Botox

Botox-hoito on usein tehokkain ja edullisin ratkaisu kasvojen ikämuutosten hoitoon. Toimenpide on nopea, helppo ja turvallinen, kun sen tekee terveydenhuollon ammattilainen.

juonteiden ja muiden ikämuutosten häivytys
15 minuuttia
botuliinitoksiini
injektio
ei tarvita
vähäinen
ei toipumisaikaa
14 vuorokauden kuluessa
3–6 kuukauden välein
alkaen 179 euroa

Varaa aika

Asiakaspalautteita

Olen ikuisesti kiitollinen itselleni siitä, että uskalsin turvautua esteettisiin pistoshoitoihin.
I was happy to visit Nordic Med Spa! Have perfect results and planning to come back.
Erittäin tyytyväinen botuliinitoksiinihoitoon. Tulos on ällistyttävä, ja turha kulmien kurtistelu hoidettu rennoksi.
Aivan ihanaa ja loistavaa palvelua!

Esteettinen botuliinihoito eli Botox-hoito


Esteettinen botuliinihoito (Botox-hoito) on usein tehokkain ja turvallisin ratkaisu yläkasvojen ikämuutosten hoitoon. Toimenpide tehdään A-tyypin botuliinivalmisteella. A-tyypin botuliinitoksiinin tehtävänä on estää asetyylikoliinin vapautuminen tilapäisesti. Kun pieni määrä botuliinia pistetään jännittyneeseen lihakseen, lihas rentoutuu ja ryppy tasoittuu. 

Toisin kuin kasvojen täyteainehoidoissa käytettävä hyaluronihappo, botuliini ei täytä ryppyjä eikä lisää kudosten tilavuutta. Aineen teho perustuu sen kykyyn rentouttaa väliaikaisesti niitä lihaksia, jotka aiheuttavat juonteita tai vetävät piirteitä alaspäin.

Ennen ja jälkeen -kuvia

Kuka voi tehdä botuliinihoitoja?

Botuliinihoitoja voivat tehdä Suomessa ammattiaan harjoittamaan oikeutetut lääkärit, hammaslääkärit tai laillistetut terveydenhuollon ammattihenkilöt. Kun hoidon tekee esimerkiksi sairaanhoitaja, hänen on tullut saada botuliinitoksiinin pistämistä koskevaa koulutusta. Lisäksi hänellä tulee olla laillistetun lääkärin tai hammaslääkärin myöntämä kirjallinen lupa hoitojen antamiseen. Hoidot tulee tehdä terveydenhuollon toimintayksikössä lääkärin tai hammaslääkärin johdon ja valvonnan alaisena.

Valviran ohjeistuksen mukaan lääkärin tai hammaslääkärin tulee olla pistämistilanteessa välittömästi tavoitettavissa paikalle toimintayksikköön eli vähintään samassa rakennuksessa, kun sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai kätilö antaa kyseisiä hoitoja.

Botuliini on hermomyrkky. Eikö sen käyttö ole vaarallista?

Vaikka hoidossa käytettävä botuliini on hermomyrkkyä, se on pieninä annoksina vaaraton lääke. Annostelu määrittää sen, onko aine myrkky vai hyödyllinen lääkevalmiste.

Kun lääkäri hoitaa potilaan terveysongelmia botuliinilla, yhdessä hoidossa saatetaan käyttää useita satoja yksikköjä botuliinia. Esteettisiä hoitoja tehtäessä annostus aluetta kohti on keskimäärin vain noin 20 yksikköä (Botox®).  “Määrä tekee myrkyn” on toksikologian kuuluisin peruslause.

Botuliinihoitoa ei tarvitse pelätä, kun hoidon tekee jatkuvasti kouluttautuva ammattilainen.

 

Mitä riskejä Botox-hoitoon liittyy?

Esteettisessä tarkoituksessa tehtävän botuliinihoidon riskit ovat erittäin vähäisiä. Mahdolliset haittavaikutukset ovat yleensä lieviä ja ohimeneviä.

Ohimenevät haittavaikutukset ilmenevät yleensä muutaman ensimmäisen päivän aikana hoidosta. Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, silmäluomen roikkuminen, ihon punoitus, ihon kireys, paikallinen lihasheikkous, kasvokivut, puutuminen ja pahoinvointi.

