Silmäpussit

JA MUUT SILMÄNYMPÄRYSIHON ONGELMAT

Silmäpussit, tummat silmänaluset, rypyt silmien alla, raskaat luomet – etsitkö tehokasta apua näihin esteettisiin haasteisiin?

Tällä sivulla esittelemme ei-kirurgisia ratkaisuja tyypillisimpiin silmänympärysihon ongelmiin.

Ongelmat ja ratkaisut

Tummat silmänaluset

Tummat silmänaluset voivat kieliä väsymyksestä, liian lyhyistä yöunista tai puutteellisesta ruokavaliosta. Jos näin on, ei-toivottu tummuus poistuu levolla ja ruokailutottumusten muutoksilla.

Aina kotikonstit eivät kuitenkaan riitä vaan syyt ovat syvemmällä: ihon rakenteessa, kasvojen luustossa, geeneissä. Silmänympärysiho saattaa olla kauttaaltaan ohut, jolloin verisuonet kuultavat ihon läpi. Alueella voi olla myös pigmenttiläiskiä, jotka lisäävät pandasilmävaikutelmaa.

Tyypillistä on myös se, että tummat silmänaluset korostuvat iän myötä. Tällöin lisääntyvät usein muutkin tämän alueen ongelmat: rypyt silmien alla, silmäpussit, raskaat yläluomet.

Tummat silmänaluset

Mistä ne johtuvat?

 • Unen puute

  Unen puute kuormittaa koko elimistöä. Silmänalusiholla väsymys näkyy usein tummuutena, juonteina ja pussituksena.

 • Elämäntavat

  Joskus tummat silmänaluset johtuvat elintavoista. Muun muassa tupakointi, liian vähäinen vedenjuonti ja auringonpalvonta saattavat aiheuttaa silmänympärysihon tummuutta, ryppyjä ja ihon veltostumista.

 • Terveysongelmat

  Terveydelliset ongelmat aiheuttavat muutoksia ulkonäössä. Tummat silmänaluset saattavat olla allergian oire. Silmänaluset saattavat tummua myös kilpirauhasongelmien, anemian tai jopa glaukoomalääkityksen vuoksi.

 • Ikääntyminen

  Ikääntyminen näkyy usein ensimmäisenä ohuella silmänympärysiholla. Iho ohenee, jolloin verisuonet alkavat kuultaa ihon läpi. Rypistyvälle silmänalusiholle syntyy myös entistä enemmän varjoja, jotka korostavat alueen tummuutta.

 • Perintötekijät

  Tummat silmänaluset voivat vaivata hyvin nuortakin ihmistä.

 • Hyperpigmentaatio

  Hyperpigmentaatiolla tarkoitetaan ihon liiallista, usein läiskittäistä tummentumista. Silmänalusten pigmenttiläiskät korostavat alueen tummuutta.

Mitä tehdä tummille silmänalusille?

Kotihoito, medikaalinen ihonhoito ja esteettiset toimenpiteet

 • Maksuton konsultaatio

  Mikäli tummat silmänaluset mietityttävät ja etsit ei-kirurgisia ratkaisuja ongelmaasi, voit lähteä liikkeelle konsultaatiosta, joka ei sido sinua mihinkään.

  Tarjoamme konsultaatiovastaanottoja kaikilla klinikoillamme: Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.
  Myös kuvakonsultaatio onnistuu.

  Kaikki sairaanhoitajien konsultaatiot ovat maksuttomia. Konsultaatiossa käymme läpi kaikki erilaiset hoitomuodot hinta-arvioineen. Sinun ei tarvitse tietää itse ratkaisuja tai tuntea toimenpidevaihtoehtoja. Me ammattilaiset olemme sinua varten.

 • Kotihoito

  Useimmiten tummien silmänalusten hoito kannattaa aloittaa kotona.

