Aknen hoito

Aknen hoito onnistuu tehokkaalla Stellar M22 IPL -tekniikalla. Aktiivisen aknen hoito kannattaa aloittaa varaamalla aika lääkärin vastaanotolle.

aknen hoito
15–30 minuuttia
Stellar M22 -laite
IPL-valoimpulssi, tarvittaessa myös laser
viilentyvä hoitopää
vähäinen tai kohtalainen
1–2 vuorokautta
sarjahoidon kuluessa
tehdään sarjahoitona

Varaa aika

Hinnasto

Tämän palvelun voit maksaa myös laskulla tai osamaksulla

  • Nordic Med Spa Terveystili -laskulla saat 30–60 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.
  • Nordic Med Spa Terveystili -osamaksulla saat jopa 12 kk korotonta maksuaikaa.
  • Teethän laskutus-/osamaksusopimuksen hyvissä ajoin ennen vastaanotolle saapumistasi.
  • Lue lisää.

 

Vain Tampereella

Aknediagnoosin tekee lääkäri joko meillä tai muualla. Toimenpiteen tekee sairaanhoitaja.

Yläkasvot

alk. 99 euroa

Keski- ja alakasvot

alk. 149 euroa

Koko kasvot

alk. 199 euroa

Kaula

alk. 149 euroa

Rintakehä

alk. 249 euroa

Yläselkä

alk. 249 euroa

Asiakaspalautteita

Ystävällinen ja asiantunteva palvelu, tulen toistekin.
Ystävällinen ja asiantunteva palvelu. Sain vastaukset kaikkiin kysymyksiini. Viihtyisät tilat.
Ystävällinen ja asiantunteva kohtaaminen, tulen mielelläni keskusteltuun sarjahoitoon!
Sain hyvät ohjeet ja neuvot, millä jatkaa seuraavaan tapamiseen asti. Hyvää ja asiantuntevaa palvelua. :)
Asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Kiitos!
Ystävällinen palvelu, tulen mielelläni uudestaan!
Sain juuri sellaisen lopputuloksen, mitä olin ajatellutkin. Kiitos!
Luotettavaa ihonhoidon tuntemusta ja osaamista. Asiakkaan huolia ja toiveita kuullaan. Ei "liukuhihnatyötä " niin kuin jossain muualla on saanut. Suosittelen.
Ihana ammattitaitoinen palvelu. Minun neulapelko otettiin hienosti huomioon ja ensimmäistä kertaa selvisin ilman paniikkia operaatiosta jossa käytetään neulaa. Minulle kerrottiin hoidosta sekä hoidon kulusta kaikki mahdollinen. Toiveeni hoidon suhteen otettiin huomioon, ja kerrottiin realistisesti hoidon vaikutuksista sekä suositeltiin myös muita hoitoja jotka tukevat tavoitettani.
Kiitos! Ammattitaitoista hoitoa. Mukava asioida.
Oikein lämminhenkistä, ammattimaista ja hyvää asiakaspalvelua.
En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen.
Koko henkilökunta todella ystävällistä. Toimenpiteessä huomioitiin asiakasta hyvin vaikka olikin koulutustilaisuus. Ihanan iloisia ihmisiä vain näkyi joka puolella. Jatkakaa samalla innolla! Ehdottomasti vain suosittelen!
Konsultaatio ja sitä seurannut toimenpide sujuivat joustavasti toiveideni ja aikatauluni mukaan. Sain runsaasti tietoa ja toimenpiteestä ja toipumisesta, ja kokonaisuutena asiakaskokemus oli sujuva ja miellyttävä. Kiitos!
Ystävällinen palvelu!
Palvelu oli ystävällistä.
Olen erittäin tyytyväinen saamaani hoitoon, joka oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Tulen mielelläni uudestaan kun tarve vaatii!
Miellyttävä kokemus kokonaisuudessaan. Minua palveli asiantunteva ja mukava lääkäri, joka antoi koko ajan tietoa toimenpiteestä ja jälkihoidosta. Asiani otettiin kokonaisvaltaisesti huomioon ja minulle jäi tunne että voin ottaa koska vain yhteyttä ja asioita ei jätetä kesken. Kiitos!
Miellyttävä kokemus kokonaisuudessaan. Klinikalle mennessä olo oli erittäin tervetullut. Lääkäri erittäin asiantunteva, ja tapaaminen oli kaikin puolin kiireetön ja positiivinen ja mukava. Asiakaspalvelusta ja asiakkaan kohtaamisesta suuri kiitos!
Kiitos jälleen. Kerta toisensa jälkeen loistavaa ja ammattitaitoista palvelua.
Varmasti nähdään vielä uudestaan! Kiitos!
Ystävällinen, ammattimainen toiminta niin kuin aina :) Täällä on ilo käydä ja lähden aina hymyillen.
Todella siistit tilat, mukava henkilökunta ja laadukas palvelu. Suosittelen. Hinnat myös kohdillaan.
Hyvän lopputuloksen lisäksi asiakaspalvelu oli ystävällistä ja kiireetöntä. Sain hoidon aikana sopivasti tietoa tuotteista sekä hoidon kulusta. <3
Erittäin ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu. Hoidon lopputulokseen olen 100% tyytyväinen.
I was happy to visit Nordic Med Spa! Have perfect results and planning to come back.
Kiitos hyvästä palvelusta!
Kiitos huolellisesta työstä!
On todella luottavainen mieli klinikkaan, kiitos!
Erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä palvelua! Olen erittäin tyytyväinen tulokseen! Kannatti Vantaalta asti ajella. Tulen varmasti uudelleen! Kiitos
Suosittelen ehdottomasti! Superammattitaitoista ja rauhallista työskentelyä! Oon tosi tyytyväiväinen!
Palvelu sekä työnlaatu huipputasoa. Tilat erittäin siistit ja henkilökunta ihastuttavaa!
Aivan ihanaa ja loistavaa palvelua!
Mahtavaa henkilökuntaa!
Olen ollut siis todella tyytyväinen teidän palveluihin ja asiakasystävällisyyteen.
Kyllä tuo Juvéderm on hintansa väärti! Vaikka huulista tuli nyt reilusti isommat, niin silti näyttävät minusta luonnollisilta.
Niin tyytyväinen!

