PRP-hoito

PRP-hoito eli vampyyrihoito vaalentaa ja tasoittaa silmänaluset, kiinteyttää ihon ja pysäyttää hiustenlähdön. Hoito tehdään 3–6 kertaa kuukauden välein.

ihon kiinteytys, tasoitus ja ihon sävyn parantaminen, hiustenlähdön pysäyttäminen, silmänalusihon vaalentaminen
60–90 minuuttia
asiakkaan verestä erotettu verihiutalekylläinen plasma
injektio
voidepuudutus
vähäinen tai kohtalainen
2–7 vuorokautta
muutaman viikon kuluttua
sarjahoito 3–6 kertaa kuukauden välein, ylläpitohoito 1–2 kertaa vuodessa.
alkaen 299 euroa

Varaa aika

PRP-hoito

PRP-hoito tunnetaan myös nimillä vampyyrihoito ja plasmahoito. PRP-hoidossa käytetään asiakkaan omaa verta, ja hoidon teho perustuu luonnollisen plasman terapeuttisiin ominaisuuksiin. Verihiutalekylläinen plasma uudistaa ihokudosta sekä vetää voimakkaasti puoleensa elimistön omia kantasoluja stimuloiden luonnollisen kollageenin, elastiinin ja hyaluronihapon muodostusta.  Esteettisten hoitojen lisäksi PRP-plasmahoitoa käytetään laajasti myös lääketieteessä esimerkiksi erilaisten ihovaurioiden hoidossa.

PRP-hoidon teho perustuu sekä ruiskutettavaan aineeseen että pistoksiin. Ihoon ruiskutettu verihiutalekylläinen plasma kiihdyttää ihon omia uusiutumisprosesseja ja saa ihon korjaamaan itse itseään. Toisaalta myös pistäminen stimuloi ihoa uudistumaan. Neulanpistot herättävät ihon fibroblastisolut tuottamaan uutta kollageenia ja elastiinia. Syntyvä kollageeni kiinteyttää ihoa sisältäpäin, samalla kun uusi elastiini palauttaa ihoon luonnollista kimmoisuutta.

Kuka voi tehdä hoitoja?

Suomen lainsäädäntö ei toistaiseksi määrittele, kuka saa tehdä esteettisiä pistoshoitoja (pl. botuliinihoidot). Hoitoja tehdään tyypillisesti kauneushoitoloissa, esteettisillä klinikoilla ja yksityisillä lääkäriasemilla.

Jos tekijä ei ole terveydenhuollon ammattilainen, mahdollisesta hoitovirheestä ei voi kannella terveydenhuoltoon vaan asia kuuluu kuluttajaviranomaiselle. Valvira tai Aluehallintovirasto voivat puuttua vain terveydenhuollon ammattilaisen tekemiin toimenpiteisiin.

Esteettisistä pistoshoidoista tehtäviä kanteluita ei tilastoida erilliseen rekisteriin, joten niiden määrä ei ole tiedossa. Tarkista aina hoitoja antavan henkilön ammattioikeus sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä.

Nordic Med Spa -klinikoilla PRP-hoitoja tekevät vain asianmukaisen koulutuksen saaneet ja jatkuvasti lisäkouluttautuvat sairaanhoitajat, lääkärit ja hammaslääkärit. 

Onko PRP-hoito turvallinen?

PRP-hoito on toimenpiteenä turvallinen muttei täysin riskitön. Hoito on syytä teettää aina terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla.

Terveydenhuollon ammattilainen tuntee kasvojen ja hiuspohjan anatomian, PRP-hoitojen vasta-aiheet sekä pistoshoitoihin liittyvät aseptiikkanäkökohdat. Lääkärin, hammaslääkärin tai sairaanhoitajan tekemänä PRP-hoito on turvallinen toimenpide, jota ei tarvitse pelätä.

 

Luonnollisia tuloksia

PRP:tä (platelet rich plasma: runsasverihiutaleinen plasma) voidaan pitää maailman luonnollisimpana mesoterapialiuoksena. Koska se on erotettu ihmisen omasta verestä, yliherkkyysreaktiot ovat erittäin harvinaisia. Synteettisiin hyaluronihappovalmisteisiin verrattuna PRP on eräänlainen luomutuote.

PRP-hoito sopii kaikille ihotyypeille, kaikenvärisille ihoille ja kaikille etnisille ryhmille. Toimenpide voidaan tehdä milloin tahansa vuodenajasta riippumatta.

Hoidon vaikutus alkaa muutaman viikon päästä toimenpiteestä. Tulokset säilyvät hyvinä noin vuoden ajan. Yleensä näkyviä tuloksia saavutetaan 3–6 hoitokerran sarjahoidolla. Tällöin PRP-käsittelyt tehdään noin kuukauden välein.