  • Jos tummat silmänaluset johtuvat levon puutteesta, yksipuolisesta ravinnosta tai liian vähäisestä vedenjuonnista, ongelmat ratkaistaan kotona muutamia muutoksia tekemällä.
  • Usein tehokkaista ihonhoitotuotteistakin on apua. Nordic Med Spa tarjoaa täsmätuotteita muun muassa tummille silmänalusille. Tummuutta ja muita silmänympärysihon esteettisiä ongelmia hoidetaan muun muassa ZO®-ihonhoitotuotteilla sekä Arnizen-voiteella.
 • Medikaalinen ihonhoito

  Medikaalinen ihonhoito tarjoaa monenlaisia ratkaisuja tummille silmänalusille:

 • Esteettiset hoidot

  Esteettiset hoidot – esimerkiksi pistoshoidot – ovat ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden avulla tummat silmänaluset saadaan tehokkaasti kuriin.

  • Jos tummat silmänaluset johtuvat ihon ohenemisesta, alueelle voidaan tehdä täyteainehoito  Kyynelurien täyttö paksuntaa ihoa ja korvaa alueelta hävinnyttä rasvaa. Ihon täyteläistyessä tummuus ja kuoppasilmäisyys vähenevät merkittävästi.
  • Toinen erinomainen ratkaisu on silmänalusihon PRP-hoito. Tummat silmänaluset ovat hiustenlähdön ohella yksi tyypillisimpiä PRP-toimenpiteen hoidonaiheita.

  PRP-hoito tehdään sarjana, yleensä kolme kertaa kuukauden välein. Kyynelurien täyttö on täyteainehoito, joka tehdään kerran 1–2 vuodessa.

Rypyt silmien alla

Rypyt silmien alla kuuluvat elämään. Yleensä ensimmäiset juonteet tulevat näkyviin silmänympärysiholla jo 25–30 vuoden iässä.

Silmien ympärillä iho on ohuempi ja herkempi kuin missään muualla kehossa. Dermiksen (verinahan) kollageeni ja elastiini alkavat vähentyä 25 ikävuodesta lähtien. Ensimmäisenä kollageenin ja elastiinin – eli kiinteyden ja kimmoisuuden – väheneminen näkyy siellä, missä iho on ohuimmillaan.

Rypyt silmien alla näkyvät ensin vain ilmeilyn yhteydessä, mutta jo kolmekymppisellä ihmisellä silmänalusten ilmerypyt ovat usein pysyviä. Terveellisillä elämäntavoilla ja auringon välttelyllä ryppyjen syntyä voi lykätä. Jossain vaiheessa juonteet kuitenkin alkavat väistämättä näkyä.

Kaikkia ihmisiä rypyt silmien alla eivät häiritse. Rypyille voi kuitenkin tehdä paljonkin, jos ne aiheuttavat esteettistä haittaa.

Rypyt silmien alla

Mistä ne johtuvat?

 • Elämäntavat

  Rypyt silmien alla voivat johtua elämäntavoista. Auringossa viihtyminen, liian vähäinen vedenjuonti, tietokoneen ja älylaitteiden ääressä siristeleminen ja jopa vatsallaan nukkuminen saattavat aiheuttaa silmänympärysihon ryppyjä.

  Rypyt silmien alla, tummat silmänaluset ja silmäpussit korostuvat myös uniongelmien ja liian lyhyiden yöunien myötä.

 • Terveysongelmat

  Sekä tummat silmänaluset että rypyt silmien alla ovat tyypillisiä ihmisillä, joiden lymfa- ja verenkierto on jostain syystä heikentynyt.