Ammattitaitoinen paikka. Ystävällinen palvelu ja täydellinen lopputulos.

Arvostin jo etukäteen sitä, että henkilökunta on koulutettua. Sen takia paikan valitsin.
Asiakkaana olen kokenut oloni alusta loppuun asti turvalliseksi ja huomioiduksi. Kiitos vielä eilisestä!
Täytyy sanoa, että missään muualla en ole saanut näin loistavaa asiakaspalvelua.
Hei, ihan tosi upeeta työtä teit mun nassulle. Tuli semmoinen olo, että on luotettavissa käsissä, eikä sattunut yhtään. Nassu näyttää hyvältä! (Vaikka nyt itse sanonkin...)
Siistit tilat, rento, asian osaava meininki. Varmasti haen kaiken tarvittavan täältä.

Aknen hoito

Akne on yleinen, usein kiusalliseksi koettu iho-ongelma. Pahimmillaan se kestää kymmenenkin vuotta ja jättää jälkeensä arpia ja pigmenttiläiskiä. Monesti akne heikentää itsetuntoa ja kaventaa sosiaalista elämää.

Aknea hoidetaan yksilöllisesti sen mukaan, kuinka vaikeasta ongelmasta on kyse. Elämäntilanne ja muut henkilökohtaiset seikat vaikuttavat hoitomuotojen valintaan. Yleensä hoito aloitetaan kevyimmistä vaihtoehdoista, ja jollei näistä ole apua, siirrytään laite- tai lääkehoitoihin.

Aknea voidaan – ja sitä kannattaa – hoitaa. Esimerkiksi hyvin toteutettu IPL-sarjahoito parantaa ihon kuntoa ja ulkonäköä asteittain, ilman systeemiseen lääkehoitoon liittyviä sivuoireita. Oikeansuuntainen, ajoissa aloitettu hoito  ehkäisee myös aknearpien ja pigmenttiläiskien muodostumista.

Varsinainen aknediagnoosin tekee aina lääkäri. Siksi aktiivista aknea hoidettaessa hoitoprosessi alkaa yleislääkärin vastaanotolta.

Mistä akne johtuu?

Aknen syyt ovat osittain hämärän peitossa. Geenit ja hormonit ovat yhteydessä akneen, mutta mitään yksittäistä täsmällistä syytä aknelle ei ole löydetty.

