PRP-hoito

PRP-hoito eli vampyyrihoito vaalentaa ja tasoittaa silmänaluset, kiinteyttää ihon ja pysäyttää hiustenlähdön. Hoito tehdään 3–6 kertaa kuukauden välein.

ihon kiinteytys, tasoitus ja ihon sävyn parantaminen, hiustenlähdön pysäyttäminen, silmänalusihon vaalentaminen
60–90 minuuttia
asiakkaan verestä erotettu verihiutalekylläinen plasma
injektio
voidepuudutus
vähäinen tai kohtalainen
2–7 vuorokautta
muutaman viikon kuluttua
sarjahoito 3–6 kertaa kuukauden välein, ylläpitohoito 1–2 kertaa vuodessa.

Varaa aika

Hinnasto

Tämän palvelun voit maksaa myös laskulla tai osamaksulla

 • Nordic Med Spa Terveystili -laskulla saat 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
 • Nordic Med Spa Terveystili -osamaksulla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa.
 • Teethän laskutus-/osamaksusopimuksen hyvissä ajoin ennen vastaanotolle saapumistasi.
 • Lue lisää.

 

Silmänalusiho

349 euroa

Koko kasvot

349 euroa

Dekoltee

349 euroa

Kasvot ja kaula

498 euroa

Kämmenselät

349 euroa

Päälaki

349 euroa

Koko hiuspohja

498 euroa

Arnizen-voide

24,90 euroa

Asiakaspalautteita

Jo ensimmäisen PRP-hoidon jälkeen huomasin, että uusia hiuksia on alkanut kasvaa. Olen tosi onnellinen!
Kävin Rinan vastaanotolla PRP-hoidossa. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen toisen silmän alla oleva tumma läiskä on vaalentunut. Toipuminen oli nopeaa. Kylmällä hoitaminen laski turvotusta hyvin.

PRP-hoito

PRP-hoito tunnetaan myös nimillä vampyyrihoito ja plasmahoito. PRP-hoidossa käytetään asiakkaan omaa verta, ja hoidon teho perustuu luonnollisen plasman terapeuttisiin ominaisuuksiin. Verihiutalekylläinen plasma uudistaa ihokudosta sekä vetää voimakkaasti puoleensa elimistön omia kantasoluja stimuloiden luonnollisen kollageenin, elastiinin ja hyaluronihapon muodostusta.  Esteettisten hoitojen lisäksi PRP-plasmahoitoa käytetään laajasti myös lääketieteessä esimerkiksi erilaisten ihovaurioiden hoidossa.

PRP-hoidon teho perustuu sekä ruiskutettavaan aineeseen että pistoksiin. Ihoon ruiskutettu verihiutalekylläinen plasma kiihdyttää ihon omia uusiutumisprosesseja ja saa ihon korjaamaan itse itseään. Toisaalta myös pistäminen stimuloi ihoa uudistumaan. Neulanpistot herättävät ihon fibroblastisolut tuottamaan uutta kollageenia ja elastiinia. Syntyvä kollageeni kiinteyttää ihoa sisältäpäin, samalla kun uusi elastiini palauttaa ihoon luonnollista kimmoisuutta.

Kuka voi tehdä hoitoja?

Suomen lainsäädäntö ei toistaiseksi määrittele, kuka saa tehdä esteettisiä pistoshoitoja (pl. botuliinihoidot). Hoitoja tehdään tyypillisesti kauneushoitoloissa, esteettisillä klinikoilla ja yksityisillä lääkäriasemilla.

Jos tekijä ei ole terveydenhuollon ammattilainen, mahdollisesta hoitovirheestä ei voi kannella terveydenhuoltoon vaan asia kuuluu kuluttajaviranomaiselle. Valvira tai Aluehallintovirasto voivat puuttua vain terveydenhuollon ammattilaisen tekemiin toimenpiteisiin.

Esteettisistä pistoshoidoista tehtäviä kanteluita ei tilastoida erilliseen rekisteriin, joten niiden määrä ei ole tiedossa. Tarkista aina hoitoja antavan henkilön ammattioikeus sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä.

Nordic Med Spa -klinikoilla PRP-hoitoja tekevät vain asianmukaisen koulutuksen saaneet ja jatkuvasti lisäkouluttautuvat sairaanhoitajat, lääkärit ja hammaslääkärit. 

