Kasvojen täyteainehoidot

Täyteainehoidoilla voidaan korjata ikääntymismuutoksia sekä muotoilla ja korostaa yksittäisiä kasvonpiirteitä.

ikääntymismuutosten korjaus, piirteiden muotoilu/korostaminen
30–60 minuuttia
Restylane®, Juvéderm®
neula, kanyyli
voidepuudutus, paikallispuudutus, johtopuudutus
vähäinen tai kohtalainen
keskimäärin 2–7 vuorokautta
kahden viikon kuluessa
1–2 kertaa vuodessa

Varaa aika

Hinnasto

Tämän palvelun voit maksaa myös laskulla tai osamaksulla

 • Nordic Med Spa Terveystili -laskulla saat 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
 • Nordic Med Spa Terveystili -osamaksulla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa.
 • Teethän laskutus-/osamaksusopimuksen hyvissä ajoin ennen vastaanotolle saapumistasi.
 • Lue lisää.

 

Täyteaineen määrä vaikuttaa toimenpiteen hintaan.

Määrä arvioidaan maksuttomassa konsultaatiossa.

Huulten muotoilu (0,55 ml)

319 euroa

Huulten muotoilu (1 ml)

419 euroa

Huulten syväkosteutus

349 euroa

Poskipäiden kohotus

alk. 419 euroa

Ohimoalueen kohotus

alk. 419 euroa

Kyynelurien täyttö

419 euroa

Ala- ja/tai keskikasvojen juonteiden täyttö

alk. 419 euroa

Leuankärjen muotoilu

419 euroa

Leukalinjan muotoilu

alk. 668 euroa

Leukalinjan ja leuankärjen muotoilu

alk. 917 euroa

Kasvojen full face -muotoilu

alk. 1415 euroa

Täyteaineen poisto

179 euroa/kerta

Arnizen-voide

24,90 euroa

Asiakaspalautteita

Saarasta ja työn jäljestä ei mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Kasvohoitoihin olen ollut todella tyytyväinen, samoin poskien täyteainehoitoon. Huulten muotoilun toimenpiteen jälkeinen turvotus ensin säikäytti, mutta nyt turvotuksen jo vähän laskettua näen, että huulista tulee oikein maltilliset ja tulen olemaan erittäin tyytyväinen.
Saarasta ja työn jäljestä ei mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Kasvohoitoihin olen ollut todella tyytyväinen, samoin poskien täyteainehoitoon. Huulten muotoilun toimenpiteen jälkeinen turvotus ensin säikäytti, mutta nyt turvotuksen jo vähän laskettua näen, että huulista tulee oikein maltilliset ja tulen olemaan erittäin tyytyväinen.
”Oon niin tyytyväinen lopputulokseen ja mieskin kehui, että ilme on freesaantunut ilman, että näyttää laitetulta!”
Sain huolellista ja asiakaslähtöistä palvelua ollessani leuan muotoilussa Emilia Sundqvistilla. Luonnollisen kaunis muutos näkyi heti, ja toimenpiteestä aiheutuneet pistojäljetkin olivat niin olemattomat, että sain heti esittelykelpoisen leuan. Kiitos!
Olin reilu viikko sitten teillä leuan muotoilumallina ja se on ollut ehdottomasti yksi parhaita ja onnistuneita ”kasvohoitokokemuksistani”! Iso kiitos  koko teidän tiimille. Lääkärin ammattitaito ja kyky nähdä kullekin asiakkaalle parhaiten sopivat ratkaisut teki jälleen vaikutuksen. Poissa on väsynyt ilme ja veltto iho. Koko operaation lopputulos yllätti positiivisesti ja saan päivittäin kehuja ihoni ja ilmeeni freesiydestä. Rakastan tätä muutosta ja ehdottomasti jatkan teidän kanta-asiakkaana.
Kävin muutama viikko sitten leuan täyteainehoidossa Elena Suomisella ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Lisäksi Elena osasi kohdata toimenpidettä jännittävän asiakkaan ihanan sympaattisesti ja tehdä tilanteesta mahdollisimman mukavan. Iso kiitos!
Ninia kertoi asiakkaalle koko ajan mitä tekee ja missä järjestyksessä ja näytti tuotteet mitä käytämme. Sain aina välillä katsoa peilistä miltä kasvot näyttävät  Erittäin ammattitaitoinen.
Leukalinjan muotoilu oli kivuton hoito ja toipumisprosessi oli lyhyt. Muutama mustelma tuli. Ninia Nyman oli rauhallinen ja työnsä osaava sekä toimintatavat olivat kunnossa. Hoidon tulokseen olen erittäin tyytyväinen ja tulos oli heti nähtävissä. Leukalinja on kiinteä ja lopputulos hyvin luonnollinen.
Saara teki minulle pistoshoitona huulten muotoilun ja täyteainehoidon kasvoihin. Lopputulos näyttää erinomaiselta ja Saara oli valmis venyttämään vastaanottoaikaa varatusta, jotta koko haluamani hoitokokonaisuus saatiin kerralla viimeisteltyä. Muutoinkin hän toimi asiantuntevasti, rauhallisesti ja ystävällisesti siten, että pelkäämäni hoito sujui paljon paremmin kuin osasin odottaa. Tulen Saaran pakeille myös jatkossa kun on aika uusia hoito sekä pidän osaltani huolen siitä, että vastaavia hoitoja pohtivat osaisivat hakeutua Saaran hoidettaviksi :).
Nykyisin olen lähes koko ajan ilman meikkiä, mutta oloni on itsevarmempi kuin koskaan.
Toivoin luonnollista lopputulosta, ja sellaisen myös sain.
Upea leukalinja ja suora nenä. Olen niin iloinen!
Kasvoistani saatiin pienenpienillä fiksailuilla tasapainoiset. Nenästä tuli suora, symmetrinen ja aiempaa sirompi. Leuka puolestaan näyttää ryhdikkäältä, enkä voi olla ihailematta uutta leukalinjaani klinikan peilistä. Leuan muotoilu tuntuu myös korostaneen poskiani ja hoikentaneen kasvojani.
Olen ikuisesti kiitollinen itselleni siitä, että uskalsin turvautua esteettisiin pistoshoitoihin.
Nenä on suora ensimmäistä kertaa elämässäni.
Ihan supertekijä Anna-Sofia pistoshoidoissa. Viihtyisä ja turvallinen tunnelma koko hoidon ajan. Suosittelen lämpimästi!
Upea leukalinja ja suora nenä!
Syksyllä kävin Laura Kauhasella ottamassa täyteainetta alakasvoihini ja se oli erittäin onnistunut laitto.
Taas on poskipäät ylhäällä ja iho kuorittu dermaplaning-menetelmällä. Hyvin vähän punoittaa kasvot, ja turvotusta ei näy laisinkaan!

