Restylane, Juvéderm, Teosyal

Huulten muotoilu ja täyttö

Vielä kymmenisen vuotta sitten lähes kaikki Suomen huulten täytöt tehtiin joko Restylane- tai Juvéderm-täyteaineilla. Nykyisin markkinoilla on lukuisia hyaluronihappovalmisteita. Huulien täytöstä kiinnostunut kuluttaja saattaa seurata alaa hämmentyneenä.

Hyaluronihappo on kemiallisena yhdisteenä aina samanlainen. Ovatko siis kaikki hyaluronihappopohjaiset täyteaineet identtisiä keskenään? Onko yhdentekevää, millä aineella huulet täytetään?

Sain juuri sellaisen lopputuloksen, mitä olin ajatellutkin. Kiitos!
Kävin Anna-Sofialla huulten täyteainehoidossa ja en voi kuin kehua! Itselläni oli hieman haastavat huulet aikasempien (muualla tehtyjen) täyteainehoitojen takia, mutta Anna-Sofia osasi erittäin ammattitaitoisesti katsoa huulieni tilanteen ja arvioida sen pohjalta mitä kannattaa tehdä. Lopputuloksesta tuli täydellinen enkä voisi olla tyytyväisempi. Palvelu oli todella lämminhenkistä ja tunsin olevani hyvissä käsissä. Aion ehdottomasti jatkossakin käydä Anna-Sofialla! Suuret kiitokset vielä!
Saarasta ja työn jäljestä ei mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Kasvohoitoihin olen ollut todella tyytyväinen, samoin poskien täyteainehoitoon. Huulten muotoilun toimenpiteen jälkeinen turvotus ensin säikäytti, mutta nyt turvotuksen jo vähän laskettua näen, että huulista tulee oikein maltilliset ja tulen olemaan erittäin tyytyväinen.
Saarasta ja työn jäljestä ei mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Kasvohoitoihin olen ollut todella tyytyväinen, samoin poskien täyteainehoitoon. Huulten muotoilun toimenpiteen jälkeinen turvotus ensin säikäytti, mutta nyt turvotuksen jo vähän laskettua näen, että huulista tulee oikein maltilliset ja tulen olemaan erittäin tyytyväinen.
Kiitos sinulle eilen tehdyistä hoidoista. Hyvin meni kaikki.  Yksi mustelma on huulessa, ja turvotusta on vähän, kaikki tämä normaalia kuitenkin. Arvostan todella paljon hyvää ammattitaitoa. Huipputekijöitä alalla ei mielestäni ole yhtään liikaa.
Taas viisi tähteä. Olen jälleen kerran ERITTÄIN tyytyväinen!
Heippa, siis nää huulet on niin täydelliset, kiitos aivan supermahtavasta työstä! Nää on niin symmetriset, pehmeät ja juuri se mitä toivoin!! Toki turvotusta on edelleen jonkin verran, mutta se ei haittaa. Oon ihan supertyytyväinen! Joten kiitos tuhannesti ja ihanaa syksyn jatkoa!
Olen erittäin tyytyväinen loihtimaasi lopputulokseen!
Hei! Kävin sulla laittamassa huulet pari viikkoa sitten. Jäi tosi hyvä fiilis lähtiessä. Kerroit tarkkaan toimenpiteestä ja vaikka jännitin toimenpidettä ihan hirveesti niin meinasin nukahtaa tuoliin. Huuliin tuli pari huomaamatonta mustelmaa ja lopputulos on tässä kohtaa ihanan luonnollinen. Varmasti nähdään vielä uudestaan, kiitos!
Kiitos! Hoidon tulos on juuri halutunlainen. Kipu hyvin vähäinen laitettaessa, toipui nopeasti. Tulen uudestaan!!
Tekijä oli todella ystävällinen ja mukava pistäjä ja kertoi aina kun pistää että tulee pistos. Helpotti kun tiesi, että nyt pistää. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen! :)
Hyvä palvelu ja tulos oli luonnollinen.
Palvelu oli hyvä. Kiva kun kerrottiin milloin pistää ja välissä sai katsoa jälkeä.
Huulten muotoilun tekijä oli ihana ja tsemppaava. Kertoi koko ajan mitä teki ja työt teki rauhallisesti.
Huulien täyttö oli kivuton. (Jossain kohti tuntui enemmän, mutta kipuna ei paha. Toipuminen kävi nopeasti. Ensimmäisenä iltana vain huulet turposi, mutta pian turvotus laski.
Kävin eilen huulten muotoilussa. Kokemus oli äärimmäisen miellyttävä, ammattitaitoinen ja rento tekijä. Toimenpide oli täysin kivuton. Odotan innolla jo lopputulosta ja 100% varmasti tulen tänne vielä uudelleen.
Heips! Kävin tiistaina huulitäytössä. Ajattelin laittaa vielä viestiä, että alahuuli tasoittui turvotuksen jälkeen ja on nyt ihan symmetrinen. Kiitos vielä, oon tosi tyytyväinen lopputulokseen!
Saara teki minulle pistoshoitona huulten muotoilun ja täyteainehoidon kasvoihin. Lopputulos näyttää erinomaiselta ja Saara oli valmis venyttämään vastaanottoaikaa varatusta, jotta koko haluamani hoitokokonaisuus saatiin kerralla viimeisteltyä. Muutoinkin hän toimi asiantuntevasti, rauhallisesti ja ystävällisesti siten, että pelkäämäni hoito sujui paljon paremmin kuin osasin odottaa. Tulen Saaran pakeille myös jatkossa kun on aika uusia hoito sekä pidän osaltani huolen siitä, että vastaavia hoitoja pohtivat osaisivat hakeutua Saaran hoidettaviksi :).