  Myös allergiat aiheuttavat juonteita ja ryppyjä, vieläpä kahdella mekanismilla:

  1. Allergiat aiheuttavat tulehdusta. Tulehdus aiheuttaa turvotusta ja heikentää verenkiertoa. Tulehtuneessa ihossa myös kollageenia ja elastiinia hajoaa tavallista enemmän. Kollageenin ja elastiinin vähentyessä iho rypistyy.
  2. Usein allergiaan liittyy myös kutinaa, jota helpotetaan raapimalla ja hieromalla. Silmänympärysihon koskettelu ja hierominen nopeuttavat ryppyjen syntymistä.
 • Ikääntyminen

  Ikääntyminen näkyy lähes aina ensimmäisenä ohuella silmänympärysiholla. Hyaluronihapon, kollageenin ja elastiinin määrä ihossa alkaa vähentyä 25 vuoden iässä. Iho ohenee sekä menettää täyteläisyyttään ja kiinteyttään. Myös ihon palautumiskyky huononee ikävuosien karttuessa. Rypyt silmien alla ovat merkki näistä muutoksista.

 • Perintötekijät

  Rypyt silmien alla voivat vaivata nuortakin ihmistä. Jos ihminen on perinyt ohuen ja helposti kuivuvan ihotyypin, ryppyjä alkaa näkyä varsin aikaisin.

  Ihon värilläkin on vaikutusta. Vaaleaihoisilla ihmisillä silmänympärysrypyt tulevat esiin aiemmin kuin tummaihoisilla. Mitä vähemmän ihossa on pigmenttiä, sitä alttiimpi iho on auringon aiheuttamille vaurioille. Aurinko aiheuttaa monien tutkimusten mukaan noin 80 prosenttia kaikista ihon ikämerkeistä.

Rypyt silmien alla

Kotihoito, medikaalinen ihonhoito ja esteettiset toimenpiteet

 • Maksuton konsultaatio

  Mikäli rypyt silmien alla mietityttävät ja etsit ei-kirurgisia ratkaisuja ongelmaasi, voit lähteä liikkeelle konsultaatiosta, joka ei sido sinua mihinkään.

  Tarjoamme konsultaatiovastaanottoja kaikilla klinikoillamme: Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.
  Myös kuvakonsultaatiot onnistuvat.

  Kaikki sairaanhoitajien konsultaatiot ovat maksuttomia. Konsultaatiossa käymme läpi kaikki erilaiset hoitomuodot hinta-arvioineen. Sinun ei tarvitse tietää itse ratkaisuja tai tuntea toimenpidevaihtoehtoja. Me ammattilaiset olemme sinua varten.

 • Kotihoito

  Rypyt silmien alla korostuvat, jos elämäntavat ja ihonhoitorutiinit ovat pielessä.

  • Jos rypyt korostuvat levon puutteen, yksipuolisen ravinnon tai liian vähäisen vedenjuonnin myötä, ihmisen on syytä tehdä muutoksia omassa arjessaan.
  • Selällään nukkuminen ja puuvillatyynynpäällisen vaihto silkkiseen saattavat hidastaa ryppyjen syvenemistä.
  • Silmänympärysvoiteen käyttö kannattaa aloittaa viimeistään 20-vuotiaana.
  • Rypyt silmien alla pahenevat, jollei ihoa suojaa auringolta.
  • ZO®-tuotesarjan tuotteista löytyy täsmätuotteita ryppyjen ennaltaehkäisyyn ja korjaamiseen.
 • Medikaalinen ihonhoito

  Medikaalinen ihonhoito tarjoaa monenlaisia ratkaisuja silmänympärysihon juonteiden ja ryppyjen hoitoon.

  • RRS HA Eyes -mesoterapia on kevyehkö monipistoshoito, joka on tarkoitettu silmänalusiholle. RRS HA Eyes tehdään 3–4 kerran sarjana muutaman viikon välein. Sarjahoidon kuluessa tummuus ja rypyt silmien alla vähenevät huomattavasti.
  • Syväkosteutushoito (biorevitalisaatio) madaltaa ryppyjä. Hoito tehdään yhden kerran yhdeksän kuukauden välein.
  • Joskus mikrobotox-hoito tasoittaa matalia ja keskisyviä silmänalusryppyjä tehokkaasti. Jos hoidosta tuntuu olevan apua, sen voi uusia 3–4 kuukauden välein.
 • Esteettiset hoidot

  Esteettiset hoidot – esimerkiksi pistoshoidot – ovat ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden avulla rypyt silmien alla saadaan tehokkaasti kuriin.