HORMONIT

Hormonien yhteyttä akneen ei tunneta täysin. Hormonitoiminnan ja aknen välillä  on kuitenkin yhteys. Usein akne alkaa murrosiässä, jolloin hormonitoiminta muuttuu. Akne saattaa yllättää myös raskaana olevan naisen tai imettävän äidin. Hormonaalisen ehkäisyn ja esivaihdevuosienkin yhteydessä voi esiintyä aknea.

GEENIT

Yksittäistä aknegeeniä ei nykytutkimuksen mukaan ole olemassa. Toisaalta geenit vaikuttavat paljon siihen, kuinka iho reagoi hormonaalisiin vaihteluihin ja kuinka herkästi iho tulehtuu.

IHOTALI ELI SEEBUMI

Seebumi on ihon talirauhasista erittyvä rasvapitoinen aine. Akneihossa talia erittyy liiallisesti.

BAKTEERIT

Akneen liittyvän ihotulehduksen aiheuttaa Propionibacterium acnes -niminen bakteeri. Myös Malassezia-hiiva saattaa olla yhteydessä tulehdukselliseen akneen. Bakteerit ja hiivat hajottavat talia, jota akneihossa syntyy runsaasti. Talin hajoamistuotteet lisäävät tulehdusreaktiota.

ELÄMÄNTAVAT

Aknen syitä etsitään usein ravinnosta tai elämäntavoista, mutta elämäntapojen muuttaminen auttaa akneen vain harvoin. Toisaalta stressi, liiallinen sokerinsaanti ja väärät ihonhoitotottumukset voivat joskus pahentaa aknen oireita.

Hormonivalmisteet, kortisonijohdannaiset sekä epilepsia- ja mielialalääkkeet saattavat olla yhteydessä akneen tai aknen pahenemiseen.

Miten aknea hoidetaan?

Kaikki tehokkaat aknen hoitomuodot perustuvat samoille elementeille: ne vähentävät ihon tulehdustilaa sekä vaikuttavat seebumin eli ihotalin tuotantoon ja mikrobien toimintaan. Lisäksi hoidoilla poistetaan kuollutta ihosolukkoa, joka tukkii huokosia.

Aknea voidaan hoitaa monin tavoin. ZO-kasvohoidoista kyseeseen tulee Acne + Oil Control Treatment. Myös kemialliset kuorinnat auttavat usein akneen.

Mikäli edellä mainitut medikaaliset kasvohoidot ja kotihoitorutiinien päivitys eivät riitä, on syytä varata aika lääkärin vastaanotolle. Jos lääkäri diagnosoi asiakkaalla aktiivisen aknen, paras apu voidaan saada lääkinnällisillä IPL- ja lasertoimenpiteillä.

Joskus voidaan tarvita myös tretinoiinivoidetta tai systeemistä lääkehoitoa (antibiootti- tai isotretinoiinilääkitys).

Miten IPL tehoaa akneen?

IPL-hoito parantaa akneihon ulkonäköä ja toimintaa merkittävästi. Hoito vähentää tulehdusta ja rauhoittaa ihon talintuotantoa. Samalla vähenevät myös ihon punoitus ja näppylöiden syntyminen.

Stellar M22 IPL -hoidossa hyödynnetään voimakkaan pulssivalon ominaisuuksia. IPL-hoito vähentää ihohuokosissa olevien mikrobien määrää sekä hillitsee talintuotantoa. Mikrobitoiminnan ja talin erityksen tasapainotuttua tulehduksellisen aknen oireet vähenevät.

IPL-hoito on hellävarainen ja tehokas, ja yksittäisen hoidon jälkeen asiakas voi palata takaisin arkirutiineihinsa.

Miten laser liittyy aknen hoitoon?

Aknen liitännäisongelmia voivat olla esimerkiksi arvet ja pigmenttimuutokset. Näitä voidaan hoitaa tuloksellisesti laserilla. Tulehduksellisen aknen hoito aloitetaan IPL-tekniikalla, ja kun tulehdus on saatu kuriin, mahdollisia aknearpia ja akneen liittyviä pigmenttiläiskiä korjataan laserilla.

Aknearpien poistoon sopii parhaiten fraktionaalilaser (ResurFX), vaikeasti hoidettavien pigmenttiläiskien vaalentamiseen voidaan joskus tarvita myös Q-Switched Nd:YAG -laseria.

