Huulten täyttö, muotoilu ja syväkosteutus

Huulten täyttö, muotoilu ja syväkosteutus ovat Juvéderm-täyteaineilla tehtäviä pistoshoitoja. Täyteainehoidolla voidaan korostaa ja korjata huulten muotoa, muuttaa huulten kokoa ja häivyttää huulien ikämuutoksia.

huulten syväkosteutus, huulten koon, symmetrian tai muodon muuttaminen, huulten ikääntymismuutosten hoito
30–60 minuuttia
Juvéderm-täyteaineet
neula, kanyyli
voidepuudutus, paikallispuudutus, johtopuudutus
vähäinen tai kohtalainen
keskimäärin 2–7 vuorokautta
kahden viikon kuluessa
1–2 kertaa vuodessa
alkaen 319 euroa

Varaa aika

Huulten täyttö, muotoilu ja syväkosteutus

Katso ennen ja jälkeen -kuvia.

Huulten täyttö, muotoilu ja syväkosteutus ovat klinikkamme suosituimpia hoitoja. Esteettisiin hoitoihin erikoistuneet lääkärimme ja sairaanhoitajamme tekevät viikoittain kymmeniä huulten täyteainehoitoja. Olemme erikoistuneet maltillisen ja luonnollisen lopputuloksen saavuttamiseen. Hoito tehdään kuitenkin aina asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Oli kyse sitten pienestä täyteläisyyden lisäämisestä tai huulten koon merkittävästä kasvattamisesta, ei lopputulos näytä yliampuvalta tai epäluonnollisella, kun hoito tehdään turvallisesti, vaihe kerrallaan laadukkailla Juvéderm-täyteaineilla.

Hoidossa käytettävä täyteaine, täyteaineen määrä ja pistostekniikka valitaan jokaiseen hoitoon kuuluvan konsultaation yhteydessä.

 

Kuka voi tehdä hoitoja?

Suomen lainsäädäntö ei toistaiseksi määrittele, kuka saa tehdä esteettisiä pistoshoitoja (pl. botuliinihoidot). Hoitoja tehdään tyypillisesti kauneushoitoloissa, esteettisillä klinikoilla ja yksityisillä lääkäriasemilla.

Jos tekijä ei ole terveydenhuollon ammattilainen, mahdollisesta hoitovirheestä ei voi kannella terveydenhuoltoon vaan asia kuuluu kuluttajaviranomaiselle. Valvira tai Aluehallintovirasto voivat puuttua vain terveydenhuollon ammattilaisen tekemiin toimenpiteisiin.

Esteettisistä pistoshoidoista tehtäviä kanteluita ei tilastoida erilliseen rekisteriin, joten niiden määrä ei ole tiedossa. Tarkista aina hoitoja antavan henkilön ammattioikeus sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä.

Nordic Med Spa -klinikoilla täyteainehoitoja tekevät vain asianmukaisen koulutuksen saaneet ja jatkuvasti lisäkouluttautuvat sairaanhoitajat, lääkärit ja hammaslääkärit. 

Onko huulten täyttö turvallinen hoito?

Huulten täyteainehoito on toimenpiteenä turvallinen muttei täysin riskitön. Hoito on syytä teettää aina terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Terveydenhuollon ammattihenkilö, joka käyttää laadukkaita, tutkitusti turvallisia hyaluronihappovalmisteita, on asiakkaan kannalta turvallisin valinta. Lue lisää hyaluronihaposta.

Terveydenhuollon ammattilainen tuntee kasvojen anatomian, täyteainehoitojen vasta-aiheet sekä pistoshoitoihin liittyvät aseptiikkanäkökohdat. Lääkärin, hammaslääkärin tai sairaanhoitajan tekemänä huulten täyttö on turvallinen toimenpide, jota ei tarvitse pelätä.

Mitä eroa on eri merkkisillä täyteaineilla on?

Huulten täyttö, muotoilu ja kosteutus tehdään aina hyaluronihappovalmisteella. Hyaluronihappogeelejä markkinoilla on kymmenittäin. Eri täyteainemerkit eroavat toisistaan mm. hyaluronihappopitoisuuden, ristisidosten määrän, molekyylikoon, geelin kovuuden ja koheesion osalta.

Nordic Med Spa -klinikoilla huulten täyteainehoidot tehdään FDA- ja CE-hyväksytyillä Juvéderm-valmisteilla. Lue sairaanhoitaja Anna-Sofia Waltarin mietteitä huulten Juvéderm-huultentäytöistä.

Lisätietoja eri aineiden ominaisuuksista saat hoitoon kuuluvan konsultaation yhteydessä.