  • Jos ryppyisyys johtuu ihon ohenemisesta ja kuoppasilmäisyydestä, alueelle voidaan tehdä kyynelurien täyteainehoito. Kyynelurien täyttö paksuntaa ihoa ja korvaa alueelta hävinnyttä rasvaa. Ihon täyteläistyessä rypyt vähenevät tai häviävät täysin.
  • Silmien ympärillä olevat rypyt voidaan korjata myös BOTOXilla.
  • PRP-sarjahoito tehdään ihmisen omasta verestä saatavalla plasmalla. Sitä voidaan pitää luonnonmukaisena vaihtoehtona muille pistoshoidoille. PRP-käsittely sopii sinulle, joka kaihdat botuliinia ja synteettisiä täyteaineita.
  • Mono eyes -mesolankahoito kiinteyttää silmänalusihon ihoa ja tasoittaa ryppyjä.
  • Myös Plasma Pen -hoito sopii silmänalusryppyjen häivyttämiseen.
  • Tehokkaimman avun tuo usein IPL ja/tai fraktionaalilaser.

Silmäpussit

Silmäpussit, silmänalusihon turvotus ja ihon venyminen ovat esteettisiä haittoja, jotka aiheuttavat terveydellistä haittaa vain harvoin. Silmäpussit koetaan kuitenkin usein harmilliseksi ongelmaksi. Pussitus saatetaan yhdistää epäterveisiin elämäntapoihin. Monesti taustalta ei kuitenkaan löydy mitään elämäntapaongelmaa.

Silmäpussit korostuvat ikääntymisen myötä. Taipumus saattaa näkyä kuitenkin jo nuorella iällä. Silmänalusihon turvotus ja velttous kulkevatkin monesti perimässä samalla tapaa kuin nenän tai muiden kasvonosien muoto.

Jos silmäpussit syntyvät nopeasti ja yllättäen tai pussitukseen liittyy kutinaa, punoitusta ja kipuja, kannattaa varata aika lääkärin vastaanotolle.

Silmäpussit

Mistä ne johtuvat?

 • Elämäntavat

  Silmäpussit voivat syntyä tai korostua vääränlaisen ruokavalion seurauksena. Alkoholi lisää silmänalusihon turvotusta, samoin suolainen ruoka sekä tupakointi. Silmäpussit voivat kertoa myös – hieman yllättäen – liian vähäisestä vedenjuonnista.

  Liikunnan puutekin saattaa näkyä silmänalusihon pussituksena ja turvotuksena.

 • Terveysongelmat

  Silmäpussit eivät yleensä liity sairauksiin. Joskus ne kuitenkin voivat kertoa terveysongelmista:

  • allergia
  • sydänsairaudet
  • munuaisen tai maksan toimintahäiriöt
  • kilpirauhasongelmat

  Jotkut lääkeetkin, esim. kortisoni, aiheuttavat silmänalusihon turvotusta ja pussitusta.

 • Ikääntyminen

  Ikääntyminen näkyy lähes aina ensimmäisenä silmänympärysiholla.

  • Silmänympärysrasva valuu usein vuosien myötä alemmas. Alaspäin siirtynyt rasva näkyy monesti pusseina silmien alla.
  • Myös alueen lihakset heikentyvät ikääntymisprosessien edetessä, jolloin koko silmänaluset veltostuvat kokonaisvaltaisesti.
  • Ikääntymisen myötä silmänympärysiho myös ohenee. Ohuen ihon läpi silmäpussit tulevat esille aiempaa selvemmin.
 • Perintötekijät

  Silmäpussit voivat vaivata nuortakin ihmistä. Jos ihminen on perinyt pussittavat silmänaluset, silmäpussit eivät juurikaan reagoi elämäntapamuutoksiin.

