Kasvojen täyteainehoidot

Kasvojen täyteainehoidot tehdään Juvéderm-hyaluronihappovalmisteilla. Täyteainehoidolla voidaan korjata kasvojen ikääntymismuutoksia sekä muotoilla ja korostaa yksittäisiä kasvonpiirteitä.

ikääntymismuutosten korjaus, piirteiden muotoilu ja yksittäisten kasvonosien korostus
30–60 minuuttia
Juvéderm-täyteaineet
neula, kanyyli
voidepuudutus, paikallispuudutus, johtopuudutus
vähäinen tai kohtalainen
keskimäärin 2–7 vuorokautta
kahden viikon kuluessa
1–2 kertaa vuodessa
alkaen 319 euroa

Varaa aika

Täyteainehoidot

Täyteainehoidot ovat erinomainen ratkaisu ikääntymismuutosten korjaamiseen, piirteiden muotoiluun ja yksittäisten kasvonosien korostamiseen.

Suurin osa täyteainehoidoista tehdään synteettisillä, ei-eläinperäisillä hyaluronihappovalmisteilla. Hyaluronihappoa on täyteainehoidoissa käytetty yli 20 vuoden ajan. Kemialliselta koostumukseltaan synteettinen hyaluronihappo muistuttaa lähes täysin elimistön omaa hyaluronihappoa.  Allergiset reaktiot ja komplikaatiot ovat harvinaisia, kun tuote on tutkittu ja turvallinen ja kun tuotetta käyttää koulutettu terveydenhuollon ammattihenkilö.

 

Kuka voi tehdä hoitoja?

Suomen lainsäädäntö ei toistaiseksi määrittele, kuka saa tehdä esteettisiä pistoshoitoja (pl. botuliinihoidot). Hoitoja tehdään tyypillisesti kauneushoitoloissa, esteettisillä klinikoilla ja yksityisillä lääkäriasemilla.

Jos tekijä ei ole terveydenhuollon ammattilainen, mahdollisesta hoitovirheestä ei voi kannella terveydenhuoltoon vaan asia kuuluu kuluttajaviranomaiselle. Valvira tai Aluehallintovirasto voivat puuttua vain terveydenhuollon ammattilaisen tekemiin toimenpiteisiin.

Esteettisistä pistoshoidoista tehtäviä kanteluita ei tilastoida erilliseen rekisteriin, joten niiden määrä ei ole tiedossa. Tarkista aina hoitoja antavan henkilön ammattioikeus sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä.

Nordic Med Spa -klinikoilla täyteainehoitoja tekevät vain asianmukaisen koulutuksen saaneet ja jatkuvasti lisäkouluttautuvat sairaanhoitajat, lääkärit ja hammaslääkärit. 

Ovatko täyteainehoidot turvallisia?

Täyteainehoito on toimenpiteenä turvallinen muttei täysin riskitön. Hoito on syytä teettää aina terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Terveydenhuollon ammattihenkilö, joka käyttää laadukkaita, tutkitusti turvallisia hyaluronihappovalmisteita, on asiakkaan kannalta turvallisin valinta. Lue lisää hyaluronihaposta.

Terveydenhuollon ammattilainen tuntee kasvojen anatomian, täyteainehoitojen vasta-aiheet sekä pistoshoitoihin liittyvät aseptiikkanäkökohdat. Lääkärin, hammaslääkärin tai sairaanhoitajan tekemänä täyteainehoito on turvallinen toimenpide, jota ei tarvitse pelätä.

Riskialueiden täyteainehoidot (esim. otsan huoliryppy, ns. Sibelius-ryppy) kannattaa teettää aina lääkärillä.

Mitä eroa on eri täyteaineilla?

Täyteainehoito tehdään miltei aina hyaluronihappovalmisteella. Hyaluronihappogeelejä markkinoilla on kymmenittäin. Eri täyteainemerkit eroavat toisistaan mm. hyaluronihappopitoisuuden, ristisidosten määrän, molekyylikoon, geelin kovuuden ja koheesion osalta.

Nordic Med Spa -klinikoilla täyteainehoidot tehdään FDA- ja CE-hyväksytyillä Juvéderm-valmisteilla.

Lisätietoja eri aineiden ominaisuuksista saat hoitoon kuuluvan konsultaation yhteydessä.