 

Huulten täyttö ja muotoilu – monipuolinen hoito

Huulten muotoilulla ja täytöllä voidaan muokata huulten kokoa ja muotoa sekä tehdä huulista aiempaa symmetrisemmät. Jos et tahdo muuttaa huulien muotoa mutta kärsit huulten kuivuudesta ja ryppyisyydestä, voit hyötyä Juvéderm Volite -syväkosteutushoidosta. Toisaalta myös suuret muodon- ja koonmuutokset onnistuvat, jos sellaisiin on tarvetta.

Kaikenlaiset huulten täyteainehoidot ovat nopeita, ei-kirurgisia ja ammattilaisen tekeminä turvallisia toimenpiteitä. Hoidon tulokset näkyvät heti toimenpiteen jälkeen, ja toipuminen on nopeaa. Hoitotulokset eivät ole kuitenkaan pysyviä, ja kun Juvéderm-täyteaine on hajonnut, huulten oma luonnollinen muoto tulee jälleen esille.

Mitä eroa eri tekniikoilla on?

Huulten muotoilu ja täyttö voidaan tehdä lukemattomilla eri tekniikoilla. Asiakkaan näkökulmasta selkein ero eri tekniikoiden välillä liittyy neulatyyppiin.

Neulatäyttö

Neulatäytössä täyteaine viedään huuleen erittäin ohuella neulalla. Tekniikasta ja halutusta lopputuloksesta riippuen neulanpistoja tehdään vertikaalisesti pystysuoraan tai lateraalisesti vaakatasossa. Neulatäytöllä huuliin saadaan näyttävä lopputulos. Neula on tarkka ja sen avulla voidaan korjata vaikeaakin epäsyymetrisyyttä.

Kanyylitäyttö

Kanyylitäytössä täyteaine viedään huuleen erittäin ohuella tylppäpäisellä ja taipuisalla kanyylilla. Kanyyli ei ole terävä. Se ei riko neulan tavoin ihon verisuonia ja kudoksia. Kanyylia käytettäessä ihoon muodostuu vähemmän mustelmia ja turvotusta kuin neulaa käytettäessä.

Kanyylitekniikassa halutulle pistosalueelle tehdään neulalla pieni reikä, jonka kautta täyteaine ruiskutetaan kanyylilla halutuille alueille. Kanyylia käytettäessä huulten muotoilu onnistuu usein vain kahden neulanpiston kautta. Toisaalta neulatekniikka mahdollistaa hieman tarkemman työskentelyn kuin kanyylitekniikka.

Russian Lips on tyyli, ei tekniikka

Russian Lips ei ole tekniikka vaan tyyli, johon päästään hyvin monin erilaisin tekniikoin. Russian Lips -tyyliset huulet ovat näyttävät, erittäin täyteläiset mutta silti luonnolliset.

Lue blogipostaus, jossa lääkäri Soslan Kusrati esittelee kattavasti Russian Lips -tyylin.

Kuinka paljon täyteainetta tarvitaan?

Huulten täytössä täyteainetta käytetään yleensä korkeintaan yksi millilitra yhden hoitokerran aikana. Mikäli yksi millilitra ei riitä halutun lopputuloksen saavuttamiseen, hoitoja tehdään aluksi sarjana, esim. 2–3 kertaa 1–2 kuukauden välein. Tällöin puhutaan huulten rakentamisesta.

Yhdellä kerralla huuliin ei kannata injektoida yli yhtä millilitraa hyaluronihappoa. Muuten kudosvaurioiden ja epäluonnollisen lopputuloksen riski kasvaa.

Lue lisää blogista.

Huulten täyteainehoidot sopivat kaikenikäisille

Tällä hetkellä suurin osa huulten täyteainehoidoista tehdään nuorille naisille, joiden tavoitteena on saada aiempaa suuremmat huulet. Vuosi vuodelta lisääntyvät kuitenkin myös ne huulten täyteainehoidot, jotka tehdään puhtaasti ikääntymismuutosten vuoksi.

Ikääntymisen myötä ylähuulen ja nenän välisen alueen painopiste muuttuu, kun alue menettää kimmoisuuttaan ja pitenee. Huulet kapenevat, niiden luonnollinen pulleus katoaa ja ne menettävät täyteläisyytensä ja kosteutensa ihon oman hyaluronihapon vähentyessä. Huulten ympärille muodostuu juonteita, huulten rajat muuttuvat epätarkemmiksi ja suupielet kääntyvät alaspäin, mikä saa yleisilmeen näyttämään surulliselta ja alakuloiselta. Huulten täyteainehoidolla voidaan häivyttää ikääntymisestä johtuvia muutoksia ja palauttaa huulten luonnollinen ja nuorekas ulkomuoto.

Millaisia trendejä huulten täytössä on?

Huulten muotoilun trendit muuttuvat hitaasti mutta varmasti. Menneinä vuosikymmeninä on nähty monenlaisia huulia.

