Botox-hoito

Botox-hoito on usein tehokkain ja edullisin ratkaisu kasvojen ikämuutosten hoitoon. Toimenpide on nopea, helppo ja turvallinen, kun sen tekee terveydenhuollon ammattilainen.

juonteiden ja muiden ikämuutosten häivytys
15 minuuttia
botuliinitoksiini
injektio
ei tarvita
vähäinen
ei toipumisaikaa
14 vuorokauden kuluessa
3–6 kuukauden välein

Varaa aika

Hinnasto

Tämän palvelun voit maksaa myös laskulla tai osamaksulla

 • Nordic Med Spa Terveystili -laskulla saat 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
 • Nordic Med Spa Terveystili -osamaksulla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa.
 • Teethän laskutus-/osamaksusopimuksen hyvissä ajoin ennen vastaanotolle saapumistasi.
 • Lue lisää.

 

Yläkasvojen hoitoalueet

Yksi alue on yksi seuraavista: otsan vaakajuonteet, kulmien välinen sibeliusjuonne tai silmäkulmien juonteet.

Yläkasvot: 1 alue

229 euroa

Yläkasvot: 2 aluetta

299 euroa

Yläkasvot: 3 aluetta

399 euroa

Lip Flip

129 euroa

Nenän juonteet, bunny lines

129 euroa

Nenänkärjen nosto

129 euroa

Ylähuulen pystyjuonteet

129 euroa

Suupielien kohotus

129 euroa

Kulmien kohotus

149 euroa

Ienhymyn hoito, gummy smile

149 euroa

Leuan epätasaisuuden hoito

149 euroa

Mikrobotox

alk. 229 euroa

Kasvojen kavennus

499 euroa

Nefertiti lift

499 euroa

Arnizen-voide

24,90 euroa

Asiakaspalautteita

Kävin 2.6.2022 hammaslääkäri Ville Männistön vastaanotolla Tampereella. Toimenpiteenä oli botox-hoito. Villen tapa kohdata asiakas on luonnollisen ystävällinen, mutta samalla ammatillinen. Itse toimenpide tapahtui sujuvasti, eikä kipua tuntunut nimeksikään. Suosittelen lämmöllä Ville Männistöä. Kannattaa tulla pidemmänkin matkan päästä luotettaviin hoitoihin.
Aina asiantunteva palvelu.
Moi Karoliina! Kävin lähes viikko sitten ottamassa botoxia (lip flip ja suupielten kohotus) ja pakko kertoa, että olen supertyytyväinen tuloksiin jo nyt!!  Ylähuuli on selvästi kohonnut ja erityisesti kun hymyilen, niin se on todella täyteläinen. Lisäksi pienet juonteet tolla alueella ovat häivyttyneet. Suupielet ovat myös kohonneet upeasti ja alakasvot eivät näytä enää niin raskailta.
Olen jo pitkään halunnut täyteaineen poistoa huulista. Samalla innostuin ekaa kertaa kokeilemaan kulmien kohotusta botoxilla. Kiitos Nordic Med Spa ja Alina Hilden. Voin lämpimästi suositella!
Kiitos sinulle eilen tehdyistä hoidoista. Hyvin meni kaikki. Pari pientä mustelmaa on otsassa, tämä kuitenkin normaalia. Arvostan todella paljon hyvää ammattitaitoa.
Botox-hoito oli tosi positiivinen kokemus. Ja myös asiakaslähtöistä työtä!
Voihan Amanda minkä teit! Kävin 5.10. Tampereen toimipisteessä, ja minulle laitettiin mesolankoja mm. poskipäihin, leukalinjaan, leuan alle muistaakseni noin 30–40 kpl ja muutama juonteita silottava pistos otsaan ja silmäkulmiin. Mustelmia tuli pariin kohtaan ja turvotusta, mutta ne hävisivät viikossa eivätkä muutenkaan aiheuttaneet itselle päänvaivaa, koska tiedän, että tällaisista toimenpiteistä näitä tulee väkisinkin. Olen niin tyytyväinen lopputulokseen ja kasvoistani näkee selkeän "faceliftauksen". Tällaista juuri toivoin! Upea lopputulos! Kiitos Amandalle ammattitaitoisesti tehdyistä toimenpiteistä ja superhyvästä asiakaspalvelusta! : ) Suosittelen kaikille Amandaa ja Nordic Med Spata!
Unohdin ihan laittaa sulle viestiä sen botuliinihoidon jälkeen, mutta oon ollu ihan SUPERtyytyväinen!
Olen ikuisesti kiitollinen itselleni siitä, että uskalsin turvautua esteettisiin pistoshoitoihin.
I was happy to visit Nordic Med Spa! Have perfect results and planning to come back.
Erittäin tyytyväinen botuliinitoksiinihoitoon. Tulos on ällistyttävä, ja turha kulmien kurtistelu hoidettu rennoksi.
Aivan ihanaa ja loistavaa palvelua!

