Ihon syväkosteutus

Restylane Skinboosters

Syväkosteutus eli biorevitalisaatio on kevyen hyaluronihappogeelin pistämistä ihoon mikroannoksina. Hoito tekee sen, minkä moni ihonhoitotuote lupaa: se kosteuttaa ja heleyttää ihoa pitkäkestoisesti, tasoittaa ihon pinnan juonteita ja vauhdittaa kollageenisynteesiä.

Nordic Med Spalla ihon syväkosteutushoito tehdään ensisijaisesti Restylane Skinboosters -hyaluronihappovalmisteella. Myös Juvéderm Volite -hoidot ovat mahdollisia. Volite-hoito tehdään yhden kerran, ja hoidon tulokset säilyvät hyvinä jopa yhdeksän kuukauden ajan. Restylane Skinboosters -hoito on jonkin verran Juvéderm Volite -hoitoa tehokkaampi ja tulokset pitkäkestoisempia, osin siksi, että Skinboosters-hoito tehdään kolmen kerran sarjana.

Maksuton konsultaatio

Konsultaatio on veloitukseton, eikä se sido sinua mihinkään. Myös kuvakonsultaatio onnistuu!

Volite-hoidosta on nyt puolitoista kuukautta ja kyllä mun kasvot ovat kimmoisammat ja iho tasaisempi.
Syväkosteutus toimi liftaavana hoitona. Täydellinen. Suosittelen lämpimästi kaikille, erityisesti meille +40 ❤️
Ihon syväkosteutushoito on varmasti paras hoito, mitä minulle on tehty. Kolme päivää pistämisestä ja jo nyt iho on napakoitunut sekä kiinteytynyt.
Ihosta tuli sileä ja kimmoisa, niin heleä, että sain kehuja lähipiiristä.

Kolme hyvin onnellista naista lähti tänään kotiin Anna-Sofian osaavista käsistä. Tehtiin biorevitalisaatio mulle ja kahdelle ystävälleni Plasma Pen -kohotus luomille sekä mesolankakohotusta kasvoille!

Arvostin jo etukäteen sitä, että henkilökunta on koulutettua. Sen takia paikan valitsin.

Blogitekstin asiantuntijana toimii sairaanhoitaja Rina Weckström, joka tekee medikaalisia kasvohoitoja ja esteettisiä toimenpiteitä Turun klinikalla.

Ihon syväkosteutushoidon voi tehdä mihin vuodenaikaan tahansa. Vuodenaikojen vaihtuessa monen iho tuntuu kuivalta ja karhealta. Iho suorastaan janoaa kosteutta! Hoidon jälkeen iho on heleä, pehmeä ja ihastuttavan joustava.”
(Sairaanhoitaja Rina Weckström)

Sairaanhoitaja Rina Weckström
Ihon syväkosteutus biorevitalisaatio

Kun hyaluronihappoa sivellään ihon pinnalle, se kosteuttaa epidermiksen ylimmät kerrokset. Kun hyaluronihappoa injektoidaan dermikseen, se pääsee täydentämään ihon omia hyaluronihappovarastoja ja stimuloimaan ihon kollageenisynteesiä.

Ihon syväkosteutus

Ihon syväkosteutus tehdään hyaluronihappogeelillä, joka viedään ihon pinnan läpi kymmeninä mikropistoksina. Ihossa hyaluronihappogeeli kerää ympärilleen runsaasti kosteutta. Kosteutunut iho on täyteläinen, tasainen ja kiinteä. Syväkosteutushoito sopii siksi kaikille ihotyypeille.

Ihon omat hyaluronihappovarastot alkavat ehtyä tasaisen varmasti 25 ikävuoden jälkeen. Hyaluronihappovarastoja voidaan täydentää pistoshoidoilla. Täydennys on hyödyllistä sekä ihon kunnon että ulkonäön kannalta.

Voiteiden, seerumeiden ja muiden ihonhoitotuotteiden hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti ihon pinnalla, mutta ainoastaan neulan ja ruiskun avulla tämä superainesosa voidaan viedä dermikseen, jossa sen todellinen koti sijaitsee.

ihon syväkosteutus
Kyynelurat

Ammattilainen taitaa aseptiikan

Syväkosteutus on pistoshoito, jossa ihon pinta vaurioituu hetkellisesti. Kun ihon pinta läpäistään ja ihoon viedään hyaluronihappoa, on tärkeää kiinnittää huomiota kahteen asiaan:

 • Onko ihoon pistettävä hyaluronihappo tutkitusti turvallinen, lääkinnälliseksi laitteeksi hyväksytty valmiste?
 • Pitääkö pistäjä huolta hygieniasta?

”Aina kun ihon pinta läpäistään, aseptinen toiminta korostuu. Syväkosteutushoidon tekijän tulee kiinnittää tarkasti huomiota hoitoympäristön siisteyteen. On tärkeää, että ympäristö täyttää tietynlaiset kliiniset kriteerit. Huolellinen aseptiikka ja aseptisten toimintatapojen oikeaoppinen hallinta sekä toteutus ovat osa ammattilaisen vastuuntuntoista työskentelyä”, painottaa sairaanhoitaja Rina Weckström.