Muut haittavaikutukset voivat liittyä injektointiin (turvotus, punoitus, kipu, polte, pistely ja turvotus). Haittavaikutuksia, jotka liittyvät mahdollisesti toksiinin leviämiseen etäälle injektiokohdasta ja jotka voivat olla vakavia, on raportoitu botuliinitoksiinin kohdalla hyvin harvoin (esim. lihasheikkous, puhe- tai nielemisvaikeudet tai keuhkokuume). 

Mitä eroa erimerkkisillä botuliinivalmisteilla on?

Tyypin A botuliinitoksiineilla on eri kauppanimiä, kuten Botox®/Vistabel, Xeomin®/Bocouture ja Dysport®/Azzalure. 

Vaikuttava aine on kaikissa valmisteissa sama. Tutkimuksen mukaan kaikki valmisteet toimivat yhtä hyvin, kun ne annostellaan oikein.

Botox häivyttää ikämuutoksia

Ikääntymismuutosten parasta ennaltaehkäisyä on panostaa päivittäiseen ihonhoitorutiiniin, suojata iho auringolta riittävän tehokkaalla aurinkosuojalla (SPF >30) sekä hoitaa ihoa säännöllisesti esimerkiksi medikaalisilla kasvohoidoilla. Tehokkaasta ja oikein toteutetusta ihonhoidosta huolimatta emme kuitenkaan pysty vaikuttamaan näillä hoidoilla lihastyöstä johtuvien juonteiden syntyyn.

Ensimmäiset ikääntymismuutokset ilmestyvät usein silmien ympärille. Silmäkulmiin syntyneitä juonteita kutsutaan naururypyiksi tai leikkisästi harakanvarpaiksi. Kulmakarvojen väliin ilmestyvät ns. sibeliusjuonteet saattavat syntyä esimerkiksi näyttöpäätetyöskentelyn seurauksena ja otsan vaakajuonteet jatkuvasta kulmien nostelusta. Kevyet mutta iän myötä hiljalleen syvenevät ja pidentyvät juonteet luovat vaikutelman väsyneestä tai vihaisesta yleisilmeestä. Ryppyjen kehittyessä saatat alkaa näyttää pahantuuliselta tai ikäistäsi vanhemmalta.

Tehoaako Botox otsan vaakajuonteisiin?

Otsan vaakajuonteet eli horisontaaliset juonteet johtuvat frontalis-lihaksista. Nämä lihakset liikuttavat kulmakarvoja ylös ja alas.

Ikääntyessä iho veltostuu ja otsan ihoon alkaa ilmestyä juonteita. Botuliinihoito on tehokkain hoitomuoto otsan vaakajuonteisiin. Hoito rentouttaa otsan lihakset, jolloin otsaa ei pysty liikuttamaan samalla tavalla kuin ennen. Otsan iho pysyy paikallaan ja juonteet silottuvat.

Otsan vaakajuonteita hoidettaessa on myös mahdollista kohottaa kevyesti kulmia asiakkaan näin halutessa.

Mikä on Sibelius-ryppy ja kuinka sitä hoidetaan?

Kulmakarvojen väliin saattaa ilmestyä pystyryppyjä, joita meillä Suomessa kutsutaan myös Sibelius-rypyiksi tai huolirypyiksi. 

Kun hoito halutaan kohdistaa huoliryppyihin eli Sibelius-alueelle, botuliinia annostellaan kulmien välissä olevaan procerus-lihakseen sekä kulmakarvojen päällä oleviin corrugator-lihaksiin. Näiden lihasten rentoutuessa kulmien kurtistelu loppuu.

Aina yksi Botox-hoitokerta ei välttämättä riitä. Jos ihoon on syntynyt vaurio kulmien kurtistelusta, hoito voidaan joutua toteuttamaan muutaman kerran peräkkäin ennen kuin juonteet siliävät kokonaan.

Sibelius-alueen ryppyjä hoidetaan joskus myös täyteaineilla, mutta kyseessä on riskialueen täyteainehoito, johon liittyy riskejä ja joka on syytä aina jättää lääketieteen ammattilaisen tehtäväksi.

 

Mitä harakanvarpaille voi tehdä?

Silmäkulmien ulkonurkkien juonteita kutsutaan harakanvarpaiksi tai naururypyiksi. Botuliini tehoaa hyvin näihin juonteisiin.

Silmäkulman naururyppyjä hoidettaessa rentoutetaan orbicularis oculi -lihas, joka on ympyrän mallinen lihas silmän ympärillä. Kun lihas rentoutuu, juonteet silottuvat. Hoito on mahdollista tehdä myös niin, että kulmakarvan ulkonurkka kohoaa kevyesti, mikä tekee katseesta avaramman.

