Russian Lips

Näyttävät mutta luonnolliset huulet

Ihailetko supermallien täyteläisiä mutta silti luonnollisen näköisiä huulia? Omat huulesi ovat ehkä luonnostaan hyvin kapeat. Tai kenties ylähuulesi katoaa kokonaan, kun hymyilet tai puhut.

Olet saattanut jo käydäkin huulten täytössä ja saanut huuliisi lisää kokoa – mutta sivuvaikutuksena on tullut myös ei-toivottua ankkaefektiä.  Tai ehkä tulos on jokaisen täytön jälkeen ollut minimaalinen. Voi olla, ettet edes itse näe eroa ennen ja jälkeen -kuvaparissasi.

Älä luovuta. Russian Lips -tyyli ratkaisee näitä ongelmia.

Tässä blogipostauksessa kerrotaan, mikä on Russian Lips -tyyli ja kenelle tämä huultentäyttötyyli sopii.

Blogiteksti on laadittu lääkäri Soslan Kusratin haastattelun pohjalta. Soslan työskentelee ensisijaisesti Tampereen klinikalla. Hän tekee kasvojen ja vartalon täyteainehoitoja sekä täyteaineen poistoja. Täyteainehoitojen lisäksi hänen osaamispalettiinsa kuuluvat esteettiset ja lääketieteelliset botuliinihoidot.

Soslan on kiinnostunut muun muassa huulten täytöstä ja muotoilusta. Näyttävät koon- ja muodonmuutokset ovat hänen erityisosaamistaan, ja hänen vastaanotolleen tullaan joka puolelta Suomea hakemaan ns. Russian Lips -täyttöä.

Kun tekijä hallitsee tekniikat, hän pystyy tekemään huulista täyteläiset JA luonnolliset. Ilman ankkahuuliefektiä.

Ja toisaalta jos tekninen osaaminen on hukassa, pienelläkin täyteainemäärällä voi tehdä huulista epäluonnolliset ankkahuulet.
(Lääkäri Soslan Kusrati)

Lääkäri Soslan Kusrati

Näyttävä mutta luonnollinen tulos

Huulet ovat olleet muodissa vuosien ajan, ja jopa iltapäivälehdet esittelevät mielellään erilaisia huulitrendejä. Suomalaiset puhuvat silti melko vaimealla äänellä omista huulten täytöistään. Meille onkin iltapäivälehdistön ja tosi-tv:n myötä syntynyt mielikuva: Täytetyt huulet ovat epäluonnolliset. Huulten täytössä käyneen ankkamainen sivuprofiili paljastaa, etteivät huulet ole luonnontilassa.

Sosiaalisen median kuvavyöryn myötä Suomen ulkopuolinen kauneusmaailma on näyttänyt meille huulten täytöstä myös toisen puolen: Huulet voivat olla täyteainehoidon jälkeen ihanan täyteläiset ja pulleat mutta silti luonnollisen näköiset. Sivuprofiilin ei tarvitse muuttua, vaikka huulten punaosa kasvaisikin.

Miksi meidän suomalaisten huuliasiakkaiden pitää edelleen valita joko minimaalisen muutoksen tai epäluonnollisen lopputuloksen välillä? Vai pitääkö?

Ei. Näyttävä muutos voidaan tehdä myös luonnollisin tuloksin, toteaa Soslan Kusrati.

Russian Lips

Mistä on kysymys?

”Russian Lips on jo kymmenen vuotta vanha tyyli, mutta meille tänne Suomeen se rantautui vasta pari vuotta sitten”,  kertoo lääkäri Soslan Kusrati. ”Terminä tämä Russian Lips on vähän hassu. Venäjällä tästä samasta tyylistä puhutaan French Lips -sanaparilla, ja vielä hetki sitten näistä huulista puhuttiin meillä Suomessa Hollywood Lipseinä”, Soslan naurahtaa.

Nimestä viis, kysymys on oikeastaan neljästä tunnuspiirteestä:

 • huulten punaosa on täyteläinen ja pullea
 • ylähuulen amorinkaari on selkeä ja klassisen kaunis
 • sivusuunnassa huulet eivät työnny lainkaan ulospäin
 • täyteaine pysyy tiukasti huulten punaosassa eikä se siirry missään vaiheessa huulirajan ulkopuolelle

Russian Lips – It is a natural supermodel fullness!
(Louise Cunliffe)

Russian Lips -huulet eivät muuta sivuprofiilia ankkamaiseksi. Vaikka huulten punaosa kääntyy esille, huulet eivät silti työnny eteenpäin.