Usein erinomaisia tuloksia saadaan pelkällä IPL-sarjahoidolla, varsinkin jos asiakas on vielä nuori eikä ihossa ole sanottavampia arpia tai ikääntymismuutoksia.

Mikä ero on IPL- ja laserhoidolla?

Sekä IPL- että laserhoidot perustuvat valoenergian käyttöön.

IPL-hoidossa käytetään useita aallonpituuksia. Laservalohoidossa käytetään yhtä aallonpituutta.

IPL-hoito kohdistuu ihon ylimpiin osiin, eikä se riko ihon pintaa. Siksi se sopii erittäin hyvin tulehduksellisen aknen hoitoon. Kun tulehdus on rauhoittunut, ihon pintaa ja värieroja voidaan tasoittaa fraktioidulla tai Q-switched Nd:YAG -laserilla.

Aknen hoito vaiheittain

Akne on monisyinen ongelma. Sen tyypillisimpiä merkkejä ovat  valko- ja mustapäät sekä tulehdukselliset näppylät: papulat, pustelit ja kystat. Aknesta kärsivä tunnistaa iho-ongelmansa luonteen usein itse, mutta varsinaisen aknediagnoosin tekee lääkäri.

Mitä pidemmälle hoitamaton akne etenee, sitä todennäköisempiä ovat myös liitännäisongelmat: ihon epätasaisuudet, arvet ja pigmenttimuutokset. Koska ongelmat ovat moninaiset ja niiden syyt osittain tuntemattomat, hoito vaatii kärsivällisyyttä ja sitoutumista. Toisaalta tehokkaan hoito-ohjelman löydyttyä ensimmäisiä tuloksia alkaa näkyä melko nopeasti.

Ensimmäisenä hoidetaan bakteerien aiheuttamaa tulehdusta ihossa. IPL-tekniikka on tässä verraton apu, koska se tehoaa tulehdukseen nopeammin kuin esimerkiksi tretinoiinia sisältävät lääkevoiteet tai isotretinoiinilääkitys (Roaccutan). Myös sivuoireet ovat IPL-tekniikkaa käytettäessä vähäisemmät verrattuna lääkehoitoihin. On kuitenkin muistettava, että vaikka IPL-hoito vähentää ja poistaa tulehdusta erittäin tehokkaasti, hoitokertoja tarvitaan tätäkin tekniikkaa hyödynnettäessä ainakin kolme. Kysymys on siis aina sarjahoidosta.

Jos tulehduksellinen akne on ehtinyt aiheuttaa muita iho-ongelmia, kuten arpia tai värimuutoksia, näitä voidaan hoitaa tulehduksen rauhoituttua. Usein IPL-hoito riittää myös liitännäisongelmien häivyttämiseen, mutta joskus voidaan tarvita myös fraktioitua laseria (ResurFX) tai jopa Nd:YAG-laserhoitoa. Hoitopolku on jokaisella asiakkaalla yksilöllinen, ja yleensä hoitosuunnitelmaa päivitetään matkan varrella, kun nähdään, kuinka iho hoitoihin reagoi.

Lähes aina IPL-hoitosarjan rinnalla kulkee tehostettu, ammattilaisen räätälöimä ZO-kotihoito-ohjelma.

Onko IPL-hoito turvallinen?

IPL-hoito on turvallinen, kun toimenpiteen tekee lääkäri tai muu ihonhoitoon erikoistunut terveydenhuollon ammattilainen, joka on saanut perinpohjaisen koulutuksen Stellar M22 -toimenpiteisiin.

Ennen hoitoa silmät suojataan hyvin. Hoitopäästä lähtevään valoon ei saa katsoa.

Milloin näen tuloksia?

Tulokset tulevat esiin yksilöllisesti. Keskimäärin parhaat tulokset saavutetaan 4–6 hoitokerralla. Yksittäisten IPL-hoitojen väliin jätetään neljän viikon palautumisaika.

Hoito vaatii sitoutumista ja kärsivällisyyttä, mutta toisaalta hyviä tuloksia saavutetaan jo muutamassa kuukaudessa.

 

Aknen hoito alkaa konsultaatiosta

Aknen perusoireita ovat valko- ja mustapäät. Ne syntyvät, kun talirauhanen tukkeutuu. Mustapäiden ja valkopäiden lisäksi akneihossa on tulehduksellisia näppylöitä. Näistä jää joskus arpia.