Botox-hoidolla silmiä voidaan myös suurentaa kevyesti. Tiettyjä lihaksia rentouttamalla silmät avautuvat hiukan tavallista enemmän. 

Voiko kulmakarvoja kohottaa botuliinilla?

Raskaat kulmat voivat tehdä yleisilmeen väsyneeksi, ja raskaiden kulmien nostelu voi aiheuttaa esimerkiksi päänsärkyä. Usein botuliinihoidolla saadaan hyviä tuloksia kulmien kohotuksessa. 

Jos ylimääräistä ihoa on paljon, botuliinihoito ei ole välttämättä tarpeeksi tehokas kulmien nostamiseen. Tällöin botuliinihoitoon voidaan yhdistää ihoa kiristävä Plasma Pen -hoito. Joissakin tapauksissa paras tulos saadaan kirurgisella toimenpiteellä.

 

 

Mitkä ovat bunny lines -juonteet?

Bunny lines -juonteilla tarkoitetaan nenänvarteen ilmestyviä juonteita, kun nenää nyrpistetään voimakkaasti. Juonteet voidaan silottaa helposti botuliinihoidolla. Toimenpide on hyvin nopea ja helppo: tarvitaan vain kaksi pientä pistosta.

 

Hoidetaanko botuliinilla lainkaan alakasvoja?

Botox-hoitoja tehdään eniten yläkasvoille, mutta oikein käytettynä botuliinilla voidaan hoitaa muidenkin alueiden ikääntymismuutoksia.

Ylähuulen yläpuolelle saattaa ikääntyessä ilmestyä ns. tupakkaryppyjä, jotka vanhentavat kasvojen yleisilmettä ja luovat tuiman ilmeen kasvoille. Kun botuliinia annostellaan pieni määrä suun ympärillä olevaan orbicularis oris -lihakseen, juonteet silottuvat.

Joskus iho on kuiva ja karhea, jolloin tarvitaan Botoxin lisäksi myös kevyttä hyaluronihappogeeliä pehmentämään juonteita ja syväkosteuttamaan ihoa.

Ienhymy eli gummy smile: hymyillessä ikenet näkyvät selkeästi ylähampaiden päältä. Botuliinihoidolla voidaan rentouttaa ylähuulta kohottavia lihaksia niin, ettei ylähuuli ei nouse niin ylös vaan jää kauniisti ylähampaiden päälle.

Alaspäin kääntyneet suupielet luovat kasvoille surullisen ja väsyneen yleisilmeen. Monet asiakkaat haluavatkin hoitaa tämän alueen, koska haluavat näyttää iloisemmilta. Botuliinihoidolla voidaan rentouttaa lihaksia, jotka vetävät suupieliä alaspäin.

Hoidon jälkeen suupieltä kohottavat lihakset voimistuvat, jolloin suupielet kääntyvät ylöspäin. Joskus tämän alueen ongelmaa hoidetaan myös täyteaineilla tai yhdistelmähoidoilla.

Mikä on V-shaping-hoito?

Botuliinilla on mahdollista kaventaa alakasvoja. Kun purentalihakset rentoutuvat, alakasvojen ovaali muoto selkeytyy. Leukalinjan lisäksi botuliini sopii myös leuan kärjen maltilliseen muotoiluun. Lihasaktiivisuuden vähentyessä leuan ryppyisyys vähenee ja leuan muoto piirtyy esille aiempaa kauniimmin.

Usein alueelle tehdään yhdistelmähoito: leukaa rentoutetaan hiukan botuliinilla ja leuan kärjen muotoa korjataan täyteaineella.

Mikä on Nefertiti Lift?

Nefertiti Lift on uudehko esteettinen botuliinihoito, jonka avulla voidaan selkeyttää leukalinjaa ja kiinteyttää kevyesti kaulaa.

Lue lisää blogista.

 

Mikrobotox – mikä se on?

Mikrobotox on botuliinihoito, jonka avulla parannetaan ihon pintaa. Hoidon jälkeen laajentuneet ihohuokoset supistuvat, talintuotanto rauhoittuu ja ihon ylin kerros kirkastuu muutaman kuukauden ajaksi.