BOTOX-hoito


Esteettinen neuromodulaattorihoito (BOTOX-hoito) on usein tehokkain ja turvallisin ratkaisu yläkasvojen ikämuutosten hoitoon. Toimenpide tehdään A-tyypin botuliinitoksiinivalmisteella. A-tyypin botuliinitoksiinin tehtävänä on estää asetyylikoliinin vapautuminen tilapäisesti. Kun pieni määrä botuliinia pistetään jännittyneeseen lihakseen, lihas rentoutuu ja ryppy tasoittuu. 

Toisin kuin kasvojen täyteainehoidoissa käytettävä hyaluronihappo botuliini ei täytä ryppyjä eikä lisää kudosten tilavuutta. Aineen teho perustuu sen kykyyn rentouttaa väliaikaisesti niitä lihaksia, jotka aiheuttavat juonteita tai vetävät piirteitä alaspäin.

Ennen ja jälkeen -kuvia

Mitä BOTOX on?

BOTOX on lihaksia rentouttava reseptilääke, jota käytetään sairauksien hoidossa ja esteettisissä toimenpiteissä. Sen vaikuttava aine on A-tyypin botuliinitoksiini. Esteettisissä hoidoissa botuliinitoksiinia pistetään useimmiten lihakseen, joskus myös ihoon.

Mitä BOTOX-hoito tekee?

BOTOX toimii estämällä hermoimpulssien pääsyn niihin lihaksiin, joihin pistos on annettu. Kun lihasten supistuminen vähenee, lihaksen päällä oleva iho suoristuu.

BOTOX-valmisteen teho häviää hoitoa seuraavien kuukausien kuluessa. Kun teho lakkaa, hermoimpulssit pääsevät jälleen lihaksiin ja lihakset alkavat supistua normaalisti. Myös juonteet ja muut esteettiset ongelmakohdat tulevat tällöin esille, ellei hoitoa uusita.

Kuka voi laittaa BOTOXia?

Neuromodulaattori- eli BOTOX-hoitoja voivat tehdä Suomessa ammattiaan harjoittamaan oikeutetut lääkärit, hammaslääkärit tai laillistetut terveydenhuollon ammattihenkilöt. Kun hoidon tekee esimerkiksi sairaanhoitaja, hänen on tullut saada botuliinitoksiinin pistämistä koskevaa koulutusta. Lisäksi hänellä tulee olla laillistetun lääkärin tai hammaslääkärin myöntämä kirjallinen lupa hoitojen antamiseen. Hoidot tulee tehdä terveydenhuollon toimintayksikössä lääkärin tai hammaslääkärin johdon ja valvonnan alaisena.

Valviran ohjeistuksen mukaan lääkärin tai hammaslääkärin tulee olla pistämistilanteessa välittömästi tavoitettavissa paikalle toimintayksikköön eli vähintään samassa rakennuksessa, jossa sairaanhoitaja, terveydenhoitaja tai kätilö antaa kyseisiä hoitoja.