Onko PRP-hoito turvallinen?

PRP-hoito on toimenpiteenä turvallinen muttei täysin riskitön. Hoito on syytä teettää aina terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla.

Terveydenhuollon ammattilainen tuntee kasvojen ja hiuspohjan anatomian, PRP-hoitojen vasta-aiheet sekä pistoshoitoihin liittyvät aseptiikkanäkökohdat. Lääkärin, hammaslääkärin tai sairaanhoitajan tekemänä PRP-hoito on turvallinen toimenpide, jota ei tarvitse pelätä.

Luonnollisia tuloksia

PRP:tä (platelet rich plasma: runsasverihiutaleinen plasma) voidaan pitää maailman luonnollisimpana mesoterapialiuoksena. Koska se on erotettu ihmisen omasta verestä, yliherkkyysreaktiot ovat erittäin harvinaisia. Synteettisiin hyaluronihappovalmisteisiin verrattuna PRP on eräänlainen luomutuote.

PRP-hoito sopii kaikille ihotyypeille, kaikenvärisille ihoille ja kaikille etnisille ryhmille. Toimenpide voidaan tehdä milloin tahansa vuodenajasta riippumatta.

Hoidon vaikutus alkaa muutaman viikon päästä toimenpiteestä. Tulokset säilyvät hyvinä noin vuoden ajan. Yleensä näkyviä tuloksia saavutetaan 3–6 hoitokerran sarjahoidolla. Tällöin PRP-käsittelyt tehdään noin kuukauden välein.

Mitä eroa on Plasma Pen -hoidolla ja PRP-plasmahoidolla?

Plasmakynähoito ja PRP-plasmahoito saattavat aiheuttaa sekaannusta. Molemmat hoidot sopivat ikääntymismuutosten häivyttämiseen, mutta muuta yhteistä niillä ei ole.

Plasmakynähoidon yhteydessä plasma-sana merkitsee aineen olomuotoa, jossa atomit ovat menettäneet elektronejaan.

PRP-hoidosta puhuttaessa plasma-sanalla viitataan veren nestemäiseen, verisoluttomaan osaan.

Ihon ja hiuspohjan ongelmiin

PRP-hoito eli vampyyrihoito tulee avuksi moneen ulkonäköongelmaan. Toimenpiteen avulla voidaan häivyttää väsymyksen merkkejä ja ikääntymismuutoksia: ryppyjä, ihon sameutta ja velttoutta. Hoito on tehokkain, kun se tehdään sarjana. Hoitosarjan päätyttyä iho on kirkas, napakka ja tasainen. Väsymyksen merkit ovat poissa. Arvet ovat tasoittuneet. Ilme näyttää aiempaa levänneemmältä ja nuorekkaammalta. Erityisen hyviä tuloksia PRP-hoidolla saavutetaan silmänympärysihon hoidossa. PRP-sarjahoidon jälkeen tummuus, rypyt ja velttous ovat vähentyneet merkittävästi.

PRP-hoidon avulla voidaan hidastaa ja vähentää myös hiustenlähtöä. Joissakin tapauksissa hiustenlähtö pysähtyy täysin PRP-hoitosarjan myötä. Hiustensiirron yhteydessä PRP-sarjahoito on ehdottoman tarpeellinen. Verihiutalekylläisen plasman sisältämät kasvutekijät stimuloivat hiuspohjaa ja edistävät uusien, istutettujen hiusten hyvinvointia.

Tehoaako PRP todella hiustenlähtöön?

PRP-sarjahoidosta hyötyvät hiustenlähdöstä kärsivät miehet ja naiset. Toimenpide pysäyttää hiustenlähdön tai ainakin hillitsee sitä. Hoito ei kuitenkaan kasvata uusia hiuksia täysin kaljuuntuneisiin kohtiin.

 • Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan PRP-hoito voi lisätä terveiden hiustuppien määrää.
 • Vuonna 2015 tehdyn tutkimuksen mukaan PRP-sarjahoito lisää hiusten lukumäärää sekä tekee yksittäisistä hiuksista aiempaa paksumpia ja hiusjuurista kestävämpiä.
 • Vuonna 2019 tehdyssä tutkimuksessa vertailtiin minoksidiililääkkeen ja PRP-hoidon tehoa. Tutkimuksen mukaan useissa tapauksissa PRP-hoidon tulokset olivat parempia kuin lääkehoidon tulokset.