 

Mitä eroa on Plasma Pen -hoidolla ja PRP-plasmahoidolla?

Plasmakynähoito ja PRP-plasmahoito saattavat aiheuttaa sekaannusta. Molemmat hoidot sopivat ikääntymismuutosten häivyttämiseen, mutta muuta yhteistä niillä ei ole.

Plasmakynähoidon yhteydessä plasma-sana merkitsee aineen olomuotoa, jossa atomit ovat menettäneet elektronejaan.

PRP-hoidosta puhuttaessa plasma-sanalla viitataan veren nestemäiseen, verisoluttomaan osaan.

Ihon ja hiuspohjan ongelmiin

PRP-hoito eli vampyyrihoito tulee avuksi moneen ulkonäköongelmaan. Toimenpiteen avulla voidaan häivyttää väsymyksen merkkejä ja ikääntymismuutoksia: ryppyjä, ihon sameutta ja velttoutta. Hoito on tehokkain, kun se tehdään sarjana. Hoitosarjan päätyttyä iho on kirkas, napakka ja tasainen. Väsymyksen merkit ovat poissa. Arvet ovat tasoittuneet. Ilme näyttää aiempaa levänneemmältä ja nuorekkaammalta. Erityisen hyviä tuloksia PRP-hoidolla saavutetaan silmänympärysihon hoidossa. PRP-sarjahoidon jälkeen tummuus, rypyt ja velttous ovat vähentyneet merkittävästi.

PRP-hoidon avulla voidaan hidastaa ja vähentää myös hiustenlähtöä. Joissakin tapauksissa hiustenlähtö pysähtyy täysin PRP-hoitosarjan myötä. Hiustensiirron yhteydessä PRP-sarjahoito on ehdottoman tarpeellinen. Verihiutalekylläisen plasman sisältämät kasvutekijät stimuloivat hiuspohjaa ja edistävät uusien, istutettujen hiusten hyvinvointia.

Tehoaako PRP todella hiustenlähtöön?

PRP-sarjahoidosta hyötyvät hiustenlähdöstä kärsivät miehet ja naiset. Toimenpide pysäyttää hiustenlähdön tai ainakin hillitsee sitä. Hoito ei kuitenkaan kasvata uusia hiuksia täysin kaljuuntuneisiin kohtiin.

 • Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan PRP-hoito voi lisätä terveiden hiustuppien määrää.
 • Vuonna 2015 tehdyn tutkimuksen mukaan PRP-sarjahoito lisää hiusten lukumäärää sekä tekee yksittäisistä hiuksista aiempaa paksumpia ja hiusjuurista kestävämpiä.
 • Vuonna 2019 tehdyssä tutkimuksessa vertailtiin minoksidiililääkkeen ja PRP-hoidon tehoa. Tutkimuksen mukaan useissa tapauksissa PRP-hoidon tulokset olivat parempia kuin lääkehoidon tulokset.

 

 

Miten hiuspohjan PRP-hoito tehdään?

Hiustenlähtöä hoidettaessa PRP-toimenpide tehdään 3–6 kertaa kuukauden välein.

Joissakin tapauksissa verihiutalekylläisen plasman joukkoon lisätään kevyttä hyaluronihappogeeliä tai erilaisia vitamiineja. Hyaluronihappogeeli auttaa plasmaa levittäytymään laajalle alueelle. Vitamiinit, hivenaineet ja aminohapot saattavat stimuloida hiustuppia siirtymään lepovaiheesta aktiiviseen kasvuvaiheeseen.

Hoidon kulku

Ennen hoitoa tehtävän konsultaation yhteydessä kanssasi keskustellaan terveydentilastasi, hoidon käyttökohteesta, vasta-aiheista, mahdollisista reaktioista ja riskeistä sekä jälkihoito-ohjeista. Iho puudutetaan pintapuudutteella ja puhdistetaan huolellisesti.

Toimenpide etenee monessa vaiheessa. Aluksi kyynärtaipeestasi otetaan verinäyte.
Verinäyte asetetaan sentrifugiin muutamaksi minuutiksi. Näin verisolut ja plasma saadaan erottumaan toisistaan. Seuraavaksi hoidon tekijä kerää ruiskuihin sen osan plasmasta, joka sisältää paljon verihiutaleita ja kasvutekijöitä. Tämä plasmanosa injektoidaan hoidettavalle alueelle kymmenien mikropistosten avulla.

Itse toimenpide kestää noin 60 minuuttia, useita alueita hoidettaessa kauemmin.

 

Mitä ennen hoitoa tapahtuu?