Hei! Oli ihan pakko tulla vielä kiittämään! Mulla tuli pikkiriikkinen tumma piste, ei edes selkeä mustelma! Huulet ei ole yhtää kipeät, tuntuu heti omilta ja en tiiä miten tän teit, mutta kiitos! Olin varautunu siihen, että viikon ’hakattu’ ja nyt suorastaa harmittaa et nää pitää peittää maskil ihmisten ilmoil. Kiitos & nähdään varmasti näissä merkeissä uudestaan, kun taas aika lisäillä!
Huulet ovat juuri kivan pyöreät. Muutama pikku pahkura, mutta eivät näy. Juuri sellaiset kuin halusin.
Olen tulokseen oikein tyytyväinen ja luulen ylläpitäväni huulia täytteellä tulevaisuudessakin.
Haettiin luonnollisuutta korostavaa mallia. Tuli aivan ihanat!
Nordic Med Spalla tehdään loistavaa ja laadukasta työtä. Itse olen ottanut heiltä huulitäytteet ja olen erittäin tyytyväinen huuliin. Sain juuri sitä mitä hainkin. Kiitos erikseen vielä Saaralle, joka teki huuleni.
Hei Saara, kiitoksia viimeisestä! Teit siis cog-langat ja huulet. Olen supertyytyväinen: mustelmia ei tullut kasvoihin tai huuliin. Jo neljän päivän jälkeen kipu katosi totaalisesti, mutta missään vaiheessa kipu ei ollut paha. Käytin kylmäpussia ensimmäisen illan ja nukuin istuma-asennossa. Muutoin kevyt puhdistus kaksi kertaa/vrk. Suupielten marionettipoimut ovat miltei historiaa.
Kiitos niin paljon, huulet ei vois olla yhtään paremmat! Olisin pystyny vaikka nukahtaan siihen kun teit näitä. Ja kaiken lisäksi sun asiakaspalveluasenne on kyllä ihan huippu. Tuun varmasti uudestaan.
Moikka! Kiitos vielä eilisestä täytehoidosta! Turvotus jo melkein kokonaan laskenut ja huulet näyttää ihanilta.
Heippa. Kävin tiistaina ottamassa Russian Lips -hoidon. Pakko sanoa, että olen erittäin tyytyväinen. Teit todella tarkkaa työtä.
I am happy with my lips. Thank you Anna-Sofia!
Paraneminen sujui hyvin, ja olen ollut tyytyväinen lopputulokseen.
I was happy to visit Nordic Med Spa! Have perfect results and planning to come back.
Vähän erilainen Hyvinkää-reissu tällä kertaa. Ihana Ninia taikoi mulle uudet huulet mahtavalla työskentelyllä. Pienellä fixillä suupielet ylöspäin – sitä suurempi vaikutus itsetunnossa!
Kiitos kun kerroit koko ajan mitä tehdään. Susta tulis loistava kätilö, kun olet niin hyvä tsemppaamaan! Kiitos vielä oikein paljon!
Kiitos tämän päivän huulista! Haluan antaa palautetta, koska kokemus oli niin superhyvä. Oot tosi ammattitaitoinen ja toimintasi pistosten aikana oli rauhoittava ja kannustava, olo oli koko ajan luottavainen.
Kävin Saara Räsäsellä ottamassa huulitäytteet. Oli mahtavaa ja Saara hoiti tilanteen erittäin hyvin. Oli lämminhenkinen ja ystävällinen sekä kertoi tarkasti, miten homma etenee.
Ihanat huulet ja hyvä palvelu, kuten aina.
Laitettiin taas vähän täytettä huuliin. Niin tyytyväinen!
Kiitos ihanista huulista ja pelkäävän sekä kipuherkän ensikertalaisen loistavasta kohtaamisesta. Oot rautainen ammattilainen ja ihan huipputyyppi!
Ammattitaitoista ja luotettavaa palvelua. Olen erittäin tyytyväinen huuliini ja suunnitelmissa on myös kokeilla muitakin palveluja!
Kävin viimeviikolla ottamassa huuliin täytettä! Lopputulos on aivan ihana ja luonnollinen, juuri niinkuin toivoin! Asiantuntevaa palvelua! Suosittelen lämpimästi!
Huulistani tuli upeat! Todella ammattitaitoinen, luotettava ja ystävällinen palvelu. Kiitos Anna-Sofia! Suosittelen lämpimästi.
Kiitos ihana Anna-Sofia upeasta lopputuloksesta ja todella huomioivasta sekä laadukkaasta palvelusta. Sain kauniit ja täyteläiset huulet.
Anna-Sofia taikoo parhaat huulet. Hänellä on hellä käsi ja ihana asiakaspalvelu.
Voin suositella lämpimästi. Ei tartte jatkossa miettiä, et minne menee...
Teit niin nätit huulet ja oli paras mahdollinen ensimmäinen kokemus. Oot just niin taitava ja ihana asiakaspalvelija kuin olin lukenut!
Heips, kiitos ihanista huulista! Nyt on muoto ja koko just sellanen mitä oon halunnu. Ihanan muhkea ylähuuli! Hyvin laski turvotus ja ei tullut edes mustelmia. Hyvin on täyteainekin asettunut huuliin, ei muhkuroita.
Nyt on viikko siitä, kun kävin täyttämässä huulet pitkän tauon jälkeen. Enkä vois tyytyväisempi olla! Epäsymmetriaa korjattiin ja nyt huulet on symmetriset ja tietty muutenkin paljon täyteläisemmät ja nätit taas. Kiitos vielä niiiiiin paljon!
Jos huulten täyttö voi olla ihanaa, niin Anna-Sofian käsissä se on. Puudute on aivan mahtava, pistokset tuskin tuntui. Ihmisläheinen palvelu, tuli tunne että siellä ollaan asiakasta varten.