Miten hiuspohjan PRP-hoito tehdään?

Hiustenlähtöä hoidettaessa PRP-toimenpide tehdään 3–6 kertaa kuukauden välein.

Joissakin tapauksissa verihiutalekylläisen plasman joukkoon lisätään kevyttä hyaluronihappogeeliä tai erilaisia vitamiineja. Hyaluronihappogeeli auttaa plasmaa levittäytymään laajalle alueelle. Vitamiinit, hivenaineet ja aminohapot saattavat stimuloida hiustuppia siirtymään lepovaiheesta aktiiviseen kasvuvaiheeseen.

Hoidon kulku

Ennen hoitoa tehtävän konsultaation yhteydessä kanssasi keskustellaan terveydentilastasi, hoidon käyttökohteesta, vasta-aiheista, mahdollisista reaktioista ja riskeistä sekä jälkihoito-ohjeista. Iho puudutetaan pintapuudutteella ja puhdistetaan huolellisesti.

Toimenpide etenee monessa vaiheessa. Aluksi kyynärtaipeestasi otetaan verinäyte.
Verinäyte asetetaan sentrifugiin muutamaksi minuutiksi. Näin verisolut ja plasma saadaan erottumaan toisistaan. Seuraavaksi hoidon tekijä kerää ruiskuihin sen osan plasmasta, joka sisältää paljon verihiutaleita ja kasvutekijöitä. Tämä plasmanosa injektoidaan hoidettavalle alueelle kymmenien mikropistosten avulla.

Itse toimenpide kestää noin 60 minuuttia, useita alueita hoidettaessa kauemmin.

Mitä ennen hoitoa tapahtuu?

Ennen PRP-hoitoa kannattaa noudattaa seuraavia ohjeita:

 • Vältä hoitoa edeltävällä viikolla veren hyytymiseen vaikuttavia lääkkeitä ja lisäravinteita. Älä kuitenkaan tauota sinulle määrättyjä lääkityksiä omin päin.
 • Keskustele kaikista lääkityksistäsi PRP-hoidon tekijän kanssa.
 • Syö ja juo terveellisesti hoitopäivänä.
 • Vältä alkoholin juomista hoitoa edeltävinä päivinä.
 • Älä tupakoi hoitopäivänä.

Miten hoito etenee?

 1. Asiakkaalta otetaan verinäyte. 
 2. Verinäyte asetetaan sentrifugiin muutaman minuutin ajaksi. Sentrifugissa verisolut ja plasma erottuvat toisistaan.
 3. Plasmasta erotetaan se osa, joka sisältää runsaasti verihiutaleita.
 4. Verihiutalekylläinen plasmanosa ruiskutetaan suunnitellusti hoitoalueelle.

Sattuuko hoito?

Hoitoalue puudutetaan tehokkaalla puudutevoiteella. Koska kyse on monipistoshoidosta, on syytä varautua lievään tai kohtalaiseen kipuun.

Mitä teen hoidon jälkeen?

 • Ihon koskettelua tulee välttää kuuden tunnin ajan
 • Toimenpidealueen ihon voi pestä hellävaraisesti kuuden tunnin kuluttua
 • Saunaa ja uimista on vältettävä 48 tuntia
 • Meikkiä voi käyttää toimenpidettä seuraavana päivänä
 • Auringonotto ja solarium ovat kiellettyjä kahden viikon ajan
 • Iho on suojattava hoitoa seuraavien viikkojen ajan huolellisesti auringolta
 • Mikäli iho hilseilee, hilseilevää ihoa ei saa repiä tai poistaa mekaanisesti
 • Ihon kuorintaa vältetään ainakin viikon ajan
 • Toimenpidettä seuraavan viikon aikana on hyvä välttää luomukosmetiikkaa

Lue lisää aiheesta

miesten hiustenlähtö

Miesten hiustenlähtö

Miesten hiustenlähtöä voidaan hoitaa tehokkaasti, kun oikeansuuntainen toiminta aloitetaan heti oireiden alettua.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon.

Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.

Kysy ammattilaiselta

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright - Nordic Med Spa