Täyteainehoidot

Katso ennen ja jälkeen -kuvia.

Täyteainehoidot ovat erinomainen ratkaisu ikääntymismuutosten korjaamiseen, piirteiden muotoiluun ja yksittäisten kasvonosien korostamiseen.

Suurin osa täyteainehoidoista tehdään synteettisillä, ei-eläinperäisillä hyaluronihappovalmisteilla. Hyaluronihappoa on täyteainehoidoissa käytetty yli 25 vuoden ajan. Kemialliselta koostumukseltaan synteettinen hyaluronihappo muistuttaa lähes täysin elimistön omaa hyaluronihappoa.  Allergiset reaktiot ja komplikaatiot ovat harvinaisia, kun tuote on tutkittu ja turvallinen ja kun tuotetta käyttää koulutettu terveydenhuollon ammattihenkilö.

Kuka voi tehdä hoitoja?

Suomen lainsäädäntö ei toistaiseksi määrittele, kuka saa tehdä esteettisiä pistoshoitoja (pl. botuliinihoidot). Hoitoja tehdään tyypillisesti kauneushoitoloissa, esteettisillä klinikoilla ja yksityisillä lääkäriasemilla.

Jos tekijä ei ole terveydenhuollon ammattilainen, mahdollisesta hoitovirheestä ei voi kannella terveydenhuoltoon vaan asia kuuluu kuluttajaviranomaiselle. Valvira tai Aluehallintovirasto voivat puuttua vain terveydenhuollon ammattilaisen tekemiin toimenpiteisiin.

Esteettisistä pistoshoidoista tehtäviä kanteluita ei tilastoida erilliseen rekisteriin, joten niiden määrä ei ole tiedossa. Tarkista aina hoitoja antavan henkilön ammattioikeus sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä.

Nordic Med Spa -klinikoilla täyteainehoitoja tekevät vain asianmukaisen koulutuksen saaneet ja jatkuvasti lisäkouluttautuvat sairaanhoitajat, lääkärit ja hammaslääkärit. 

Ovatko täyteainehoidot turvallisia?

Täyteainehoito on toimenpiteenä turvallinen muttei täysin riskitön. Hoito on syytä teettää aina terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Terveydenhuollon ammattihenkilö, joka käyttää laadukkaita, tutkitusti turvallisia hyaluronihappovalmisteita, on asiakkaan kannalta turvallisin valinta. Lue lisää hyaluronihaposta.