Russian Lips

Ei tekniikka vaan tyyli

Russian Lips ei ole huulten täytön tekniikka. Kyseessä on lopputulos, johon pyritään. Ja on selvää, ettei yhdellä tai kahdellakaan tekniikalla voida jokaisesta alkutilanteesta päätyä Russian-huuliin.

Russian Lips -lopputuloksen tunnistaa. Huulet ovat muhkeat olematta epäluonnolliset. Lähtökohdat ovat kuitenkin jokaisella erilaiset. Jollakin asiakkaalla huulet ovat jo luonnostaan täyteläiset, toisen asiakkaan huulet ovat ohuet ja kapoiset. Siksi täyteainehoidon tekijän täytyy osata erilaisia tekniikoita pystyäkseen saamaan yhtä hienoja tuloksia jokaisen asiakkaan kohdalla.

Valitettavasti moni markkinoi itseään Russian Lips -tekijänä opiskeltuaan yhden ”Russian Lips -tekniikan”. Mitään yhtä ja ainoaa tekniikkaa ei ole olemassakaan. Nämä huulet voi tehdä vain se, joka osaa kymmeniä tekniikoita.
(Soslan Kusrati)

Yhteistä kaikille tekniikoille, joilla Russian-tyyliset huulet voidaan saavuttaa on se, että täyteaine viedään huuliin erittäin pieninä annoksina, usein kohtisuoraan ylähuulen yläreunasta ja alahuulen alareunasta.

 • Punaosa laajenee
 • Ylähuuli nousee ja avautuu
 • Välimatka nenän alareunan ja ylähuulen yläreunan välillä lyhenee

Itse en pidä perinteisestä tekniikasta, jossa huuliin injisoidaan täyteainetta joka pistoksella isohkoina määrinä, boluksina. Isot bolukset venyttävät mielestäni liikaa huulia ja aiheuttavat arpikudosta. Jopa muhkuroita ja komplikaatioita käsittääkseni syntyy perinteisellä bolustäytöllä helpommin kuin näillä uudemmilla tekniikoilla, joita käytän Russian-tyyliä luodessani. Toki nämä ovat vain omia huomioitani, jotka eivät pohjaudu tieteelliseen näyttöön, Soslan pohtii.

Heti toimenpiteen jälkeen odotettavissa on punoitusta ja turvotusta.
Mustelmatkin ovat mahdollisia. Näitä sivuireita voi hoitaa kylmäpakkauksilla ja Arnizen-voiteella. Ensimmäiset yöt kannattaa nukkua pääpuoli kohotettuna.

Kenelle?

Russian Lips sopii erinomaisesti ensimmäisen huulikäsittelyn teemaksi, koska nämä huulet on helpointa tehdä silloin, kun huulissa ei ole pisaraakaan vanhaa täyteainetta tai aiempien hoitojen synnyttämää arpikudosta.

Jos huulet on täytetty aiemmin, voidaan silloinkin päästä Russian-huuliin. Reitti on vain monesti hieman pidempi ja vaatii hoidon tekijältä paljon.

 • Jos aiemmat huulitäytöt on tehty hyvällä täyteaineella ja ihanteellisella tekniikalla, hyvää tulosta voidaan hyvinkin fiksata ja saavuttaa  Russian Lips -tyyliset huulet.
 • Jos aiemmat täyteainehoidot on tehty bolustekniikalla (suurehkoja täyteainepisaroita huuliin injektoiden), tarvitaan laaja skaala erilaisia tekniikoita, toisin sanoen tottunut Russian Lips -ammattilainen.
 • Jos täyteainetta on kulkeutunut vähän joka puolelle ja huulirajojen ylikin, on prosessi parasta aloittaa poistamalla vanhat täyteaineet ja lähteä liikkeelle nollatilanteesta. Hyaluronidaasihoidolla voidaan poistaa vain hyaluronihappotäyteaineita.