Suomen lainsäädäntö ei ota kantaa siihen, kuka esteettisiä pistoshoitoja saa tehdä. Silti on turvallisinta valita pistäjäksi terveydenhuollon ammattilainen, joka suhtautuu vakavasti työtilojen ja välineiden puhtauteen. Restylane- ja Juvéderm-syväkosteutushoidot ovat toimenpiteinä turvallisia, kun hoitoja tekee sairaanhoitaja tai lääkäri.

Syväkosteutus

Syväkosteutus sopii kaikkiin vuodenaikoihin

Iho kaipaa hyaluronihappovarantojen täydennystä etenkin kesän ja talven jälkeen. Kesän jälkeen hipiä on auringon ja uintiretkien kuivattama. Talvella ihoa koettelevat pakkaset ja kuiva huoneilma. Syväkosteutushoitoja tehdään paljon vuodenaikojen taitekohdissa, mutta toimenpide ei ole millään tavalla sidottu vuodenaikoihin. Jos iho tuntuu kuivalta ja veltolta eivätkä voiteet ja seerumit auta, syväkosteutus tarjoaa tehokasta täsmäapua – olipa syys- tai maaliskuu.

”Lähes jokaisella meillä on kokemuksia ihon kuivuudesta jossain elämänvaiheessa. Taipumus kuivaan ihoon voi olla perinnöllinen, johtua elämäntavoista tai ulkoisista tekijöistä. Ulkoisista tekijöistä aurinko ja toisaalta kovat pakkaset kuivattavat ihoa. Syväkosteutus sopii kaikkiin vuodenaikoihin”, selventää Rina.

Kuten muutkin pistoshoidot, myös syväkosteutus on syytä tehdä hyvissä ajoin ennen juhlaa tai tärkeää tapaamista. Heti hoidon jälkeen iho punoittaa ja on hieman turvonnutkin. Mustelmia tulee syväkosteutushoidon jälkeen harvoin, mutta nekin ovat aina mahdollisia. Jos tärkeä päivä on syyskuun viimeisellä viikolla, on fiksua käydä syväkosteutushoidossa viimeistään kuun puolivälissä.

biorevitalisaatio

Iho rakastaa hyaluronihappoa

Syväkosteutus tekee sen, mitä kaikki ihonhoitotuotteet lupaavat tehdä. Hoito kosteuttaa, kiinteyttää ja täyteläistää ihon.

Syväkosteutushoidon aikana hyaluronihappo ruiskutetaan dermiksen soluväliaineeseen, jossa sijaitsevat ihon omat hyaluronihappovarastot. Kun hyaluronihappovarastot täydentyvät, iho näyttää ja tuntuu napakan täyteläiseltä. Hyaluronihapolla on dermiksessä toinenkin tehtävä. Se herättelee ihon omaa kollageeni- ja elastiinisynteesiä. Kollageeni tekee ihosta kiinteän, elastiini kimmoisan.

Ihon syväkosteutus ei kuitenkaan ole täyteainehoito. Hoidossa käytettävä hyaluronihappogeeli on erittäin kevyttä ja joustavaa. Geeli jakautuu ihoon tasaisesti, eikä se muuta kasvojen tai yksittäisten kasvonosien muotoa.

Jos Restylane- tai Juvéderm-syväkosteutus tehdään huuliin, huulten muoto tai koko ei muutu. Neulanpistojen aiheuttaman turvotuksen laskettua huulten oma muoto on täysin entisellään. Kuivuus ja karheus ovat poissa. Huulet ovat ihanan pehmeät ja nuorekkaat.

Syväkosteutushoito on lähempänä mesoterapiaa kuin täyteainehoitoa: hoidon tarkoituksena on parantaa ihon ulkonäköä ja kuntoa, ei muokata piirteitä.

kyynelurien täyttö

Syväkosteutus tehdään CE-hyväksytyllä tuotteella

Markkinoilla on paljon laadukkaita tuotteita, joilla syväkosteutus, biorevitalisaatio tai skinbooster-hoito voidaan tehdä.  Kuluttajan ei tarvitse selvitellä erimerkkisten tuotteiden teknisiä ja kemiallisia eroja. Hoidontekijältä kannattaa kuitenkin aina varmistaa, että hoidossa käytetään lääkinnälliseksi laitteeksi rekisteröityä valmistetta.  Lääkinnällisen laitteen tunnistaa CE-merkinnästä. Kosmetiikkatuotteiksi rekisteröityjä hyaluronihappogeelejä ei saa ruiskuttaa ihoon – kyse on asiakkaan turvallisuudesta.

Laadukkaimpina hyaluronihappovalmisteina pidetään yleisesti Restylane-, Juvéderm-, Belotero- ja Teosyal-tuotteita. Näiden tutkimus- ja kehitystyöhön on käytetty paljon aikaa ja rahaa, ja näistä löytyy myös runsaasti dataa.