Tällä hetkellä vallitsevia trendejä on kaksi:

 1. Suurin osa huulten muotoiluun tulevista tavoittelee nykyisin luonnollisia lopputuloksia ja maltillisen kokoisia huulia.
 2. Myös erittäin täyteläiset huulet ovat edelleen muodikkaat, mutta nyttemmin täyteläisyyttä ei tavoitella luonnollisuuden kustannuksella.

Lue lisää vuoden 2020 huulitrendeistä.

Sopiiko huulten täyteainehoito minulle?

Huulten täyttö sopii lähes jokaiselle. Ennen toimenpidettä on hyvä varata aika maksuttomaan  konsultaatioon, jotta ammattilainen voi varmistaa toimenpiteen sopivuuden. Osa sairauksista tai lääkityksistä voi muodostua esteeksi huulten täyteainehoidolle. Jos sinulla on paljon allergioita, huulten täyttöä ei välttämättä kannata tehdä siitepölykauden aikana.

Huulten täytön vasta-aiheita:

 • Tietyt autoimmuunisairaudet
 • Verenvuototaipumus
 • Veren hyytymiseen vaikuttava pysyvä lääkitys (esim. Marevan)
 • Vakava perussairaus, joka ei ole hoitotasapainossa
 • Käsiteltävällä alueella jokin ihosairaus tai tulehdus
 • Aiemmin saadut anafylaktiset reaktiot
 • Raskaus/imetys
 • Alle 18 vuoden ikä

Hoidosta

Huulten täyteainehoito on toimenpiteenä turvallinen muttei täysin riskitön. Tämän vuoksi hoito on syytä teettää aina terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla. Terveydenhuollon ammattihenkilö on varautunut mahdollisten komplikaatioiden hoitoon ja käyttää laadukkaita, tutkitusti turvallisia hyaluronihappovalmisteita Siksi hän on asiakkaan kannalta turvallisin valinta täyteainehoidon tekijäksi.

Ennen hoitoa tehtävän konsultaation yhteydessä kanssasi keskustellaan terveydentilastasi, hoidon käyttökohteesta, vasta-aiheista, mahdollisista reaktioista ja riskeistä sekä jälkihoito-ohjeista. Tämän jälkeen hoitoalue puhdistetaan ja halutessasi puudutetaan. Hoito tehdään injektoimalla täyteaine pienellä neulalla hoidettavalle alueelle.

Heti hoidon päätyttyä saat ammattilaiseltamme suulliset ja kirjalliset kotihoito-ohjeet. Niitä on syytä noudattaa huolellisesti.

Mitä toimin ennen hoitoa?

Huulten täyttöön kannattaa valmistautua huolellisesti mutta stressittömästi. Maksuttoman konsultaation aikana saat kaikki tarvitsemasi valmistautumisohjeet.

Ennen hoitoa kannattaa pitää ainakin viikon tauko kaikkien verta ohentavien aineiden (Aspirin, Burana, omega- ja kalaöljyvalmisteet, E-vitamiini, alkoholi) kanssa, mikäli tauottaminen vain on mahdollista.

Tupakointia on syytä välttää ainakin hoitopäivänä, mieluiten jo aiemminkin.

Lue lisää täältä.

Miten toimin hoidon jälkeen?

Jälkihoito-ohjeet saat suullisesti ja kirjallisesti joko konsultaatiossa tai hoitovastaanotolla, joskus molemmissa.

Jälkihoito-ohjeiden noudattaminen on tärkeää kahdesta syystä:

 1. Ohjeita noudattamalla saat pidetyksi sivuoireet kurissa.
 2. Ohjeiden noudattaminen vaikuttaa hoidon esteettiseen lopputulokseen.

Tärkeimpiä jälkihoito-ohjeita:

 • Juvéderm-hoidon jälkeen huulet ovat turvonneet. Punoitus ja mustelmat ovat myös tavanomaisia sivuoireita. Yleensä sivuoireet ovat pieniä, joten lähes kaikkiin arkirutiineihin palaaminen onnistuu välittömästi huulten täytön jälkeen.
 • Turvotusta kannattaa pitää kurissa ohjeenmukaisella kylmäpakkaushoidolla.
 • Hikiliikuntaa kannattaa välttää 24–48 tuntia huulten täytön jälkeen. Rauhalliset kävelylenkit sen sijaan ovat suositeltavia.
 • Arnizen-voide ehkäisee mustelmia ja nopeuttaa syntyneiden mustelmien vaalenemista.
 • Huulten täytön jälkeen kannattaa juoda tavallista enemmän vettä.
 • Myös kasviksia kannattaa syödä tavallista enemmän. Suolaa sen sijaan kannattaa välttää ensimmäisinä päivinä.
 • Saunaa ja muita kuumia paikkoja kannattaa välttää ensimmäisten vuorokausien aikana.
 • Asetyylisalisyylihappoa ja ibuprofeenia sisältävät lääkkeet sekä omega- ja E-vitamiinivalmisteet edistävät mustelmien syntymistä. Siksi näitä kannattaa välttää ainakin vielä viikko hoidon jälkeenkin.
 • Ensimmäisinä öinä kannattaa nukkua selällään, pää kohoasennossa.
 • Sekä tupakoinnin että alkoholin nauttimisen kanssa on hyvä pitää muutaman vuorokauden tauko huulten täytön molemmin puolin.
 • Huulipunaa ja muuta meikkiä kannattaa välttää ensimmäisen vuorokauden ajan.