  Usein perityt silmäpussit korostuvat iän myötä. Ikääntymiseen liittyvää silmänalusihon pussitusta on erään tutkimuksen mukaan enemmän miehillä kuin naisilla, enemmän vaalea- kuin tummaihoisilla ja enemmän ylipainoisilla kuin normaalipainoisilla.

Silmäpussit

Kotihoito, medikaalinen ihonhoito ja esteettiset toimenpiteet

 • Maksuton konsultaatio

  Mikäli silmäpussit tai muut silmänympärysihon ongelmat mietityttävät ja etsit ei-kirurgisia ratkaisuja, voit lähteä liikkeelle konsultaatiosta, joka ei sido sinua mihinkään.

  Tarjoamme konsultaatiovastaanottoja kaikilla klinikoillamme: Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.
  Myös kuvakonsultaatiot onnistuvat.

  Kaikki sairaanhoitajien konsultaatiot ovat maksuttomia. Konsultaatiossa käymme läpi kaikki erilaiset hoitomuodot hinta-arvioineen. Sinun ei tarvitse tietää itse ratkaisuja tai tuntea toimenpidevaihtoehtoja. Me ammattilaiset olemme sinua varten.

 • Kotihoito

  Silmäpussit korostuvat, jos elämäntavat ja ihonhoitorutiinit ovat pielessä.

  • Jos silmäpussit korostuvat levon puutteen, alkoholin käytön, tupakoinnin, suolaisen ruokavalion tai liian vähäisen vedenjuonnin myötä, ihmisen on syytä tehdä muutoksia omassa arjessaan.
  • Pään korottaminen tyynyillä yöunien aikana saattaa vähentää turvotusta ja pussitusta.
  • Liikunta vauhdittaa nesteiden poistumista ja vähentää turvotusta.
  • Kylmähoito (esimerkiksi painelu kylmillä lusikoilla) laskee turvotusta.
  • Vääränlaiset, yleensä liian raskaat, ihonhoitotuotteet lisäävät silmänympärysihon turvotusta.
  • ZO®-tuotesarjan tuotteista löytyy tehokkaita mutta tarpeeksi kevyitä tuotteita pussittavalle silmänalusiholle.
 • Medikaalinen ihonhoito

  Medikaalinen ihonhoito tarjoaa monenlaisia ratkaisuja silmänympärysihon juonteiden ja ryppyjen hoitoon.

  • RRS HA Eyes -mesoterapia on kevyehkö monipistoshoito, joka on tarkoitettu silmänalusiholle. RRS HA Eyes tehdään 3–4 kerran sarjana muutaman viikon välein. Sarjahoidon kuluessa silmäpussit häivyttyvät jonkin verran.
  • Myös kemialliset kuorinnat voivat auttaa jonkin verran. Ihon ylimmän kerroksen kuoriuduttua silmänaluset näyttävät aikaisempaa terveemmiltä.
 • Esteettiset hoidot

  Esteettiset hoidot – esimerkiksi pistoshoidot – ovat ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden avulla silmäpusseja on mahdollista korjata.

  • Jos pussitus johtuu siitä, että silmänalusalueen yläosasta on hävinnyt rasvaa, tätä kadonnutta rasvaa voidaan korvata täyteaineella. Kyynelurien täyttö täytyy kuitenkin tehdä varovaisesti, jotta ongelma ei korostu.
  • PRP-sarjahoito tehdään ihmisen omasta verestä saatavalla plasmalla. Sitä voidaan pitää luonnonmukaisena vaihtoehtona muille pistoshoidoille. PRP-käsittely sopii sinulle, joka kaihdat botuliinia ja synteettisiä täyteaineita.
  • Mono eyes -mesolankahoito kiinteyttää silmänalusihon ihoa, jolloin pussitus vähenee.
  • Myös Plasma Pen -hoito sopii silmäpussien hoitoon.