Terveydenhuollon ammattilainen tuntee kasvojen anatomian, täyteainehoitojen vasta-aiheet sekä pistoshoitoihin liittyvät aseptiikkanäkökohdat. Lääkärin, hammaslääkärin tai sairaanhoitajan tekemänä täyteainehoito on turvallinen toimenpide, jota ei tarvitse pelätä.

Riskialueiden täyteainehoidot (esim. otsan huoliryppy, ns. sibeliusryppy) kannattaa teettää aina lääkärillä.

Lue lisää hoidon riskeistä.

Mitä eroa on eri täyteaineilla?

Täyteainehoito tehdään miltei aina hyaluronihappovalmisteella. Hyaluronihappogeelejä markkinoilla on kymmenittäin. Eri täyteainemerkit eroavat toisistaan mm. hyaluronihappopitoisuuden, ristisidosten määrän, molekyylikoon, geelin kovuuden ja koheesion osalta.

Nordic Med Spa -klinikoilla täyteainehoidot tehdään ensisijaisesti FDA- ja CE-hyväksytyillä Restylane-valmisteilla. Juvéderm-täyteainehoidot ovat myös mahdollisia, mutta niihin aika varataan aina puhelimitse.

Lisätietoja eri aineiden ominaisuuksista saat hoitoon kuuluvan konsultaation yhteydessä.

Monipuoliset täyteainehoidot

Täyteainehoidot ovat nopeita, ei-kirurgisia ja ammattilaisen tekeminä turvallisia toimenpiteitä. Hoidon tulokset näkyvät heti toimenpiteen jälkeen, ja toipuminen on nopeaa.

Ylä- ja keskikasvot

Täyteainehoidot sopivat erinomaisesti muun muassa keskikasvojen muotoiluun ja maltilliseen kohotukseen. Myös nenän ei-kirurginen muotoilu – lähinnä nenänkaaren oikaisu – sekä kyynelurahoito voidaan tehdä täyteaineilla.

Alakasvot ja huulet

Kudosten laskeutuminen näkyy leuan alueella alakasvojen neliömäisyytenä ja ns. hamsteripusseina. Tätä aluetta on mahdollista muotoilla ja kohottaa tarkalla, suunnitellulla täyteainehoidolla.  Täyteainehoidot sopivat myös leuankärjen muotoiluun. Usein alueelle tehdään yhdistelmähoito, jossa leukaa rentoutetaan hiukan botuliinilla ja leuan kärjen muoto korjataan täyteaineella.

Huulten muotoilu on suosittu toimenpide maailmalla ja myös Suomessa. Huulten täyteainehoitoja tehdään kaikenikäisille. Hyaluronihappopohjainen Restylane tekee huulista täyteläiset, mutta sillä on mahdollista häivyttää myös huulten ja suunympärysihon ikääntymismuutoksia. Lue lisää.

Mitä eroa on eri tekniikoilla?

Täyteainehoidot voidaan tehdä lukemattomilla eri tekniikoilla. Asiakkaan näkökulmasta selkein ero eri tekniikoiden välillä liittyy lähinnä neulatyyppiin.

Neulatäyttö

Neulatäytössä täyteaine viedään ihoon tai ihon alle erittäin ohuella neulalla. Neula on tarkka ja sen avulla täyteaine voidaan viedä hyvin tarkasti juuri oikeaan paikkaan, esimerkiksi kohottamaan yksittäistä ryppyä.

Kanyylitäyttö

Kanyylitäytössä täyteaine viedään ihoon tai ihon alle erittäin ohuella tylppäpäisellä ja taipuisalla kanyylilla. Kanyyli ei ole terävä. Se ei riko neulan tavoin ihon verisuonia ja kudoksia. Kanyylia käytettäessä ihoon muodostuu vähemmän mustelmia ja turvotusta kuin neulaa käytettäessä.

Kanyylitekniikassa halutulle pistosalueelle tehdään neulalla pieni reikä, jonka kautta täyteaine ruiskutetaan kanyylilla halutuille alueille. Kanyylia käytettäessä kasvojen muotoilu onnistuu vain muutaman neulanpiston kautta. Toisaalta neulatekniikka mahdollistaa hieman tarkemman työskentelyn kuin kanyylitekniikka.

Tehokkaita hoitoja kaikenikäisille

Täyteainehoidoilla voidaan korjata iän mukanaan tuomia muutoksia. Siksi täyteainehoidot sopivat erityisen hyvin ihmisille, jotka tahtovat häivyttää ikämerkkejä kasvoiltaan. Hoitotulokset ovat selviä mutta hyvin luonnollisia.