Tutkittua tehoa ja turvallisuutta:

kyynelurien täyttö

Näin hoito etenee

Ennen hoitoa keskustellaan kiireettömästi. Keskustelun tavoitteena on selvittää, sopiiko hoito asiakkaalle ja tietääkö asiakas, millaiseen hoitoon hän on tulossa ja miten hoidon jälkeen kannattaa toimia. Eettisesti toimiva ammattilainen kertoo tässä vaiheessa myös avoimesti, millaisia sivuvaikutuksia ja riskejä hoidolla on. Mustelmat ovat ensimmäisten päivien aikana mahdollisia, samoin turvotus ja punoitus. 

Keskustelun jälkeen iho puhdistetaan.  Restylane Skinboosters ja Juvéderm Volite sisältävät lidokaiinipuuduteainetta, mutta osa asiakkaista tahtoo myös puudutusvoiteen. Puudutevoide levitetään puhdistetulle iholle. 

Varsinainen pistäminen kestää alueesta riippuen noin puoli tuntia. Pistoksia tehdään kymmeniä, eri alueille hiukan eri tekniikoilla. Heti hoidon jälkeen ihossa näkyy pieniä hyaluronihappohelmiä. Ne kuuluvat asiaan, ja ne tasoittuvat yleensä vuorokauden kuluessa. 

”Syväkosteutus tehdään useimmiten kasvojen tai kaulan iholle, joskus myös dekolteen tai kämmenselkien alueille. Harvempi tietää, että hoito soveltuu myös couperosan ja pinnallisten aknearpien häivyttämiseen”, Rina kertoo.

biorevitalisaatio

Kysy Rinalta!

Voiko hoidon tehdä ennen juhlia tai treffejä?
Osalle asiakkaista voi tulla pistoalueelle arkuutta, kihelmöintiä, lievää turvotusta tai mustelmia. Nämä ovat ihan normaaleja reaktioita ja menevät yleensä ohi muutamassa päivässä, mutta tämä kannattaa toki huomioida ajanvarausta tehdessä. Toimenpide on nopea ja toipumisaika lyhyt. Hoidosta voidaan käyttää nimitystä Red Carpet -hoito, koska sillä saadaan hetkessä iholle hehkua ja elinvoimaisuutta.

Kuinka pitkä hoito on?
”Aikaa varataan yleensä tunnista puoleentoista tuntiin. Itse pistäminen kestää puolisen tuntia, jos hoito tehdään yhdelle alueelle, esimerkiksi kasvoille tai huuliin.”

Sattuuko ihon syväkosteutushoito?
Juvéderm Volite ja Restylane Skinboosters sisältävät puuduteainetta, jonka ansiosta toimenpide on kivuton, mutta toki pientä nipistelyä voi tuntua. Toimenpiteessä voidaan käyttää myös voidetta joka puuduttaa ihon pinnan toimenpiteen ajaksi.”

Riittääkö yksi hoitokerta?
”Nuoren ja keski-ikäisen ihoa hoidettaessa yksi kerta riittää. Yhden Volite-hoitokerran tulokset kestävät parhaimmillaan 9 kuukautta. Restylane Skinboosters -hoito tehdään 2–3 kertaa, ja tulokset säilyvät hyvinä keskimäärin vuoden ajan. Tulosten kesto riippuu tietenkin myös monista yksilöllisistä tekijöistä.” 

Kiinnostaako ihon syväkosteutus?

Saatavuus, hinnat ja maksaminen

Saatavuus:

Syväkosteutus voidaan tehdä Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella tai Turussa. Kaikki terveydenhuollon ammattilaisemme (sairaanhoitajat, lääkärit, hammaslääkäri) tekevät syväkosteutushoitoja.

Hinnat:

 • Hoito hinnoitellaan ruiskuittain. Yksi ruisku sisältää yhden millilitran valmistetta.
 • Yhden ruiskun hinta on 349 euroa.
 • Lisäruiskut (à 1 ml) saman käynnin aikana maksavat 249 euroa.

Maksutavat:

 • maksukortti
 • Nordic Med Spa Terveystili –lasku
 • Nordic Med Spa Terveystili –osamaksu

Huomaathan, että laskutus-/osamaksusopimus on tehtävä jo ennen vastaanotolle saapumista täällä.

Lue lisää medikaalisesta ihonhoidosta

Skinboosters, biorevitalisaatio, syväkosteutus
kemiallinen kuorinta nordic med spa
plasma pen spreijaus
tummat silmänaluset
mikroneulaus
ihonhoito miehet
ihonhoito talvella (1)

Maksuton kuvakonsultaatio

Kuvat voit lähettää myös sähköpostitse

(konsultaatio@nordicmedspa.fi).

Konsultaatio on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

  Tämän lomakkeen kautta ei voi perua vastaanottoaikoja.

  Yhteystiedot


  Viesti

  Liitetiedostot

  Laita viestin liitteeksi valokuvia niistä kehonosista, jotka sinua mietityttävät. Huom! Ladattava valokuva voi olla maksimissaan 5 megan kokoinen. Tätä suuremmat kuvat voi lähettää sähköpostitse.  © Copyright - Nordic Med Spa