Kävin ottamassa huuliin Juvéderm-täyteainetta, Saara Räsänen laittajana. En voisi olla tyytyväisempi ja onnellisempi.

Kävin laittamassa ensimmäiset huulitäytteeni. Asian hoiti Saara Räsänen. Olen erittäin tyytyväinen ja tulen varmasti uudestaan. Täältä vahvat suositukset.

Huulet näyttää tosi hyviltä jo nyt, vaikka vähän turvonneet. Teet mahtavaa jälkeä ja oot ihan mahtava asiakaspalvelija. Haluan jatkossa palata aina sun penkkiin!
Restylane

Blogiteksti on laadittu sairaanhoitaja Anna-Sofia Waltarin haastattelun pohjalta.

Anna-Sofia on pitkän linjan ammattilainen. Hän työskentelee Tampereen Nordic Med Spalla. Lisäksi hän vastaa Nordic Med Academy -koulutuksista. Hän opiskelee alaa itse jatkuvasti ja on erittäin pidetty kouluttaja. Vuonna 2021 hän liittyi Suomen Restylane-kouluttajien joukkoon. Hän kuuluu myös kansainväliseen Galderma Aesthetic Injector Network -verkostoon (GAIN).

”Tällä hetkellä pidän eniten Restylane Kysse -valmisteesta. Se on pehmeä ja asettuu huuliin uskomattoman hyvin. Tämä ei ole tietenkään mikään ihme, koska Restylane on jo 25-vuotias brändi ja samalla maailman ensimmäinen hyaluronihappopohjaisten täyteaineiden valmistaja.”

Täyteaineiden raaka-aine on hyaluronihappo

Restylane, Juvéderm, Teosyal

Lähes kaikkien täyteaineiden raaka-aine on hyaluronihappo (HA). Hyaluronihappoa löytyy ihmisen elimistöstä luontaisesti. Ihon hyaluronihappo tekee piirteistä täyteläiset ja pehmeät.

Elimistön oma hyaluronihappo on juoksevaa, ja se uusiutuu koko ajan: Hyaluronihappoa hajoaa jatkuvasti, ja hajonnut hyaluronihappo korvautuu uudella. Kehon oman hyaluronihapon elinkaari on vain parin vuorokauden mittainen.