Mikrobotox-hoidossa käytetään liuosta, jonka botuliinipitoisuus on erittäin pieni – pienempi kuin perinteisessä botuliinihoidossa. Tämä liuos viedään ihoon, ei lihakseen. Toimenpide on monipistoshoito, ja se muistuttaa mesoterapiahoitoa, mistä hoito on saanut toisen nimensä ”mesotox”.

Mikrobotox ei vaikuta kasvojen lihasaktiivisuuteen tai ilmeisiin. Tulokset näkyvät ennen kaikkea ihon pinnan tasoittumisena ja kasvojen raikastumisena.

Mikrobotox tehdään usein Aquagold Fine Touch -tekniikalla.

 

Lue lisää blogista.

Tulos on väliaikainen

Ensimmäistä botuliinihoitoa harkitaan tavallisesti noin 30-vuotiaana, kun ihon kollegaanituotanto alkaa hidastua ja iho alkaa menettää nuorekasta kiinteyttään ja kimmoisuuttaan.

Botuliinihoidon tulokset ovat väliaikaisia. Lääkkeen teho häviää noin kolmessa kuukaudessa, minkä jälkeen ikääntymismuutokset tulevat jälleen esille. Hoitotulosta voidaan ylläpitää uusimalla hoito 3–6 kuukauden välein. Hoitokertojen välillä on oltava vähintään kolme kuukautta. Hoidon uusiminen useammin kuin kolmen kuukauden välein ei tuota lisähyötyjä.

 

Voiko Botox-hoidon tehoa pidentää?

Joidenkin tutkimusten mukaan argireliinia (asetyyliheksapeptidi-8) sisältävät ihonhoitotuotteet pidentävät botuliinihoidon tehoa.

Tutustu Arcaya-sarjan Viper-ampulleihin.

Voiko botuliinilla ehkäistä ryppyjä?

Botox sopii erinomaisesti ryppyjen ja juonteiden ehkäisemiseen. Kun säännölliset hoidot aloitetaan jo 25–30-vuotiaana, pienet pinnalliset juonteet siliävät jo ennen kuin niistä ehtii muotoutua pysyviä ryppyjä ja ihoylimäärää.

Suomessa ennaltaehkäisevät Botox-hoidot ovat vielä harvinaisia, muualla maailmalla niitä tehdään paljon.

Voiko kaikki rypyt hoitaa botuliinilla?

Ikääntymisen myötä ihoon syntyy kahdenlaisia juonteita ja ryppyjä:

 1. Dynaamiset rypyt aiheutuvat lihasten yliaktiivisuudesta (esimerkiksi otsan vaakajuonteet, kulmien välinen sibeliusjuonne). Nämä rypyt syntyvät liikkeestä.
 2. Staattiset rypyt aiheutuvat täyteläisyyden vähentymisestä (esimerkiksi nenän ja suunpielten väliset nasolabiaalijuonteet). Nämä rypyt näkyvät myös lepotilassa.

Botox-hoito vaikuttaa ennen kaikkea hoidetun alueen dynaamisiin eli lihastyöstä aiheutuviin ryppyihin, mutta lihasliikkeiden vähenemisen johdosta hoidolla on vaikutusta myös staattisiin eli levossa näkyviin ryppyihin.

Botuliinitoksiini on tehokas lääke, jolla voidaan hoitaa monipuolisesti erilaisia ikääntymismuutoksia. Kaikkiin ryppyihin botuliini ei kuitenkaan sovi.

Botox-hoito on nopea

Ennen hoitoa tehtävän konsultaation yhteydessä kanssasi keskustellaan terveydentilastasi, hoidon käyttökohteesta, vasta-aiheista, mahdollisista reaktioista ja riskeistä sekä jälkihoito-ohjeista. Iho puhdistetaan huolellisesti ja pistoskohdat merkitään ihoon merkkauskynällä. Botuliini pistetään ihoon erittäin ohuella neulalla. Itse toimenpide kestää usein vain alle minuutin.

Sattuuko hoito?

Kivun tunteminen on yksilöllistä. Tuote pistetään ihoon pienellä neulalla, mikä saattaa tuntua hetkellisesti epämiellyttävältä. Tarvittaessa hoitoalue voidaan puuduttaa puudutevoiteella. 

Mitä teen hoidon jälkeen?