Onko BOTOX-hoito turvallinen?

BOTOX-hoito tehdään botuliinitoksiinilla. Osaamattomissa käsissä ja väärin käytettynä se on hengenvaarallinen myrkky. Terveydenhuollon ammattilaisen käsissä ja oikein annosteltuna se on hyvää tekevä lääkeaine. Annostelu määrittää sen, onko aine myrkky vai hyödyllinen kemikaali.

Kun lääkäri hoitaa potilaan terveysongelmia botuliinitoksiinilla, yhdessä hoidossa saatetaan käyttää useita satoja yksikköjä BOTOXia. Esteettisiä hoitoja tehtäessä annostus aluetta kohti on keskimäärin vain noin 20 yksikköä (Botox®).  “Määrä tekee myrkyn” on toksikologian kuuluisin peruslause.

Botuliinitoksiinihoitoa ei tarvitse pelätä, kun hoidon tekee jatkuvasti kouluttautuva ammattilainen.

Allein die dosis macht das ein ding kein gift ist.” (Paracelsus)

Onko BOTOX täyteaine?

BOTOX ei ole täyteaine vaan lihasrelaksantti. Sen toiminta perustuu lihasten väliaikaiseen rentouttamiseen. Täyteaineet toimivat nimensä mukaisesti täyttämällä ja täyteläistämällä.

Onko BOTOX-hoito riskitön?

Kaikkiin esteettisiin hoitoihin liittyy riskejä. Esteettisessä tarkoituksessa tehtävän botuliinihoidon riskit ovat erittäin vähäisiä. Mahdolliset haittavaikutukset ovat lieviä ja ohimeneviä. 

Ohimenevät haittavaikutukset ilmenevät yleensä muutaman ensimmäisen päivän aikana hoidosta. Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, silmäluomen roikkuminen, ihon punoitus, ihon kireys, paikallinen lihasheikkous, kasvokivut, puutuminen ja pahoinvointi.

Muut haittavaikutukset voivat liittyä injektointiin (turvotus, punoitus, kipu, polte, pistely ja turvotus). Haittavaikutuksia, jotka liittyvät mahdollisesti toksiinin leviämiseen etäälle injektiokohdasta ja jotka voivat olla vakavia, on raportoitu botuliinitoksiinin kohdalla hyvin harvoin (esim. lihasheikkous, puhe- tai nielemisvaikeudet tai keuhkokuume). 

Lue lisää riskeistä.

Onko täyteainehoito turvallisempi kuin BOTOX-hoito?

BOTOX-hoitoja säädellään Suomessa tarkemmin kuin täyteainehoitoja.  Luultavasti tämän vuoksi moni kuluttaja pitää täyteainehoitoja turvallisempina kuin BOTOX-hoitoja.

Botuliinitoksiinihoitoihin liittyy kuitenkin paljon vähemmän sivuvaikutuksia ja komplikaatioriskejä kuin täyteainehoitoihin. 

Moni lääkäri ja sairaanhoitaja pitää huolestuttavana nykytilannetta, jossa täyteainehoitoja voi tehdä kuka vain. Useiden ammattilaisten mielestä täyteainehoitoja tulisi valvoa vähintään yhtä huolellisesti kuin botuliinitoksiinihoitoja.

Mitä eroa erimerkkisillä valmisteilla on?

Tyypin A botuliinitoksiineilla on eri kauppanimiä, kuten Botox®/Vistabel, Xeomin®/Bocouture ja Dysport®/Azzalure. 

Vaikuttava aine on kaikissa valmisteissa sama. Tutkimuksen mukaan kaikki valmisteet toimivat yhtä hyvin, kun ne annostellaan oikein ja ohjeenmukaisesti.