 

Monipuoliset täyteainehoidot

Juvéderm-täyteainehoidot ovat nopeita, ei-kirurgisia ja ammattilaisen tekeminä turvallisia toimenpiteitä. Hoidon tulokset näkyvät heti toimenpiteen jälkeen, ja toipuminen on nopeaa.

Ylä- ja keskikasvot

Täyteainehoidot sopivat erinomaisesti muun muassa keskikasvojen muotoiluun ja maltilliseen kohotukseen. Myös nenän ei-kirurginen muotoilu – lähinnä nenänkaaren oikaisu – sekä kyynelurahoito voidaan tehdä täyteaineilla.

Alakasvot ja huulet

Kudosten laskeutuminen näkyy leuan alueella alakasvojen neliömäisyytenä ja ns. hamsteripusseina. Tätä aluetta on mahdollista muotoilla ja kohottaa tarkalla, suunnitellulla täyteainehoidolla. Täyteainehoidot sopivat myös leuankärjen muotoiluun. Usein alueelle tehdään yhdistelmähoito, jossa leukaa rentoutetaan hiukan botuliinilla ja leuan kärjen muoto korjataan täyteaineella.

Huulten muotoilu on suosittu toimenpide maailmalla ja myös Suomessa. Huulten täyteainehoitoja tehdään kaikenikäisille. Hyaluronihappopohjainen Juvéderm  tekee huulista täyteläiset, mutta sillä on mahdollista häivyttää myös huulten ja suunympärysihon ikääntymismuutoksia. Lue lisää.

Mitä eroa on eri tekniikoilla?

Täyteainehoidot voidaan tehdä lukemattomilla eri tekniikoilla. Asiakkaan näkökulmasta selkein ero eri tekniikoiden välillä liittyy lähinnä neulatyyppiin.

Neulatäyttö

Neulatäytössä täyteaine viedään ihoon tai ihon alle erittäin ohuella neulalla. Neula on tarkka ja sen avulla täyteaine voidaan viedä hyvin tarkasti juuri oikeaan paikkaan.

Kanyylitäyttö

Kanyylitäytössä täyteaine viedään ihoon tai ihon alle erittäin ohuella tylppäpäisellä ja taipuisalla kanyylilla. Kanyyli ei ole terävä. Se ei riko neulan tavoin ihon verisuonia ja kudoksia. Kanyylia käytettäessä ihoon muodostuu vähemmän mustelmia ja turvotusta kuin neulaa käytettäessä.

Kanyylitekniikassa halutulle pistosalueelle tehdään neulalla pieni reikä, jonka kautta täyteaine ruiskutetaan kanyylilla halutuille alueille. Kanyylia käytettäessä kasvojen muotoilu onnistuu vain muutaman neulanpiston kautta. Toisaalta neulatekniikka mahdollistaa hieman tarkemman työskentelyn kuin kanyylitekniikka.

 

Tehokkaita hoitoja kaikenikäisille

Juvéderm-täyteainehoidoilla voidaan korjata tyylikkäästi kasvojen ikääntymismuutoksia. Siksi täyteainehoidot sopivat erityisen hyvin ihmisille, jotka tahtovat häivyttää ikämuutoksia. Hoitotulokset ovat selviä mutta hyvin luonnollisia.

Erinomaisesti täyteaineet sopivat keskikasvojen muotoiluun ja maltilliseen kohotukseen. Usein keskikasvojen aluetta muotoillaan ja kohotetaan kaksivaiheisesti: Aluksi ryhdistetään ja kohotetaan kevyesti poskia. Poskien kohotessa myös nenän ja suun väliset nasolabiaalipoimut tasoittuvat jonkin verran. Jos nasolabiaalijuonteet ovat syvät, niihin voidaan myös tarvittaessa laittaa täyteainetta joko samalla vastaanottokäynnillä tai esimerkiksi kuukauden kuluttua poskipäiden täytöstä. 

Myös nuorehkot asiakkaat käyvät paljon täyteainehoidoissa – myös muissa kuin huulten muotoiluissa. Kasvojen täyteainehoito tulee kyseeseen esimerkiksi silloin, jos asiakas tahtoo korostaa tai muotoilla yhtä tai useampaa kasvonpiirrettään. Nenän suoristus ja poskipäiden korostus ovat toimenpiteitä, joista nuoret ovat varsin kiinnostuneita. Nuorille kasvoille voidaan Juvéderm-täyteainehoidoilla luoda myös eräänlaista contour-efektiä ilman meikkiä.