Toimenpiteen jälkeen hoidetulla alueella voi näkyä pieniä kohoumia pistoskohdissa. Lisäksi saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä sivuvaikutuksia:

 • lievää punoitusta
 • pieniä mustelmia
 • lievää turvotusta tai aristusta

Kaikki nämä ovat tavallisia hoidon jälkeisiä reaktioita. Ne ovat väliaikaisia ja häviävät yleensä muutamassa päivässä.

Jälkihoito-ohjeet

 • Seuraavan neljän (4) tunnin aikana älä kumartele tai makaa.
 • Seuraavan 2–4 tunnin aikana vältä meikin käyttämistä.
 • Seuraavan 24 tunnin aikana älä hankaa tai hiero hoidettua aluetta.
 • Vältä alkoholia, raskasta liikuntaa ja saunaa 48 tunnin ajan.

Tarkat jälkihoito-ohjeet annetaan suullisesti ja kirjallisesti käynnin aikana.

Lue lisää aiheesta

Botox Turku Nefertiti Lift

Nefertiti Lift

Nefertiti Lift kiinteyttää kevyesti alakasvoja ja kaulaa. Blogitekstin asiantuntijana on tällä kertaa Turussa työskentelevä lääkäri Elena Suominen.
Ville Männistö BOTOX

Mikrobotox

Mikrobotox – siitä puhuvat kaikki. Mistä on kysymys ja miten se eroaa Botox-hoidosta? Blogitekstin asiantuntijana toimii suu- ja leukakirurgiaan erikoistuva hammaslääkäri Ville Männistö.
Botox Helsinki – Botox Tampere | Nordic Med Spa

Botox – totta vai tarua?

Botox – mikä on totta, mikä tarua? Blogitekstin asiantuntijoina ovat lääkäri Alan Kusrati sekä suu- ja leukakirurgiaan erikoistuva hammaslääkäri Ville Männistö.

Hinnasto

Tämän palvelun voi maksaa myös Terveystili-laskulla tai -osamaksulla

 • Laskulla saat 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
 • Osamaksulla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa.
 • Lue lisää.

 

Yläkasvojen hoitoalueet


Yksi alue on yksi seuraavista: otsan vaakajuonteet, kulmien välinen sibeliusjuonne tai silmäkulmien juonteet.

Yhden alueen käsittely – yläkasvot

229 euroa
Botuliinihoito, joka tasoittaa yläkasvojen ikämuutoksia

Kahden alueen käsittely – yläkasvot

329 euroa
Botuliinihoito, joka tasoittaa yläkasvojen ikämuutoksia

Kolmen alueen käsittely – yläkasvot

429 euroa
Botuliinihoito, joka tasoittaa yläkasvojen ikämuutoksia

Kulmien kohotus

229 euroa
Botuliinihoito, joka kohottaa kulmia

Nenän juonteet, bunny lines

179 euroa
Nenän juonteita tasoittava botuliinikäsittely

Ylähuulen pystyjuonteet

179 euroa
Botuliinihoito, jolla tasoitetaan tai häivytetään ylähuulen pystyjuonteita, ns. tupakkarypyt

Suupielien kohotus

179 euroa
Suupieliä maltillisesti nostava botuliinikäsittely

Ienhymyn hoito, gummy smile

199 euroa
Botuliinikäsittely, jonka avulla korjataan ienhymy

Leuan epätasaisuuden hoito

199 euroa
Leuankärjen juonteita korjaava botuliinihoito

Kasvojen kavennus

490 euroa
Kasvoja kaventava botuliinihoito

Nefertiti lift

549 euroa
Alakasvoja ja kaulaa maltillisesti kiinteyttävä botuliinihoito

Arnizen-voide

24,90
Arnizen ehkäisee mustelmia ja nopeuttaa niiden vaalenemista.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon tai videokonsultaatioon.

Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.

Ostettavat palvelut

 • botox

  Botox

  179,00 549,00 

  Esteettinen Botox-hoito tasoittaa tehokkaasti kasvojen ja kaulan ryppyjä ja juonteita. Botuliinilla voidaan myös muotoilla ja kohottaa maltillisesti kasvonpiirteitä. Ennen ja jälkeen -kuvia

 • Aquagold Fine Touch

  Aquagold Fine Touch

  549,00 849,00 

  Aquagold Fine Touch on mikrokanavaneulaushoito, jonka aikana ihoon viedään räätälöidysti monenlaisia aktiiviaineita, esim. hyaluronihappoa, vitamiineja ja botuliinia.

Kysy ammattilaiselta

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään sinua, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

© Copyright - Nordic Med Spa