BOTOX-hoito häivyttää ikämuutoksia

Ikääntymismuutosten parasta ennaltaehkäisyä on panostaa päivittäiseen ihonhoitorutiiniin, suojata iho auringolta riittävän tehokkaalla aurinkosuojalla (SPF >30) sekä hoitaa ihoa säännöllisesti. Tehokkaasta ja oikein toteutetusta ihonhoidosta huolimatta emme kuitenkaan pysty vaikuttamaan näillä hoidoilla lihastyöstä johtuvien juonteiden syntyyn.

Ensimmäiset ikääntymismuutokset ilmestyvät usein silmien ympärille. Silmäkulmiin syntyneitä juonteita kutsutaan naururypyiksi tai harakanvarpaiksi. Kulmakarvojen väliin ilmestyvät ns. sibeliusrypyt saattavat syntyä esimerkiksi näyttöpäätetyöskentelyn seurauksena ja otsan vaakajuonteet jatkuvasta kulmien nostelusta. Kevyet mutta iän myötä syvenevät ja pidentyvät juonteet luovat vaikutelman väsyneestä tai vihaisesta yleisilmeestä. Ryppyjen kehittyessä saatat alkaa näyttää pahantuuliselta tai ikäistäsi vanhemmalta.

Mihin BOTOXia laitetaan?

Viralliset esteettiset hoidonaiheet:

 • kulmien välinen huoliryppy (”sibeliusryppy”)
 • otsan vaakarypyt
 • silmäkulmien naururypyt (”harakanvarpaat”)

Virallisten hoidonaiheiden lisäksi botuliinihoito sopii monen muunkin esteettisen vaivan korjaamiseen. Kun BOTOXilla hoidetaan esimerkiksi keski- ja alakasvojen ongelmakohtia, puhutaan botuliinitoksiinin off label -käyöstä.

Botuliinitoksiinin off label -käyttökohteita on runsaasti, ja niitä kehitetään jatkuvasti lisää. Suomessa yleisimpiä off label -käyttökohteita ovat seuraavat:

 • ylähuulen punaosan nosto (”lip flip”)
 • kulmien nosto
 • ienhymyn hoito (”gummy smile”)
 • nenän ryppyjen korjaus (”bunny lines”)
 • suupielien kääntö ylöspäin
 • ylähuulen pystyryppyjen häivytys (”tupakkarypyt”)
 • leuan muotoilu
 • kaulan nuorennushoito
 • kasvojen kavennus (”V-shaping”)
 • Nefertiti Lift
 • mikrobotox

Paljonko maksaa BOTOX huuliin?

BOTOX on lihaksia rentouttava lääke. Sitä ei pistetä huuliin.

Huulten muotoa ja kokoa voidaan muuttaa täyteaineilla, joiden raaka-aine on hyaluronihappo.

Toisaalta Botox Lip Flip -hoidolla on mahdollista vyöryttää ylähuulen punaosaa esille kevyesti.  Tällöinkään botuliinitoksiinia ei pistetä huuliin vaan huulia ympäröivään lihakseen.

Tehoaako BOTOX-hoito otsan vaakaryppyihin?

Otsan vaakajuonteet eli horisontaaliset juonteet johtuvat frontalis-lihaksista. Nämä lihakset liikuttavat kulmakarvoja ylös ja alas.

Ikääntyessä iho veltostuu ja otsan ihoon alkaa ilmestyä juonteita. BOTOX-hoito on tehokkain hoitomuoto otsan vaakajuonteisiin. Hoito rentouttaa otsan lihakset, jolloin otsaa ei pysty liikuttamaan samalla tavalla kuin ennen. Otsan iho pysyy paikallaan ja juonteet silottuvat.

Otsan vaakajuonteita hoidettaessa on myös mahdollista kohottaa kevyesti kulmia asiakkaan näin halutessa.

Mikä on sibeliusryppy ja auttaako BOTOX-hoito siihen?