Ennen PRP-hoitoa kannattaa noudattaa seuraavia ohjeita:

 • Vältä hoitoa edeltävällä viikolla veren hyytymiseen vaikuttavia lääkkeitä ja lisäravinteita. Älä kuitenkaan tauota sinulle määrättyjä lääkityksiä omin päin.
 • Keskustele kaikista lääkityksistäsi PRP-hoidon tekijän kanssa.
 • Syö ja juo terveellisesti hoitopäivänä.
 • Vältä alkoholin juomista hoitoa edeltävinä päivinä.
 • Älä tupakoi hoitopäivänä.

 

Miten hoito etenee?

 1. Asiakkaalta otetaan verinäyte. 
 2. Verinäyte asetetaan sentrifugiin muutaman minuutin ajaksi. Sentrifugissa verisolut ja plasma erottuvat toisistaan.
 3. Plasmasta erotetaan se osa, joka sisältää runsaasti verihiutaleita.
 4. Verihiutalekylläinen plasmanosa ruiskutetaan suunnitellusti hoitoalueelle.
 5. Lopuksi toimenpidealueelle tehdään mikroneulaushoito.

 

Sattuuko hoito?

Hoitoalue puudutetaan tehokkaalla puudutevoiteella. Koska kyse on monipistoshoidosta, on syytä varautua lievään tai kohtalaiseen kipuun.

Mitä teen hoidon jälkeen?

 • Ihon koskettelua tulee välttää kuuden tunnin ajan
 • Toimenpidealueen ihon voi pestä hellävaraisesti kuuden tunnin kuluttua
 • Saunaa ja uimista on vältettävä 48 tuntia
 • Meikkiä voi käyttää toimenpidettä seuraavana päivänä
 • Auringonotto ja solarium ovat kiellettyjä kahden viikon ajan
 • Iho on suojattava hoitoa seuraavien viikkojen ajan huolellisesti auringolta
 • Mikäli iho hilseilee, hilseilevää ihoa ei saa repiä tai poistaa mekaanisesti
 • Ihon kuorintaa vältetään ainakin viikon ajan
 • Toimenpidettä seuraavan viikon aikana on hyvä välttää luomukosmetiikkaa

Hinnasto

Tämän palvelun voi maksaa myös Terveystili-laskulla tai -osamaksulla

 • Laskulla saat 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
 • Osamaksulla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa.
 • Lue lisää.

 

PRP silmänalusiholle

299 euroa
Ihoa vaalentava, tasoittava ja kiinteyttävä hoito, jossa käytetään asiakkaan omasta verestä saatua verihiutalekylläistä plasmanosaa

PRP kasvoille

399 euroa
Ihoa elvyttävä, kirkastava ja kiinteyttävä hoito, jossa käytetään asiakkaan omasta verestä saatua verihiutalekylläistä plasmanosaa

PRP kasvoille, kaulalle ja dekolteelle

599 euroa
Ihoa elvyttävä, kirkastava ja kiinteyttävä hoito, jossa käytetään asiakkaan omasta verestä saatua verihiutalekylläistä plasmanosaa

PRP koko hiuspohjalle

599 euroa
Hiuspohjaa elvyttävä injektiohoito, joka sarjahoitona pysäyttää hiustenlähdön ja edistää uusien hiusten kasvua

PRP hiuspohjalle (esim. päälaki)

399 euroa
Hiuspohjaa elvyttävä injektiohoito, joka sarjahoitona pysäyttää hiustenlähdön ja edistää uusien hiusten kasvua

Sh-opiskelijan hinnasto

-15 %
Sh-opiskelija Vera De La Cruz tekee Tampereella PRP-hoitoja 15 prosenttia normaalia edullisemmin.

Arnizen-voide

19,90
Arnizen ehkäisee mustelmia ja nopeuttaa niiden vaalenemista.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon tai videokonsultaatioon.

Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.

Ostettavat palvelut

 • Lahjakortti

  50,00 500,00 

  Lahjakortti toimii esteettisten toimenpiteen maksuvälineenä kaikissa toimipaikoissamme (Tampere, Helsinki, Turku, Hyvinkää).

 • prp hoito vampyyrihoito helsinki turku tampere hyvinkää

  PRP-hoito

  254,15 599,00  Ale!

  PRP- eli vampyyrihoito elvyttää ja kiinteyttää ihoa. Sopii myös silmänalusihon vaalentamiseen ja tasoittamiseen sekä hiustenlähdön pysäyttämiseen. Toimenpide suositellaan tehtäväksi sarjahoitona, 3–6 kertaa kuukauden välein.

 • aquagold fine touch helsinki hyvinkää tampere turku

  Aquagold Fine Touch

  549,00 849,00 

  Aquagold Fine Touch on mikrokanavaneulaushoito, jonka aikana ihoon viedään räätälöidysti monenlaisia aktiiviaineita, esim. hyaluronihappoa, vitamiineja ja botuliinia.

Kysy ammattilaiselta

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään sinua, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.