Mitä alueita voidaan hoitaa?

Tyypillisimpiä hoitoalueita:

Onko täyteainehoidolle vasta-aiheita?

Täyteainehoito sopii lähes jokaiselle. Ennen toimenpidettä on hyvä varata aika maksuttomaan  konsultaatioon, jotta ammattilainen voi varmistaa toimenpiteen sopivuuden. Osa sairauksista tai lääkityksistä voi muodostua esteeksi täyteainehoidolle. Jos sinulla on paljon allergioita, täyteainehoitoa ei välttämättä kannata tehdä siitepölykauden aikana.

Täyteainehoidon vasta-aiheita:

 • Tietyt autoimmuunisairaudet
 • Verenvuototaipumus
 • Veren hyytymiseen vaikuttava pysyvä lääkitys (esim. Marevan)
 • Vakava perussairaus, joka ei ole hoitotasapainossa
 • Käsiteltävällä alueella jokin ihosairaus tai tulehdus
 • Aiemmin saadut anafylaktiset reaktiot
 • Raskaus/imetys
 • Alle 18 vuoden ikä

Hoidon kulku

Täyteainehoidot ovat toimenpiteinä nopeita ja yksinkertaisia injektiotoimenpiteitä. Hoito kestää hoitoalueen laajuudesta riippuen 15–60 minuuttia.

Ennen varsinaista toimenpidettä hoidettava alue puhdistetaan huolellisesti. Juvéderm-valmisteissa oleva lidokaiini vähentää kipua huomattavasti, mutta tarvittaessa hoitoalue voidaan myös puuduttaa erikseen. Tällöin voidaan käyttää esimerkiksi pintapuudutevoidetta. Myös paikallispuudutus ja johtopuudutus ovat mahdollisia.

Itse injektiohoito on varsin nopea toimenpide, jonka aikana Juvéderm-hyaluronihappogeeli pistetään hoidettavalle alueelle tarkasti neulan tai kanyylin avulla.

Toimenpiteen jälkeen asiakas saa ammattilaiselta suulliset ja kirjalliset kotihoito-ohjeet. Niiden tunnollinen noudattaminen on tärkeää.

Täyteainehoidon tulos on väliaikainen. Ihoon ruiskutettu hyaluronihappogeeli hajoaa hoitoa seuraavien kuukausien aikana hitaasti elimistön entsyymitoiminnan seurauksena. Juvéderm-täyteaineiden maksimikesto on 12–18 kuukautta.

Miten toimin ennen hoitoa?

Täyteainehoitoon kannattaa valmistautua huolellisesti mutta stressittömästi. Maksuttoman konsultaation aikana saat kaikki tarvitsemasi valmistautumisohjeet.

Ennen hoitoa kannattaa pitää ainakin viikon tauko kaikkien verta ohentavien aineiden (Aspirin, Burana, omega- ja kalaöljyvalmisteet, E-vitamiini, alkoholi) kanssa, mikäli tauottaminen vain on mahdollista.

Tupakointia on syytä välttää ainakin hoitopäivänä, mieluiten jo aiemminkin.

 

Miten toimin täyteainehoidon jälkeen?

Jälkihoito-ohjeet saat suullisesti ja kirjallisesti joko konsultaatiossa tai hoitovastaanotolla, joskus molemmissa.

Jälkihoito-ohjeiden noudattaminen on tärkeää kahdesta syystä:

 1. Ohjeita noudattamalla saat pidetyksi sivuoireet kurissa.
 2. Ohjeiden noudattaminen vaikuttaa hoidon esteettiseen lopputulokseen.