Kulmakarvojen väliin saattaa ilmestyä pystyryppyjä, joita meillä Suomessa kutsutaan myös sibeliusrypyiksi tai huolirypyiksi. 

Kun hoito halutaan kohdistaa huoliryppyihin eli ns. sibeliusalueelle, botuliinitoksiinia annostellaan kulmien välissä olevaan procerus-lihakseen sekä kulmakarvojen päällä oleviin corrugator-lihaksiin. Näiden lihasten rentoutuessa kulmien kurtistelu loppuu.

Aina yksi BOTOX-hoitokerta ei riitä. Jos ihoon on syntynyt vaurio kulmien kurtistelusta, hoito voidaan joutua toteuttamaan muutaman kerran peräkkäin ennen kuin juonteet siliävät kokonaan.

Sibeliusalueen ryppyjä hoidetaan joskus myös täyteaineilla, mutta kyseessä on riskialueen täyteainehoito,  joka on syytä jättää lääketieteen ammattilaisen tehtäväksi. Täyteainehoito voi korvata botuliinitoksiinikäsittelyn tai toisaalta täydentää BOTOX-hoitoa silloin, kun rypyt ovat syviä eikä pelkkä botuliinitoksiini enää riitä.

Auttaako BOTOX-hoito harakanvarpaisiin?

Silmäkulmien ulkonurkkien juonteita kutsutaan harakanvarpaiksi tai naururypyiksi. Neuromodulaattori- eli BOTOX-hoito tehoaa hyvin näihin juonteisiin.

Silmäkulman naururyppyjä hoidettaessa rentoutetaan orbicularis oculi -lihas, joka on ympyrän mallinen lihas silmän ympärillä. Kun lihas rentoutuu, juonteet silottuvat. Hoito on mahdollista tehdä myös niin, että kulmakarvan ulkonurkka kohoaa kevyesti, mikä tekee katseesta avaramman.

BOTOX-hoidolla silmiä voidaan myös suurentaa kevyesti. Tiettyjä lihaksia rentouttamalla silmät avautuvat hiukan tavallista enemmän. 

Voiko BOTOX-hoidolla nostaa kulmia?

Raskaat kulmat voivat tehdä yleisilmeen väsyneeksi, ja raskaiden kulmien nostelu voi aiheuttaa esimerkiksi päänsärkyä. Usein botuliinihoidolla saadaan hyviä tuloksia kulmien kohotuksessa. 

Jos ylimääräistä ihoa on paljon, BOTOX-hoito ei ole välttämättä tarpeeksi tehokas kulmien nostamiseen. Tällöin botuliinitoksiinihoitoon voidaan yhdistää ihoa kiristävä Plasma Pen -hoito tai fraktionaalilaserkäsittely.

Joissakin tapauksissa paras tulos saadaan kirurgisella toimenpiteellä.

Mitkä ovat bunny lines -juonteet?

Bunny lines -juonteilla tarkoitetaan nenänvarteen ilmestyviä juonteita, kun nenää nyrpistetään voimakkaasti. Juonteet voidaan silottaa helposti botuliinitoksiinilla. Toimenpide on hyvin nopea ja helppo: tarvitaan vain kaksi pientä pistosta.

Hoidetaanko BOTOXilla lainkaan alakasvoja?

BOTOX-hoitoja tehdään eniten yläkasvoille, mutta oikein käytettynä botuliinitoksiinilla voidaan hoitaa muidenkin alueiden ikääntymismuutoksia.

Ylähuulen yläpuolelle saattaa ikääntyessä ilmestyä ns. tupakkaryppyjä, jotka vanhentavat kasvojen yleisilmettä ja luovat tuiman ilmeen kasvoille. Kun botuliinitoksiinia annostellaan pieni määrä suun ympärillä olevaan orbicularis oris -lihakseen, juonteet silottuvat.

Joskus iho on kuiva ja karhea, jolloin tarvitaan BOTOXin lisäksi myös kevyttä hyaluronihappogeeliä pehmentämään juonteita ja syväkosteuttamaan ihoa.