Ihmisen ikääntyessä ihon hyaluronihappopitoisuus vähenee. Hyaluronihapon häviäminen näkyy ihossa kuivuutena ja nuorekkaan täyteläisyyden häviämisenä. Väheneviä hyaluronihappovarastoja voidaan täydentää injektoimalla ihoon hyaluronihappopohjaista täyteainetta.

Täyteaineiden hyaluronihappo on modifioitua, geelimäistä. Se hajoaa ihossa hyvin paljon hitaammin kuin ihon oma hyaluronihappo. Kun ihoon injektoidaan täyteainetta, piirteet saavat lisää täyteläisyyttä. Huuliin pistetty täyteaine kosteuttaa, lisää huulten täyteläisyyttä ja korjaa epäsymmetriaa.

Restylane ja muut huippubrändit

Eroavatko ne muista täyteaineista?

Täyteaineen ydinraaka-aine, hyaluronihappo, on kemialliselta rakenteeltaan samanlaista, olipa tuotteen kauppanimi mikä tahansa. Erimerkkisissä täyteaineissa on kuitenkin monenlaisia eroja. Erot liittyvät raaka-aineen eli hyaluronihapon modifiointiin. Laadukkaat, pitkään tutkitut täyteaineet on modifioitu niin, että geeli hajoaa elimistössä hitaasti mutta on silti lähes identtinen elimistön oman hyaluronihapon kanssa.

Eri täyteainemerkkien eroista puhuttaessa puhutaan usein seuraavista asioista:

 • Millä apuaineella juokseva hyaluronihappo on muokattu geelimäiseksi
 • Kuinka puhdasta täyteaineessa käytetty hyaluronihappo on – täyteaine on puhdasta, kun se ei sisällä endotoksiineja tai jäämiä apuaineesta
 • Minkäkokoisia hyaluronihappopartikkeleita geelissä on
 • Kuinka nopeasti aine hajoaa elimistössä
 • Kuinka paljon, laajasti ja pitkään kyseistä ainetta on tutkittu

Restylane- ja Juvéderm-täyteaineet ovat FDA-hyväksyttyjä, ja niillä saavutetaan keskimäärin erittäin kestäviä lopputuloksia.

”Restylane on ollut markkinoilla 25 vuotta ja Juvéderm 20 vuotta. Näillä täyteaineilla on tehty kymmeniä miljoonia täyteainehoitoja. Tuotteista löytyy paljon tutkimuksia; tutkimukseen ja tuotekehitykseen panostetaan paljon. Molemmista sarjoista löytyy useita eri täyteaineita erilaisiin tarkoituksiin.” (Sairaanhoitaja Anna-Sofia Waltari)

Restylane, Juvéderm, Teosyal

Huulten muotoilu, täyttö ja syväkosteutus

Restylane- ja Juvéderm-sarjat mahdollistavat huulten täyteainehoidot monipuolisesti. Kaikenlaisiin huulia muotoileviin toimenpiteisiin löytyy sopiva tuote. Mahdollisia vaihtoehtoja on kahdeksan.

”Käytän huulten täytössä 6–8 eri täyteainetta. Lähtötilanne ja asiakkaan toiveet vaikuttavat siihen, minkä aineen lopulta valitsen. Kaikissa aineissa on mukana puudute. Hoito on siis mahdollisimman miellyttävä asiakkaalle. Love it!” Anna-Sofia hehkuttaa.

Huulten muotoilu ja täyttö

Restylane, Juvéderm, Teosyal

Ennen huulten täyteainehoitoa on syytä käydä konsultaatiossa. Konsultaatiossa käydään läpi kaikki hoitoon liittyvät asiat.

”Joskus ennen hoitoa vanhat täyteaineet joudutaan poistamaan, jotta päästään haluttuun lopputulokseen”, Anna-Sofia kertoo.

Huulten täyttöön kannattaa valmistautua huolellisesti mutta stressittömästi. Ennen hoitoa kannattaa pitää ainakin viikon tauko kaikkien verta ohentavien aineiden (Aspirin, Burana, omega- ja kalaöljyvalmisteet, E-vitamiini, alkoholi) kanssa, mikäli tauottaminen vain on mahdollista.

