Tatuoinnin poisto laserilla
Mustia, tummansinisiä ja tummia tatuointeja voidaan poistaa Stellar M22 -laserilla.
Varaa aika
Hinnasto
Tämän palvelun voit maksaa myös laskulla tai osamaksulla
- Nordic Med Spa Terveystili -laskulla saat 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
- Nordic Med Spa Terveystili -osamaksulla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa.
- Teethän laskutus-/osamaksusopimuksen hyvissä ajoin ennen vastaanotolle saapumistasi.
- Lue lisää.
Vain Tampereella
Tatuoinnin poistoja tehdään vain Tampereen Nordic Med Spalla. Hoitoja tekevät vain sairaanhoitajat.
XS (enint. 2 cm x 2 cm) – sh
alk. 79 euroaS (enint. 5 cm x 5 cm) – sh
alk. 99 euroaM (enint. 10 cm x 10 cm) – sh
alk. 149 euroaL (enint. 10 cm x 15 cm) – sh
alk. 199 euroaXL (enint. 20 cm x 20 cm) – sh
alk. 299 euroaAsiakaspalautteita
Tatuoinnin poisto laserilla
TAMPERE
Laservalolla voidaan poistaa ei-toivottuja tatuointeja. Q-Switched Nd:YAG -laser hajottaa mustat, tummansiniset ja muut tummat tatuoinnit turvallisesti ja tehokkaasti. Ihon kannalta hoito etenee tarpeeksi hellävaraisesti ja vaiheittain niin, että yksittäisestä laserhoidosta palautuminen on mahdollisimman vaivatonta.
Toimenpiteen teho perustuu laservalon kykyyn hajottaa tummaa pigmenttiä. Kun pulssimainen laservalo kohdistetaan tarkasti ihossa olevaan mustepigmenttiin, pigmenttipartikkelit hajoavat pieniksi hiukkasiksi. Laserhoidon jälkeen elimistö hajottaa laservalon pilkkomat hiukkaset vielä pienemmiksi. Lopulta pilkotut värihiukkaset poistuvat elimistöstä kokonaan.
Tatuoinnin poisto räätälöidään toimenpiteenä jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti sen mukaan, millaista tatuointia ollaan poistamassa.
Mihin tekniikka perustuu?
Laservalohoito tehdään hyödyntämällä nanosekuntien pituisia laservalopulsseja. Laservalopulssit pilkkovat tatuoinnissa käytetyn musteen niin pieniksi hiukkasiksi, että elimistö pystyy käymään niiden kimppuun. Pieniksi pilkotut värihiukkaset poistuvat elimistöstä luonnollisten aineenvaihduntamekanismien ansiosta.
Mustat tatuointivärit voidaan poistaa laserilla hyvin. Tummansiniset ja muut tummat musteet reagoivat laservaloon hiukan huonommin, silti melko hyvin.
Värillisiä tatuointeja Stellar M22 -laserilla ei voida poistaa.
Onko tatuoinnin poisto laserilla turvallista?
Laservalolla on erinomainen kyky hajottaa kohdennetusti vain mustehiukkasia. Toimenpiteen aikana mustepartikkeleiden pienen räjähtelyn voi jopa kuulla.
Vaikka muste hajoaa, iho jää hoidossa lähes vahingoittumattomaksi.
Tatuoinnin poisto kannattaa teettää terveydenhuollon ammattilaisella, joka työskentelee terveydenhuollon toimintayksiköksi luokitellussa tilassa.
Tatuoinnin poisto – eri menetelmiä
Tatuointeja voidaan poistaa ja vaalentaa monin eri menetelmin. Jos tatuoinnissa käytetty muste on mustaa, hyvin tummaa tai tummansinistä, laserhoito sopii yleensä parhaiten tatuoinnin poistamiseen.
Markkinoilla on olemassa muitakin vaihtoehtoja.
Dermabraasiohoidossa hajotetaan mekaanisesti ensin ihon pintaa, sitten mustetta. Hoidolla saadaan kelvollisia tuloksia, mutta toipumisaika on pitkä, tulehdus mahdollinen ja arven muodostuminenkin todennäköistä. Kemiallinen kuorinta TCA-liuoksella toimii dermabraasion tavoin, mutta siinä ihoa ja mustepigmenttiä hajotetaan kemiallisesti, ei mekaanisesti.
Perinteisin ja joissakin tapauksissa paras tatuoinninpoistomenetelmä on leikkaushoito.
Nordic Med Spalla tatuointeja poistetaan ainoastaan laserilla.
Kuinka monta laserhoitoa tarvitaan?