Erinomaisesti täyteaineet sopivat keskikasvojen muotoiluun ja maltilliseen kohotukseen. Usein keskikasvojen aluetta muotoillaan ja kohotetaan kaksivaiheisesti: Aluksi ryhdistetään ja kohotetaan kevyesti poskia. Poskien kohotessa myös nenän ja suun väliset nasolabiaalipoimut tasoittuvat jonkin verran. Jos nasolabiaalijuonteet ovat syvät, niihin voidaan myös tarvittaessa laittaa täyteainetta joko samalla vastaanottokäynnillä tai esimerkiksi kuukauden kuluttua poskipäiden täytöstä. 

Myös nuorehkot asiakkaat käyvät paljon täyteainehoidoissa – myös muissa kuin huulten muotoiluissa. Kasvojen täyteainehoito tulee kyseeseen esimerkiksi silloin, jos asiakas tahtoo korostaa tai muotoilla yhtä tai useampaa kasvonpiirrettään. Nenän suoristus ja poskipäiden korostus ovat toimenpiteitä, joista nuoret ovat varsin kiinnostuneita. Nuorille kasvoille täyteainehoidoilla voidaan luoda myös eräänlaista contour-efektiä ilman meikkiä.

Mitä alueita voidaan hoitaa?

Tyypillisimpiä hoitoalueita:

Onko täyteainehoidolle vasta-aiheita?

Täyteainehoito sopii lähes jokaiselle. Ennen toimenpidettä on hyvä varata aika maksuttomaan  konsultaatioon, jotta ammattilainen voi varmistaa toimenpiteen sopivuuden. Osa sairauksista tai lääkityksistä voi muodostua esteeksi täyteainehoidolle. Jos sinulla on paljon allergioita, täyteainehoitoa ei välttämättä kannata tehdä siitepölykauden aikana.

Täyteainehoidon vasta-aiheita:

 • Tietyt autoimmuunisairaudet
 • Verenvuototaipumus
 • Veren hyytymiseen vaikuttava pysyvä lääkitys (esim. Marevan)
 • Vakava perussairaus, joka ei ole hoitotasapainossa
 • Käsiteltävällä alueella jokin ihosairaus tai tulehdus
 • Aiemmin saadut anafylaktiset reaktiot
 • Isotretinoiinikuuri tai alle puoli vuotta kuurin päättymisestä
 • Raskaus/imetys
 • Alle 18 vuoden ikä

Hoidon kulku

Täyteainehoidot ovat toimenpiteinä nopeita ja yksinkertaisia injektiotoimenpiteitä. Hoito kestää hoitoalueen laajuudesta riippuen 15–60 minuuttia.

Ennen varsinaista toimenpidettä hoidettava alue puhdistetaan huolellisesti. Laadukkaissa hyaluronihappovalmisteissa oleva lidokaiini vähentää kipua huomattavasti, mutta tarvittaessa hoitoalue voidaan myös puuduttaa erikseen. Tällöin voidaan käyttää esimerkiksi pintapuudutevoidetta. Myös paikallispuudutus ja johtopuudutus ovat mahdollisia.

Itse injektiohoito on varsin nopea toimenpide, jonka aikana Restylane-hyaluronihappogeeli pistetään hoidettavalle alueelle tarkasti neulan tai kanyylin avulla.

Toimenpiteen jälkeen asiakas saa ammattilaiselta suulliset ja kirjalliset kotihoito-ohjeet. Niiden tunnollinen noudattaminen on tärkeää.

Täyteainehoidon tulos on väliaikainen. Ihoon ruiskutettu hyaluronihappogeeli hajoaa hoitoa seuraavien kuukausien aikana hitaasti elimistön entsyymitoiminnan seurauksena. Restylane- ja Juvéderm-täyteaineiden maksimikesto on 12–18 kuukautta.

Miten toimin ennen hoitoa?

Täyteainehoitoon kannattaa valmistautua huolellisesti mutta stressittömästi. Maksuttoman konsultaation aikana saat kaikki tarvitsemasi valmistautumisohjeet.

Ennen hoitoa kannattaa pitää ainakin viikon tauko kaikkien verta ohentavien aineiden (Aspirin, Burana, omega- ja kalaöljyvalmisteet, E-vitamiini, alkoholi) kanssa, mikäli tauottaminen vain on mahdollista.

Tupakointia on syytä välttää ainakin hoitopäivänä, mieluiten jo aiemminkin.

Miten toimin täyteainehoidon jälkeen?

Jälkihoito-ohjeet saat suullisesti ja kirjallisesti joko konsultaatiossa tai hoitovastaanotolla, joskus molemmissa.

