hylase alkaa sulattaa täyteainetta heti, mutta lopullisen tuloksen näkee kahden viikon kuluttua. Melko usein hoito pitää uusia, jotta kaikki hyaluronihappogeeli saadaan liuotetuksi pois kudoksesta.

Jos asiakas haluaa laittaa hoidetulle alueelle uudelleen täyteainetta, tulee sulatustoimenpiteen jälkeen odottaa vähintään yksi kuukausi.

Sattuuko hoito?

Hoito voi olla epämukava, ja siksi alue voidaan puuduttaa voiteella. Myös johtopuudutus on mahdollinen.

Mitä hoidon jälkeen tapahtuu?

Täyteaineen poiston jälkeiset sivuoireet muistuttavat täyteainehoidon oireita.

Hoitoalue voi turvota, punoittaa ja kihelmöidä. Myös mustelmat ovat mahdollisia.

 

Milloin näen tulokset?

Suurin osa hoitotuloksesta näkyy 24 tunnin kuluessa. Lopullinen tulos on arvioitavissa noin kahden viikon päästä hoidosta.

Melko usein hoito joudutaan tekemään kaksi tai kolmekin kertaa, jotta kaikki täyteaine saadaan poistetuksi.

Lue lisää aiheesta

Täyteaineen poisto: kokemuksia

"Tää tilanne ei ole enää pelastettavissa", ajatteli Nilla peiliin katsoessaan. Sitten hän sai yllättävän yhteydenoton. Lue koko tarina!

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon.

Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.

Kysy ammattilaiselta

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright - Nordic Med Spa