Ienhymy eli gummy smile: hymyillessä ikenet näkyvät selkeästi ylähampaiden päältä. Botuliinitoksiinihoidolla voidaan rentouttaa ylähuulta kohottavia lihaksia niin, ettei ylähuuli ei nouse niin ylös vaan jää kauniisti ylähampaiden päälle.

Alaspäin kääntyneet suupielet luovat kasvoille surullisen ja väsyneen yleisilmeen. Monet asiakkaat haluavatkin hoitaa tämän alueen, koska haluavat näyttää iloisemmilta. BOTOX-käsittelyllä voidaan rentouttaa lihaksia, jotka vetävät suupieliä alaspäin.

Hoidon jälkeen suupieltä kohottavat lihakset voimistuvat, jolloin suupielet kääntyvät ylöspäin. Joskus tämän alueen ongelmaa hoidetaan myös täyteaineilla tai yhdistelmähoidoilla.

Mikä on V-shaping-hoito?

Botuliinitoksiinilla on mahdollista kaventaa alakasvoja. Kun purentalihakset rentoutuvat, alakasvojen ovaali muoto selkeytyy. Leukalinjan lisäksi BOTOX sopii myös leuan kärjen maltilliseen muotoiluun. Lihasaktiivisuuden vähentyessä leuan ryppyisyys vähenee ja leuan muoto piirtyy esille aiempaa kauniimmin.

Usein alueelle tehdään yhdistelmähoito: hoitoalueen lihaksia rentoutetaan hiukan botuliinitoksiinilla ja muotoa korjataan täyteaineella.

Mikä on Nefertiti Lift?

Nefertiti Lift on uudehko esteettinen botuliinihoito, jonka avulla voidaan selkeyttää leukalinjaa ja kiinteyttää kevyesti kaulaa.

Lue lisää blogista.

Mikä on BOTOX Lip Flip?

Lip Flip on uusi BOTOX-hoito, jonka avulla voidaan väliaikaisesti vyöryttää ylähuulen punaosaa esille. Hoidon tulos on erittäin luonnollinen ja tyylikäs.

BOTOX Lip Flip sopii asiakkaille, jotka eivät pidä huulten täyteainehoidon tuloksista tai jotka tahtovat lisätehoa ylähuulen täyteainehoitoon.

Lue lisää blogista.

Mikrobotox – mikä se on?

Mikrobotox eli babybotox on botuliinihoito, jonka avulla parannetaan ihon pintaa. Hoidon jälkeen laajentuneet ihohuokoset supistuvat, talintuotanto rauhoittuu ja ihon ylin kerros kirkastuu muutaman kuukauden ajaksi.

Mikrobotox-hoidossa käytetään liuosta, jonka botuliinitoksiinipitoisuus on erittäin pieni – pienempi kuin perinteisessä BOTOX-käsittelyssä. Erittäin laimea liuos viedään ihoon, ei lihakseen. Toimenpide on monipistoshoito, ja se muistuttaa mesoterapiahoitoa, minkä vuoksi hoitoa markkinoidaan myös nimellä ”mesobotox”.

Mikrobotox ei vaikuta kasvojen lihasaktiivisuuteen tai ilmeisiin. Tulokset näkyvät ennen kaikkea ihon pinnan tasoittumisena ja kasvojen raikastumisena.

Mikrobotox voidaan tehdä neula-ruiskutekniikalla tai Aquagold Fine Touch -hoitona.

Lue lisää blogista.

Tulos on väliaikainen

Ensimmäistä botuliinitoksiinihoitoa harkitaan tavallisesti noin 30-vuotiaana, kun ihon kollageenisynteesi alkaa hidastua ja iho alkaa menettää nuorekasta kiinteyttään ja kimmoisuuttaan.