Vaikka tyypilliset oireet ovat lähes kaikilla aknesta kärsivillä samanlaisia, hoitopolku räätälöidään jokaiselle erikseen. Iho on ihmisen suurin elin, ja jokaisen iho reagoi sekä tulehdukseen että hoitoihin yksilöllisesti. Tämän vuoksi hoitopolku alkaa aina huolellisesta konsultaatiosta. Hankalaa aknea hoidettaessa asiakas ohjataan usein ihotautilääkärin vastaanotolle. Joissakin tapauksissa hoito-ohjelman voi laatia myös ihonhoitoon perehtynyt sairaanhoitaja tai yleislääkäri.

IPL-hoitoon liittyy joitakin riskejä. Hoidon jälkeen iho saattaa punoittaa ja turvota vähäksi aikaa. Hyvin harvoin hoitoalueen ihon värisävy muuttuu hieman. Arpien ja mustelmien muodostuminen on harvinaista, silti mahdollista.

 

Mitä alueita voidaan hoitaa?

Aknea voi olla lähes missä kehonosassa tahansa. Useimmiten sitä löytyy kasvojen, selän, kaulan, rintakehän ja olkapäiden ihosta. IPL sopii kaikkien ihoalueiden hoitamiseen.

 

Onko hoidolla vasta-aiheita?

IPL-hoito ei sovi sinulle, jos olet raskaana tai jos ihosi on herkistynyt valolle. On hyvä muistaa, että osa lääkkeistäkin saattaa herkistää ihon valolle. Jos syöt tällaisia lääkkeitä, esimerkiksi antibiootteja, toimenpidettä ei tehdä.

Ruskettunutta ihoa ei ole syytä altistaa IPL-valolle. Jopa itseruskettavien tuotteiden käytön jälkeen on odotettava muutama viikko ennen kuin hoito voidaan tehdä laadukkaasti.

Ihosyöpä on hoidon ehdoton vasta-aihe.

Aknen hoito – näin IPL-toimenpide etenee

Ennen IPL-hoitoa ihoon sivellään usein puudutusvoidetta, jonka annetaan vaikuttaa 15–30 minuutin ajan. Kun käsiteltävän alueen iho on puutunut, hoito aloitetaan.

Toimenpide tehdään Stellar M22 -laitteen IPL-hoitopäällä. Hoidon aikana iho käsitellään voimakkaalla pulssimaisella valolla. Valo tunkeutuu ihon pinnallisten kerrosten läpi, tappaa liiallista bakteerikasvustoa ja vähentää ihotalin eli seebumin erittymistä. Vaikka pulssimainen valo on tehokas, sen synnyttämä lämpö ei aiheuta vahinkoa ympäröivissä kudoksissa. Laserhoitoon verrattuna IPL-hoito on hellävaraisempi, silti erittäin tehokas.

15–30 minuutin pituinen hoito tuntuu iholla nipistelynä ja kuumotuksena. Epämukavuus on kevyttä ja siedettävää. Ihoa viilentävä hoitopää vähentää kaikenlaisia tuntemuksia.

Miten toimin ennen hoitoa?

Lopeta auringon ottaminen ja solariumissa käyminen viimeistään neljä viikkoa ennen IPL-käsittelyä. Ihon tulee olla mahdollisimman vaalea, kun hoito tehdään.

Kaikki valmistautumisohjeet saat jo ennen ensimmäiseen IPL-hoitoon tuloasi. Ohjeiden tunnollinen noudattaminen on tärkeää.

Miten toimin hoidon jälkeen?

Välittömästi hoidon jälkeen iho punoittaa enemmän tai vähemmän. Hoitoon liittyvä punoitus häviää muutaman tunnin kuluessa. Arkirutiineihin palaaminen onnistuu heti vastaanottokäynnin jälkeen.

Aurinkoa on vältettävä muutaman vuorokauden ajan.

Lue lisää aiheesta

laserhoidot Tampere

IPL- ja laserhoidot

Stellar M22 -laite tarjoaa tehokasta ihonhoitoa. Maailmalta tutut IPL- ja laserhoidot ovat nyt Tampereella.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Varaa aika maksuttomaan
konsultaatioon.

Myös kuvakonsultaatio on veloitukseton.

Kysy ammattilaiselta

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään, jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright - Nordic Med Spa