  Jos kudosylimäärä on suuri, leikkaushoito on usein paras hoitomuoto. Lähes samanlaisiin tuloksiin voidaan päästä taitavasti räätälöidyllä yhdistelmähoidolla, jossa alueelle tehdään useita erityyppisiä esteettisiä pientoimenpiteitä.

Raskaat luomet

Raskaat luomet ovat monen suomalaisen ongelma, joka kulkee perimässä. Tyypillistä on, että nuorella iällä yläluomien raskaus on puhtaasti kosmeettinen ongelma. Keski-iässä kosmeettisesta ongelmasta saattaa muodostua myös terveys- ja hyvinvointiongelmia: päänsärkyä, silmien väsymistä ja jopa näköhaittaa.

Joissakin tilanteissa yläluomileikkaus on järkevin tapa hoitaa raskaita yläluomia. Leikkaushoidon lisäksi on kuitenkin olemassa myös ei-kirurgisia vaihtoehtoja. Nämä tulevat kyseeseen, jos kudosylimäärä ei ole kovin suuri. Parhaita tuloksia ei-kirurgisilla menetelmillä saavutetaan yhdistämällä erilaisia tehokkaita toimenpiteitä toisiaan tukevaksi kokonaishoidoksi.

Raskaat luomet

Mistä ne johtuvat?

 • Elämäntavat

  Raskaat luomet voivat korostua, jos elämäntavat aiheuttavat turvotusta.

  Näin voi käydä, jos ihminen

  • nukkuu ja lepää liian vähän
  • syö runsaasti suolaisia ruokia
  • käyttää alkoholia
  • ei juurikaan liiku
  • ei juo tarpeeksi vettä
  • käyttää liian raskaita ihonhoitotuotteita
 • Terveysongelmat

  Joskus raskaat luomet liittyvät terveysongelmiin.

  • Allergiat saattavat aiheuttaa punoituksen ja kutinan ohella yläluomien turvotusta.
  • Kuivasilmäisyys voi aiheuttaa raskauden ja väsymyksen tunnetta yläluomien alueella.
  • Myös erilaiset tulehdustilat lisäävät ja korostavat raskaita yläluomia.
  • Ptoosis on roikkuva yläluomi, joka kapeuttaa näkökenttää. Jos ptoosis ei johdu neurologisista ongelmista, silmäsairauksista tai lihassairauksista, se hoidetaan lähes aina leikkauksella.

  Jotkut lääkeet, esim. kortisoni, saattavat lisätä yläluomien turvotusta ja pussitusta.

 • Ikääntyminen

  Ikääntyminen näkyy lähes aina ensimmäisenä silmänympärysiholla.

  • Ihon kollageeni- ja elastiinipitoisuus alkaa vähentyä jo 25 ikävuoden tienoilla. Kollageenin väheneminen merkitsee ihon veltostumista. Elastiinin väheneminen merkitsee ihon palautumiskyvyn ja kimmoisuuden heikkenemistä.
  • Ikääntymismuutokset vauhdittuvat auringon UV-säteilyn vaikutuksesta. Auringonotto veltostuttaa mm. yläluomien ihoa.
 • Perintötekijät

  Raskaat luomet voivat vaivata nuortakin ihmistä. Jos ihminen on perinyt pussittavat yläluomet, elämäntapamuutoksilla ei yleensä saavuteta suuria muutoksia.

  Usein perityt piirteet korostuvat iän myötä. Nuorella iällä raskaat luomet ovat kauneusongelma, mutta keski-iässä yläluomien raskaus saattaa aiheuttaa jopa terveysongelmia: silmien väsymistä, päänsärkyä ja näkökentän pienenemistä. Tyypillistä on sekin, että ikämuutokset etenevät toisen yläluomen alueella nopeammin kuin toisen.