Lasertoimenpiteen huomattavin etu on sen hellävaraisuus. Koska laservalo poistaa tatuointia vaiheittain, iho toipuu yksittäisen hoidon jälkeen varsin vaivatta.
Hellävaraisuuden ja vaiheittaisuuden kääntöpuolena voidaan pitää sarjahoidon pituutta. Jo ensimmäisen laserkäsittelyn myötä tatuoinnin väri vaalenee, mutta silti hoito tehdään vähintään kolme kertaa.
Useimmiten tatuoinnin poisto täytyy tehdä 6–10 kertaa. Vain pitkähköllä sarjahoidolla tatuointiväri saadaan hajoamaan täysin.
Joskus hoitokertojen väliin on syytä jättää jopa useita kuukausia. Tämä on suositeltavaa, jos tatuointi on ns. äärialueella (esim. nilkka) tai jos sivuvaikutukset ovat normaalia häiritsevämpiä.
Mitkä asiat vaikuttavat hoitojen lukumäärään?
Se, kuinka monta hoitokertaa juuri sinä tarvitset, riippuu monesta eri tekijästä:
- ihotyyppi
- tatuoinnin sijainti
- tatuoinnissa käytetty väri
- tatuoinnissa käytetyn musteen määrä
- mustekerrosten lukumäärä
- elimistön mahdollinen taipumus muodostaa arpia
- immuunijärjestelmän toiminta
- yksilöllinen aineenvaihdunta
Laserhoidon tehoon voi vaikuttaa hieman myös omilla valinnoillaan. Sarjahoidon aikana kannattaa pitää kiinni ainakin näistä:
- terveellinen ruokavalio
- matalat stressitasot
- riittävä uni ja lepo
- terveelliset liikuntaharrastukset
- riittävä vedenjuonti
Kuinka usein tatuoinnin poisto tehdään?
Tatuoinnin poisto tehdään yleensä 6–10 viikon välein.
Hoitojen lukumäärä ja hoitovälit räätälöidään yksilöllisesti ihotyypin, tatuoinnissa käytettyjen väripigmenttien ja tatuoinnin koon perusteella.
Toimenpiteen väliin voidaan joskus jättää jopa kuukausien palautumisaika.
Tatuoinnin poisto sopii kaikenikäisille
Tatuoinnit ovat yleistyneet viimeisten vuosikymmenien aikana. Samaan tahtiin on kasvanut myös tarve tatuointien poistamiselle. Syyt tatuoinnin poistoon voivat olla monenkirjavia. Joskus työuralla eteneminen edellyttää tatuoinnin poistoa, joskus poiston syynä voi olla tatuoinnin epäonnistuminen tai se, ettei tatuointikuva enää sovi ihmisen elämäntilanteeseen.
Tatuoinnin poistoja tehdään hyvin eri-ikäisille ihmisille, eri syistä, eripituisina sarjahoitoina.
Tatuoinnin poisto laserilla – onko sille vasta-aiheita?
Tatuoinnin poisto laserilla on hyvin siedetty toimenpide, mutta aivan kaikille se ei silti sovi.
Hoitoa ei tehdä, jos ihossa on aktiivinen tulehdustila tai viruksen, sienen tai bakteerin aiheuttama ihosairaus. Aknen lääkehoidon (Roaccutan) ja tatuoinnin poiston väliin jätetään vähintään kuuden kuukauden tauko. Antibiootin tai muun valolle herkistävän lääkehoidon jälkeen on odotettava yksi kuukausi. Retinolia tai muita retinoideja sisältävien voiteiden käyttö lopetetaan jo kaksi viikkoa ennen sarjahoidon aloittamista (koskee vain ihoaluetta, jolle hoito tehdään).
Ihosyöpä on laservalohoidon ehdoton vasta-aihe.
Jos tatuointi on alle puolen vuoden ikäinen, sitä ei poisteta laserilla. Laserpoistoa ei tehdä myöskään, jos iho on tummempi kuin tatuoinnissa käytetty väripigmentti.
Jos tatuointivärit sisältävät rauta- tai titaanidioksidia, laservalo voi jopa tummentaa niitä.
Mitä sivuvaikutuksia hoidolla on?
Laserhoidon jälkeen ihon pinta saattaa kohota muutamaksi vuorokaudeksi. Usein ihon pinnalle syntyy myös valkoinen kerros. Puhutaan ns. frosting-vaikutuksesta.
Frostingia syntyy, kun ihon pintaan nousee pieniä kaasukuplia, jotka puolestaan mahdollistavat tatuointipigmentin hajoamisen.