Tärkeimpiä jälkihoito-ohjeita:

 • Juvéderm-hoidon jälkeen hoitoalue saattaa turvotus. Punoitus ja mustelmat ovat myös tavanomaisia sivuoireita. Yleensä sivuoireet ovat pieniä, joten lähes kaikkiin arkirutiineihin palaaminen onnistuu välittömästi täyteainehoidon jälkeen.
 • Turvotusta kannattaa pitää kurissa ohjeenmukaisella kylmäpakkaushoidolla.
 • Hikiliikuntaa kannattaa välttää 24–48 tuntia täyteainehoidon jälkeen. Rauhalliset kävelylenkit sen sijaan ovat suositeltavia.
 • Arnizen-voide ehkäisee mustelmia ja nopeuttaa syntyneiden mustelmien vaalenemista.
 • Hoidon jälkeen kannattaa juoda tavallista enemmän vettä.
 • Myös kasviksia kannattaa syödä tavallista enemmän. Suolaa sen sijaan kannattaa välttää ensimmäisinä päivinä.
 • Saunaa ja muita kuumia paikkoja kannattaa välttää ensimmäisten vuorokausien aikana.
 • Asetyylisalisyylihappoa ja ibuprofeenia sisältävät lääkkeet sekä omega- ja E-vitamiinivalmisteet edistävät mustelmien syntymistä. Siksi näitä kannattaa välttää ainakin vielä viikko hoidon jälkeenkin.
 • Ensimmäisinä öinä kannattaa nukkua selällään, pää kohoasennossa.
 • Sekä tupakoinnin että alkoholin nauttimisen kanssa on hyvä pitää muutaman vuorokauden tauko täyteainehoidon molemmin puolin.
 • Meikkiä kannattaa välttää ensimmäisen vuorokauden ajan.

 

Milloin tulokset näkyvät?

Toipumisprosessi vie kokonaisuudessaan aikaa jopa pari viikkoa. Täyteainehoito kannattaakin tehdä hyvissä ajoin ennen tärkeää tapahtumaa.

Hoitotulosta voidaan arvioida kahden viikon kuluttua hoidosta. Siksi mahdollinen kontrollikäyntiaika kannattaa varata vähintään kahden viikon päähän toimenpidepäivästä.

Juvéderm-täytön tulokset ovat keskimäärin hyvin pitkäkestoisia. Useimmiten hoito uusitaan kerran vuodessa, mikäli hoidon tulosta tahdotaan ylläpitää.

Yksilöllisiä eroja tulosten pysyvyydessä on aina.

Lue lisää aiheesta

Esteettiset hoidot Tampere, Esteettiset hoidot Helsinki

Esteettiset hoidot – Sannan kokemuksia

"Olen lähes koko ajan ilman meikkiä, mutta oloni on itsevarmempi kuin koskaan." Lue Sannan voimaannuttava kokemus täyteainehoidoista. 

Hinnasto

Tämän palvelun voi maksaa myös Terveystili-laskulla tai -osamaksulla

 • Laskulla saat 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
 • Osamaksulla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa.
 • Lue lisää.

 

Täyteaineen määrä


Tarvittavan täyteaineen määrä arvioidaan maksuttomassa konsultaatiossa.

Juvéderm® – 0,55 ml

319 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm® Volift -hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 1 ml

419 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 2 ml

769 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 3 ml

1119 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 4 ml

1469 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 5 ml

1619 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 6 ml

1919 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 7 ml

2219 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 8 ml

2519 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 9 ml

2819 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 10 ml

3119 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 11 ml

3419 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Juvéderm® – 12 ml

3719 euroa
Toimenpiteessä käytetään Juvéderm®-sarjan Volift-, Voluma-, Volbella- ja/tai Volux-hyaluronihappovalmistetta.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon tai videokonsultaatioon.

Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.

Ostettavat palvelut

 • Lahjakortti

  50,00 500,00 

  Lahjakortti toimii esteettisten toimenpiteen maksuvälineenä kaikissa toimipaikoissamme (Tampere, Helsinki, Turku, Hyvinkää).

 • täyteainehoidot helsinki hyvinkää tampere turku

  Kasvojen täyteainehoidot

  319,00 3.719,00 

  Täyteainehoidoilla korjataan kasvojen ikämuutoksia sekä korostetaan ja muotoillaan kasvonpiirteitä. Hoidot tehdään Juvéderm®-hyaluronihappovalmisteilla.

 • Huulten täyttö Helsinki Tampere Turku Hyvinkää

  Huulten täyttö, muotoilu ja syväkosteutus

  319,00 419,00 

  Huulia voidaan muotoilla, täyttää ja syväkosteuttaa tehokkaasti Juvéderm®-hyaluronihappovalmisteilla. Katso ennen ja jälkeen -kuvia.

Kysy ammattilaiselta

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään sinua, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.