Hoidon tulokset ovat väliaikaisia. Lääkkeen teho häviää noin kolmessa kuukaudessa, minkä jälkeen ikääntymismuutokset tulevat jälleen esille. Hoitotulosta voidaan ylläpitää uusimalla hoito 3–6 kuukauden välein. Hoitokertojen välillä on oltava vähintään kolme kuukautta. Hoidon uusiminen useammin kuin kolmen kuukauden välein ei tuota lisähyötyjä.

Milloin BOTOX vaikuttaa?

BOTOX alkaa vaikuttaa keskimäärin 2–4 vuorokautta pistoshoidon jälkeen. Ensimmäisen kahden viikon aikana tulos kehittyy koko ajan. Suurimmillaan hoidon teho on 10–14 vuorokauden kuluttua toimenpiteestä.

Miten pitkään BOTOX vaikuttaa?

BOTOX-hoidon teho kestää yleensä 3–6 kuukautta. Yksilöllisiä eroja on paljon.

Voiko BOTOX-hoidon tehoa pidentää?

Joidenkin tutkimusten mukaan argireliinia (asetyyliheksapeptidi-8) sisältävät ihonhoitotuotteet pidentävät botuliinihoidon tehoa.

Muita vinkkejä:

 1. Varmistu siitä, että hoidon tekijällä on tapana annostella botuliinitoksiinivalmiste oikein. Jos liuosta laimennetaan vaikkapa säästösyistä liikaa, tulokset eivät pysy hyvinä pitkään.
 2. Vältä ensimmäisen vuorokauden aikana fyysistä rasitusta ja kuumuutta sekä aurinkoa ja solariumia.
 3. Liikuttele ensimmäisten päivien aikana hoitoalueen lihaksia voimakkaasti. BOTOXilla hoidettujen lihasten jumppaaminen saattaa pidentää tulosten kestoa.
 4. Testaa sinkkiä. Joidenkin tutkimusten mukaan BOTOX-hoitotulosten kesto on yhteydessä elimistön sinkkitasoon. Sinkkiä saat esimerkiksi pähkinöistä, kananmunista, viljoista, lihasta ja maitotuotteista.
 5. Liikunta saattaa nopeuttaa hoitotulosten häviämistä. Jos liikut paljon, nauti liikkeestä mutta varaudu siihen, että joudut käymään tavanomaista useammin BOTOX-hoidoissa.
 6. Lopeta tupakointi tai ainakin vähennä sitä.

Voiko botuliinitoksiinilla ehkäistä ryppyjä?

BOTOX sopii erinomaisesti ryppyjen ja juonteiden ehkäisemiseen. Kun säännölliset hoidot aloitetaan jo 25–30-vuotiaana, pienet pinnalliset juonteet siliävät jo ennen kuin niistä ehtii muotoutua pysyviä ryppyjä ja ihoylimäärää.

Suomessa ennaltaehkäisevät BOTOX-hoidot ovat vielä harvinaisia, muualla maailmalla niitä tehdään paljon.

Voiko kaikki rypyt hoitaa botuliinitoksiinilla?

Ikääntymisen myötä ihoon syntyy kahdenlaisia juonteita ja ryppyjä:

 1. Dynaamiset rypyt aiheutuvat lihasten yliaktiivisuudesta (esimerkiksi otsan vaakajuonteet, kulmien välinen sibeliusjuonne). Nämä rypyt syntyvät liikkeestä.
 2. Staattiset rypyt aiheutuvat täyteläisyyden vähentymisestä (esimerkiksi nenän ja suunpielten väliset nasolabiaalijuonteet). Nämä rypyt näkyvät myös lepotilassa.

BOTOX-hoito vaikuttaa ennen kaikkea hoidetun alueen dynaamisiin eli lihastyöstä aiheutuviin ryppyihin, mutta lihasliikkeiden vähenemisen johdosta hoidolla on vaikutusta myös staattisiin eli levossa näkyviin ryppyihin.