Muita sivuvaikutuksia ovat punoitus, turvotus, rakkulat, ruvet, mustelmat, kihelmöinti ja kipu. Mahdollisia sivuvaikutuksia ovat myös pieni veren ja kudosnesteen tihkuminen sekä ihon tulehtuminen.
Joskus hyvin harvoin ihminen saattaa saada allergisen reaktion, kun tatuoinnissa käytetty väri hajoaa ja kulkeutuu pois lymfakierron mukana. Tällaisessa tilanteessa voidaan tarvita systeemistä antiobioottilääkitystä.
Tatuoinnin poisto toimenpiteenä
Ennen lasertoimenpidettä hoitoalueen iho voidaan puuduttaa. Kun iho on puutunut, tatuoitu iho käsitellään äärimmäisen lyhytkestoisilla laservalopulsseilla. Yleensä hoito kestää 15 minuutista 45 minuuttiin tatuoinnin koosta riippuen.
Hoito tuntuu ihossa kuumuutena, kihelmöintinä ja kipuna. Viilentävä hoitopää lievittää näitä tuntemuksia. On suositeltavaa ostaa apteekista Emla- tai Tapin-puudutusvoidetta ja levittää se ihoon tunti ennen tatuoinnin poistoa.
Miten valmistaudun tatuoinnin poistoon?
- Aloita auringon ottamisen ja solariumin välttäminen jo neljä viikkoa ennen ensimmäistä laserhoitoa.
- Älä käytä myöskään itseruskettavia tuotteita.
- Peseydy hyvin ennen toimenpidettä, äläkä levitä iholle voiteita tai muita kosmetiikkatuotteita.
- Hoidettavan ihoalueen vahaaminen ja kuoriminen on lopetettava kaksi viikkoa ennen ensimmäistä laserhoitoa.
- Hoidettavalle alueelle ei saa levittää retinoideja sisältäviä voiteita. Näiden käyttö on lopetettava jo kaksi viikkoa ennen ensimmäistä laserhoitoa.
- Antibioottikuurin tai muun valolle herkistävän lääkehoidon jälkeen on odotettava kuukausi ennen kuin laserhoito voidaan tehdä.
- Isotretinoiinihoidon (Roaccutan) ja laserhoidon väliin jätetään vähintään kuusi kuukautta.
- Osta Tapin- tai Emla-puudutusvoidetta apteekista ennen hoitoa. Levitä voide hoidettavalle alueelle jo tunti ennen lasertoimenpidettä.
Tatuoinnin poiston jälkeen
Välittömästi tatuoinnin laserpoiston jälkeen iholle ilmestyy vaaleita kuplia. Iho punoittaa ja turpoaa. Nämä ovat normaaleita sivuoireita, jotka hälvenevät laserhoitoa seuraavien vuorokausien kuluessa.
Hoidon jälkeen hoidetun ihon päälle muodostuu paksuhko kuori, joka häviää noin kahdessa viikossa. Tätä kuorimaista rupea ei saa raapia tai hieroa.
Tatuoinnissa käytetty väripigmentti alkaa vaaleta vähitellen jo ensimmäisen laserhoidon jälkeen.
- Älä ui tai sauno kahteen viikkoon.
- Älä ota aurinkoa hoitosarjan aikana lainkaan.
- Pidä hoidettu alue puhtaana, mutta älä hankaa sitä kuivaksi suihkuttelun jälkeen.
- Älä suuntaa suihkua suoraan hoitoalueelle, vaan huuhtele hoidettua kohtaa viileällä, juoksevalla vedellä.
- Kutinaa voi hoitaa hydrokortisonivoiteella.
- Särkyä voi hoitaa parasetamolilla.
- Jos alue on kipeä ja sykkii tai kuumottelee voimakkaasti vielä viikon kuluttua laserhoidosta tai jos sinulle nousee korkea kuume, ole yhteydessä hoidon tehneeseen ammattilaiseen.
Millaisia tuloksia voin odottaa?
Tatuoinnin poisto vaatii kärsivällisyyttä. Pigmentti alkaa hajota vähitellen jo ensimmäisen laserhoidon jälkeen, mutta yleensä tatuointi saadaan täysin pois vasta pitkähkön sarjahoidon kuluessa.
Jokaisen hoitokerran väliin jätetään ainakin kuuden viikon tauko, jonka aikana väripigmenttiä hajoaa ja poistuu.
Lue lisää aiheesta
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon
Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon.
Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.
Kysy ammattilaiselta
Mikäli jokin asia jäi mietityttämään, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.