Tärkeimpiä jälkihoito-ohjeita

 1. Täyteainehoidon jälkeen huulet ovat turvonneet. Punoitus ja mustelmat ovat myös tavanomaisia sivuoireita. Yleensä sivuoireet ovat pieniä, joten lähes kaikkiin arkirutiineihin palaaminen onnistuu välittömästi huulten täytön jälkeen.
 2. Turvotusta ja mustelmia kannattaa pitää kurissa ohjeenmukaisella kylmäpakkaushoidolla. Kylmäpakkaus kääritään käsipaperin tai pyyhkeen sisään, jottei huuliin synny paleltumavammoja.
 3. Hikiliikuntaa kannattaa välttää vähintään 48 tuntia huulten täytön jälkeen. Raskas liikunta lisää huulten turpoamista sekä mustelmien syntymistä. Rauhalliset kävelylenkit sen sijaan ovat suositeltavia.
 4. Arnikkia sisältävät voiteet – esim. Arnizen – ehkäisevät mustelmia ja nopeuttavat jo syntyneiden mustelmien vaalenemista.
 5. Huulipunaa ja muuta huulimeikkiä kannattaa välttää ensimmäisen vuorokauden ajan.
 6.  Asetyylisalisyylihappoa ja ibuprofeenia sisältävät lääkkeet sekä omega- ja E-vitamiinivalmisteet edistävät mustelmien syntymistä. Siksi näitä kannattaa välttää ainakin vielä viikko hoidon jälkeenkin.

Muista myös nämä

 1. Huulten täytön jälkeen kannattaa juoda tavallista enemmän vettä. Vedenjuonti edistää paranemista.
 2. Myös kasviksia kannattaa syödä tavallista enemmän. Suolaa sen sijaan kannattaa välttää ensimmäisinä päivinä. Näin turvotus pysyy kurissa mahdollisimman tehokkaasti.
 3. Lämpö lisää huulten turvotusta. Saunaa ja muita kuumia paikkoja kannattaa välttää ainakin kaksi vuorokautta.
 4. Toipumisprosessi vie kokonaisuudessaan aikaa jopa pari viikkoa. Huulten täyttö kannattaakin tehdä hyvissä ajoin ennen tärkeää tapahtumaa. Varsinkin ensimmäisinä päivinä turvotus saattaa olla melko näkyvää.
 5. Ensimmäisinä öinä kannattaa nukkua selällään, pää kohoasennossa. Näin huulet eivät turpoa yön aikana liiallisesti.
 6. Tupakointi lisää infektioriskiä. Alkoholi puolestaan heikentää veren hyytymistä, jolloin mustelmia syntyy herkästi. Sekä tupakoinnin että alkoholin nauttimisen kanssa on hyvä pitää muutaman vuorokauden tauko huulten täytön molemmin puolin.

Kiinnostuitko?

Saatavuus, hinnat, maksaminen

SAATAVUUS:

Terveydenhuollon ammattilaisemme tekevät huulten täyteainehoitoja kaikilla klinikoillamme: Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.

HINNAT:

 • Juvéderm (0,55 ml) – 319 euroa
 • Teosyal (1 ml) – 349 euroa (ajanvaraukset vain puhelimitse)
 • Restylane Skinboosters -syväkosteutus (1 ml) – 349 euroa
 • Restylane (1 ml) – 419 euroa
 • Juvéderm (1 ml) – 419 euroa (ajanvaraukset vain puhelimitse)

MAKSUTAVAT:

 • Maksukortti
 • Nordic Med Spa Terveystili -lasku
 • Nordic Med Spa Terveystili -osamaksu
 • Huomaathan, että laskutus-/osamaksuhakemus tehdään ennen vastaanotolle saapumista. Lue lisää.

ILMAINEN KONSULTAATIO:

Mikäli olet uusi asiakas tai et ole aivan varma, onko huulten täyttö sinulle sopiva toimenpide, on hyvä lähteä liikkeelle maksuttomasta konsultaatiosta tai maksuttomasta kuvakonsultaatiosta. Vaikka konsultaatiot ovat veloituksettomia, ne eivät sido asiakasta mihinkään.

Huulten muotoilu

Kaikki blogitekstit huulista

Huulten täyttö
Restylane
Botox Lip Flip
hyaluronihappo
Huulten täyttö, Restylane, huulet Kysse

Maksuton kuvakonsultaatio

Kuvat voit lähettää myös sähköpostitse

(konsultaatio@nordicmedspa.fi).

Konsultaatio on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

  Tämän lomakkeen kautta ei voi perua vastaanottoaikoja.

  Yhteystiedot


  Viesti

  Liitetiedostot

  Laita viestin liitteeksi valokuvia niistä kehonosista, jotka sinua mietityttävät. Huom! Ladattava valokuva voi olla maksimissaan 5 megan kokoinen. Tätä suuremmat kuvat voi lähettää sähköpostitse.  © Copyright - Nordic Med Spa