Lue lisää.

Milloin lopputulokset näkyvät?

Toipumisprosessi vie kokonaisuudessaan aikaa jopa pari viikkoa. Huulten täyttö kannattaakin tehdä hyvissä ajoin ennen tärkeää tapahtumaa.

Varsinkin ensimmäisinä päivinä turvotus saattaa olla melko näkyvää. Huulten muoto saattaa ensimmäisten viikkojen aikana muuttua päivittäin. Turvotus voi olla toispuoleista, jolloin huulet näyttävät epäsymmetrisilta.

Hoitotulosta voidaan arvioida kahden viikon kuluttua hoidosta. Siksi mahdollinen kontrollikäyntiaika kannattaa varata vähintään kahden viikon päähän toimenpidepäivästä.

Juvéderm-täytön tulokset ovat keskimäärin hyvin pitkäkestoisia. Useimmiten hoito uusitaan kerran vuodessa, mikäli hoidon tulosta tahdotaan ylläpitää.

Yksilöllisiä eroja tulosten pysyvyydessä on aina.

Lue lisää aiheesta

huulten muotoilu

Huulten muotoilu – ennen ja jälkeen

Huulten muotoilu voidaan tehdä monella tekniikalla. Nordic Med Spa on erikoistunut maltillisiin ja luonnollisiin lopputuloksiin. Katso ennen ja jälkeen -kuvia.
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon. Se ei sido sinua mihinkään. Nordic Med Spa: info@nordicmedspa.fi – 010 3389 555. Tervetuloa!

Huulten muotoilu Juvéderm-täyteaineilla

Juvéderm on maailman tutkituin ja käytetyin täyteainesarja. Sairaanhoitaja Anna-Sofia Waltari kertoo, miksi Juvéderm sopii huulten muotoiluun.
Huulten täyttö helsinki huulten täyttö tampere

Huulten täytön trendit vuonna 2020

Vuonna 2020 huulten täytössä on vallalla kaksi megatrendiä: luonnollisuus ja Russian Lips. Mitä muita ilmiöitä ammattilaiset ovat tänä vuonna huomanneet?

Hyaluronihappo ja huulten täyttö

"Hyaluronihappo on ainoa yhdiste, jota suostun huuliin pistämään", kertoo sairaanhoitaja Liisa Snäll. Mihin hyaluronihapon teho perustuu?
Russian Lips | Helsinki, Tampere, Turku

Russian Lips – näyttävää luonnollisuutta

Russian Lips – näyttävät mutta luonnolliset huulet. Lääkäri Soslan Kusrati kertoo huulten täytön tyyleistä sekä tekniikkaosaamisen merkityksestä.
Juvederm | Huulten täyttö | UKK | Nordic Med Spa

Huulten muotoilu – usein kysyttyä

Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää huulten muotoilusta! Blogipostauksen asiantuntijoina kouluttavat ammattilaisemme, Anna-Sofia ja Ville.

Hinnasto

Tämän palvelun voi maksaa myös Terveystili-laskulla tai -osamaksulla

 • Laskulla saat 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
 • Osamaksulla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa.
 • Lue lisää.

 

Huulten syväkosteutus

349 euroa
Toimenpide tehdään Juvéderm® Volite -hyaluronihappovalmisteella (1 ml).

Huulten täyttö ja muotoilu

319 euroa
Toimenpide tehdään Juvéderm® Volift tai Ultra Smile -hyaluronihappovalmisteella (0,55 ml).

Huulten täyttö ja muotoilu

419 euroa
Toimenpide tehdään Juvéderm®-sarjan Volbella-, Volift- tai Ultra3 -hyaluronihappovalmisteella (1 ml).

Arnizen-voide

19,90
Arnizen ehkäisee mustelmia ja nopeuttaa niiden vaalenemista.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon tai videokonsultaatioon.

Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.

Ostettavat palvelut

Kysy ammattilaiselta

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään sinua, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

© Copyright - Nordic Med Spa