Kun pohjalla on aiemmin tehtyjä täyttöjä, toimivien tekniikoiden valinta on äärimmäisen tärkeää. Siksi Russian Lips vaatii tekijältä paljon. Aika usein ensimmäisenä näissä tilanteissa on poistettava vanhat aineet hyaluronidaasilla. Poisto voidaan tehdä vain lääkärin vastaanotolla.
(Soslan Kusrati)

Toimenpide ja tulokset

Kun tavoitteena on Russian-tyylinen tulos, toimenpiteeseen on syytä varata aikaa puolesta tunnista tuntiin. Tekniikka on vaativa, ja hyvä lopputulos syntyy rauhallisesti, useita pieniä pistoja tehden.

Vaikka pistoja tehdään paljon, hoidon ei tarvitse olla kivulias. Hoidossa käytetään useimmiten lidokaiinia (puudutusaine) sisältävää täyteainetta: ensimmäinen pistos tuntuu mutta seuraavat eivät enää. Nordic Med Span Russian-ammattilaisistamme Soslan Kusrati ja Anna-Sofia Waltari tekevät huulten täyttöjä myös johtopuudutuksessa. Johtopuudutus tekee toimenpiteestä täysin kivuttoman.

Kun täyteaine viedään huuliin mikroannoksina – kuten Russian-huulia rakennettaessa usein viedään – traumoja huuliin syntyy vähemmän kuin perinteisissä täytöissä. Alkuun mustelmia ja turvotusta voi ilmaantua kuitenkin varsin runsaasti. Puuduteaineetkin saattavat lisätä turvotuksen määrää.

Lopputulosten pysyvyyteen vaikuttaa eniten käytetty täyteaine. Juvéderm-sarjan täyteaineet pysyvät yleensä huulissa mainiosti, keskimäärin 9–18 kuukautta. Toki lopputuloksen kestossa on aina eroja. Olemme yksilöitä.

Kiinnostuitko?

Saatavuus, hinnat, maksaminen

Russian Lips -tyyliä tehdään Helsingin, Tampereen ja Turun Nordic Med Spa -klinikoilla.

 • Helsingissä toimenpiteeseen on erikoistunut sairaanhoitaja Liisa Snäll
 • Tampereen Russian-tekijät: Anna–Sofia Waltari ja Soslan Kusrati
 • Turku: Anna-Sofia Waltari

Huulten täytön hinnat vaihtelevat käytettävän ainemäärän mukaan. Juvéderm Volift (0,55 ml) maksaa tätä tekstiä kirjoitettaessa 319 euroa. Yhden millilitran Juvéderm-täytöt maksavat 419 euroa. Klinikoilla voi maksaa käteisellä tai maksukortilla. Verkkokaupassa maksutapoja ovat myös lasku ja osamaksu.

Mikäli olet uusi asiakas tai et ole aivan varma, onko huulten täyttö sinulle sopiva toimenpide, on hyvä lähteä liikkeelle maksuttomasta konsultaatiosta tai maksuttomasta kuvakonsultaatiosta. Vaikka konsultaatiot ovat veloituksettomia, ne eivät sido asiakasta mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Valitse aluksi kolmesta konsultaatiomuodosta itsellesi sopivin:

1. Kuvakonsultaatio – lähetä kuvasi ammattilaistemme arvioitavaksi.
2. Videokonsultaatio – keskustele esteettisen sairaanhoitajan kanssa videoyhteyden välityksellä.
3. Klinikkakonsultaatio — keskustele ammattilaisemme kanssa klinikalla.

Klinikka- ja videokonsultaatioajan voit varata verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 3389 555

Käyntiosoitteet

Toimipisteet ovat avoinna sopimuksen mukaan.

Nordic Med Spa Helsinki
Työpajankatu 10 A, 00580 Helsinki
(Ebeling-hammaslääkäreiden tilat)
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Hyvinkää
Hämeenkatu 20, 05800 Hyvinkää
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Tampere
Hämeenkatu 19, 33200 Tampere
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Turku
Linnankatu 11 C 8, 20100 Turku
Kartta ja lisätiedot

Asiakaspalvelu

Keskitetty asiakaspalvelumme palvelee kaikkien toimipisteiden asiakkaita.

Puhelin: 010 3389 555
Sähköposti: info@nordicmedspa.fi

Asiakaspalvelun aukioloajat:
Maanantai: 12.00–15.00
Tiistai: 12.00–15.00
Keskiviikko: 12.00–18.00
Torstai: 12.00–18.00
Perjantai: 12.00–18.00
Lauantai: suljettu
Sunnuntai: suljettu
Arkipyhät: suljettu

Ota yhteyttä

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

error: Sivun sisältöä ei voi kopioida.