Jälkihoito-ohjeiden noudattaminen on tärkeää kahdesta syystä:

 1. Ohjeita noudattamalla saat pidetyksi sivuoireet kurissa.
 2. Ohjeiden noudattaminen vaikuttaa hoidon esteettiseen lopputulokseen.

Tärkeimpiä jälkihoito-ohjeita:

 • Täyteainehoidon jälkeen hoitoalueella saattaa olla turvotusta. Punoitus ja mustelmat ovat myös tavanomaisia sivuoireita. Yleensä sivuoireet ovat pieniä, joten lähes kaikkiin arkirutiineihin palaaminen onnistuu välittömästi täyteainehoidon jälkeen.
 • Turvotusta kannattaa pitää kurissa ohjeenmukaisella kylmäpakkaushoidolla.
 • Hikiliikuntaa kannattaa välttää 24–48 tuntia täyteainehoidon jälkeen. Rauhalliset kävelylenkit sen sijaan ovat suositeltavia.
 • Arnizen-voide ehkäisee mustelmia ja nopeuttaa syntyneiden mustelmien vaalenemista.
 • Hoidon jälkeen kannattaa juoda tavallista enemmän vettä.
 • Myös kasviksia kannattaa syödä tavallista enemmän. Suolaa sen sijaan kannattaa välttää ensimmäisinä päivinä.
 • Saunaa ja muita kuumia paikkoja kannattaa välttää ensimmäisten vuorokausien aikana.
 • Asetyylisalisyylihappoa ja ibuprofeenia sisältävät lääkkeet sekä omega- ja E-vitamiinivalmisteet edistävät mustelmien syntymistä. Siksi näitä kannattaa välttää ainakin vielä viikko hoidon jälkeenkin.
 • Ensimmäisinä öinä kannattaa nukkua selällään, pää kohoasennossa.
 • Sekä tupakoinnin että alkoholin nauttimisen kanssa on hyvä pitää muutaman vuorokauden tauko täyteainehoidon molemmin puolin.
 • Meikkiä kannattaa välttää ensimmäisen vuorokauden ajan.

Milloin tulokset näkyvät?

Toipumisprosessi vie kokonaisuudessaan aikaa jopa pari viikkoa. Täyteainehoito kannattaakin tehdä hyvissä ajoin ennen tärkeää tapahtumaa.

Hoitotulosta voidaan arvioida kahden viikon kuluttua hoidosta. Siksi mahdollinen kontrollikäyntiaika kannattaa varata vähintään kahden viikon päähän toimenpidepäivästä.

Kun hoito tehdään FDA-hyväksytyllä täyteaineella (Restylane, Juvéderm), tulokset ovat keskimäärin hyvin pitkäkestoisia. Useimmiten hoito uusitaan kerran vuodessa, mikäli hoidon tulosta tahdotaan ylläpitää.

Yksilöllisiä eroja tulosten pysyvyydessä on aina.

Lue lisää aiheesta

leukalinjan muotoilu

Leukalinjan muotoilu – kokemus täyteainehoidosta

"Kehuja on tullut myös henkilöiltä, jotka pitävät täyteainehoitoja turhana humputuksena." Lue Sannan kokemus leukalinjan muotoilusta!
Poskipäiden täyttö Nordic Med Spa

Täyteainehoidot – ennen ja jälkeen

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää kasvojen täyteainehoidoista. Katso myös ammattilaistemme ennen ja jälkeen -kuvat!
Leuan täyteainehoito

Restylane-täyteainehoidot

FDA-hyväksytyt täyteaineet antavat luonnollisia, pitkäkestoisia tuloksia turvallisesti. Lue blogista, mitä kaikkea täyteaineilla voidaan tehdä.
Kyynelurien täyttö

Kyynelurien täyttö

Kuusi kysymystä kyynelurien täytöstä. Kysymyksiin vastaa Turussa työskentelevä esteettinen sairaanhoitaja Rina Weckström.
koronarokote täyteaineet

Koronarokote ja täyteaineet

Modernan korona­rokote on Yhdysvalloissa aiheuttanut kasvojen turpoamista täyteaineita ottaneille. Vaiva on hoidettavissa eikä se estä rokotteen ottamista tai täyteainehoidossa käymistä.
Esteettiset hoidot Tampere, Esteettiset hoidot Helsinki

Esteettiset hoidot – Sannan kokemuksia

"Olen lähes koko ajan ilman meikkiä, mutta oloni on itsevarmempi kuin koskaan." Lue Sannan voimaannuttava kokemus täyteainehoidoista. 

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon.

Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.

Kysy ammattilaiselta

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright - Nordic Med Spa