Botuliinitoksiini on tehokas lääke, jolla voidaan hoitaa monipuolisesti erilaisia ikääntymismuutoksia. Kaikkiin ryppyihin botuliini ei kuitenkaan sovi.

BOTOX-hoito on nopea

Ennen hoitoa tehtävän konsultaation yhteydessä kanssasi keskustellaan terveydentilastasi, hoidon käyttökohteesta, vasta-aiheista, mahdollisista reaktioista ja riskeistä sekä jälkihoito-ohjeista. Iho puhdistetaan huolellisesti ja pistoskohdat merkitään ihoon merkkauskynällä. Botuliinitoksiini pistetään ihoon erittäin ohuella neulalla. Itse toimenpide kestää usein alle minuutin.

Sattuuko hoito?

Kivun tunteminen on yksilöllistä. Lääke pistetään ihoon pienellä neulalla, mikä saattaa tuntua hetkellisesti epämiellyttävältä. Tarvittaessa hoitoalue voidaan puuduttaa puudutevoiteella. 

Mitä teen BOTOX-hoidon jälkeen?

Toimenpiteen jälkeen hoidetulla alueella voi näkyä pieniä kohoumia pistoskohdissa. Lisäksi saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä sivuvaikutuksia:

 • lievää punoitusta
 • pieniä mustelmia
 • lievää turvotusta tai aristusta

Kaikki nämä ovat tavallisia hoidon jälkeisiä reaktioita. Ne ovat väliaikaisia ja häviävät yleensä muutamassa päivässä.

Jälkihoito-ohjeet

 • Seuraavan 2–4 tunnin aikana vältä meikin käyttämistä.
 • Seuraavan 24 tunnin aikana älä hankaa tai hiero hoidettua aluetta likaisin käsin.
 • Vältä alkoholia, raskasta liikuntaa ja saunaa 48 tunnin ajan.

Monilla BOTOX-jälkihoito-ohjeilla ei ole tieteellistä perustetta. Näitäkin ohjeita voi halutessaan noudattaa.

 • Pidä päätäsi koholla hoitoa seuraavien kuuden tunnin ajan.
 • Hiero puhdistetuilla käsillä hoitoaluetta kevyesti hoitoa seuraavien tuntien aikana.

Kylmäpakkaushoito lievittää pientä kipua, jota hoidon jälkeen alueella voi tuntua. Toisaalta kylmä saattaa eräiden tutkimusten mukaan myös heikentää toksiinin tehoa.

Tarkat jälkihoito-ohjeet annetaan suullisesti ja kirjallisesti käynnin aikana.

Lue lisää aiheesta

botox tampere botox helsinki botox turku

Botox – totta vai tarua?

Botox – mikä on totta, mikä tarua? Katso myös ennen ja jälkeen -kuvat!
brotox ikääntymismuutokset

Miesten ikääntymismuutokset

Miesten ikääntymismuutoksia häivytetään ja korjataan tyylikkäästi injektio- ja laserhoidoilla. Konsultaatio on maksuton eikä sido sinua mihinkään.
Botox Lip Flip

Botox Lip Flip

Botoxia huuliin? Botox Lip Flip -hoidolla voidaan nostaa ylähuulen punaosaa esille. Hoidon esittelee lääkäri Elena Suominen.
Botox Turku Nefertiti Lift

Nefertiti Lift

Nefertiti Lift kiinteyttää kevyesti alakasvoja ja kaulaa. Blogitekstin asiantuntijana on tällä kertaa Turussa työskentelevä lääkäri Elena Suominen.
Botox mikrobotox babybotox

Mikrobotox

Mikrobotox – siitä puhuvat kaikki. Mistä on kysymys? Blogin asiantuntijoina toimivat lääkäri Elena Suominen sekä suu- ja leukakirurgian evahl Ville Männistö.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon.

Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.

Kysy ammattilaiselta

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright - Nordic Med Spa