  Raskaat luomet ovat monien suomalaissukujen ”tyyppivika”.

Raskaat luomet

Kotihoito, medikaalinen ihonhoito ja esteettiset toimenpiteet

 • Maksuton konsultaatio

  Mikäli raskaat luomet tai muut silmänympärysihon ongelmat mietityttävät ja etsit ei-kirurgisia ratkaisuja, voit lähteä liikkeelle konsultaatiosta, joka ei sido sinua mihinkään.

  Tarjoamme konsultaatiovastaanottoja kaikilla klinikoillamme: Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.
  Myös kuvakonsultaatiot onnistuvat.

  Kaikki sairaanhoitajien konsultaatiot ovat maksuttomia. Konsultaatiossa käymme läpi kaikki erilaiset hoitomuodot hinta-arvioineen. Sinun ei tarvitse tietää itse ratkaisuja tai tuntea toimenpidevaihtoehtoja. Me ammattilaiset olemme sinua varten.

 • Kotihoito

  Raskaat luomet korostuvat, jos elämäntavat ja ihonhoitorutiinit ovat pielessä.

  • Jos raskaat luomet korostuvat levon puutteen, alkoholin käytön, tupakoinnin, suolaisen ruokavalion tai liian vähäisen vedenjuonnin myötä, ihmisen on syytä tehdä muutoksia omassa arjessaan.
  • Pään korottaminen tyynyillä yöunien aikana saattaa vähentää yläluomien turvotusta ja pussitusta.
  • Liikunta vauhdittaa nesteiden poistumista ja vähentää turvotusta.
  • Kylmähoito (esimerkiksi painelu kylmillä lusikoilla) laskee turvotusta.
  • Omega-3-lisäravinteet saattavat auttaa hieman yläluomien raskauteen.
  • Vääränlaiset, yleensä liian raskaat, ihonhoitotuotteet lisäävät silmänympärysihon turvotusta.
  • ZO®-tuotesarjan tuotteista löytyy tehokkaita mutta tarpeeksi kevyitä tuotteita silmänympärysiholle.
 • Medikaalinen ihonhoito

  Medikaalinen ihonhoito tarjoaa monenlaisia ratkaisuja silmänympärysihon juonteiden ja ryppyjen hoitoon.

  • Silmänympärysihoa voi kiinteyttää jonkin verran medikaalisilla ZO-kasvohoidoilla.
  • Yläkasvojen mikrobotox AQUAGOLD Fine Touch -tekniikalla freesaa hieman yläluomialuetta.
 • Esteettiset hoidot

  Esteettiset hoidot – esimerkiksi Plasma Pen -toimenpide – ovat ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden avulla voidaan lykätä tai korvata yläluomileikkaus.

  • Plasma Pen -hoito kohottaa kulmia ja kiristää yläluomen ihoa tehokkaasti.
  • Raskaat luomet saadaan kohoamaan maltillisesti myös Botox-hoidon avulla.
  • Myös mesolangat voivat joissakin tapauksessa sopia yläluomien kohottamiseen.

  Jos kudosylimäärä on suuri, silmäluomileikkaus on usein paras hoitomuoto. Lähes samanlaisiin tuloksiin voidaan päästä taitavasti räätälöidyllä yhdistelmähoidolla, jossa alueelle tehdään suunnitellusti useita erityyppisiä esteettisiä pientoimenpiteitä.

Lue lisää silmänympärys­ihon hoidoista

Kyynelurien täyttö
yläluomet plasma pen
tummat silmänaluset
Silmänympärykset Silmänaluset ZO

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Valitse aluksi itsellesi sopiva konsultaatiomuoto:

1. Kuvakonsultaatio – lähetä kuvasi ammattilaistemme arvioitavaksi.
2. Klinikkakonsultaatio — keskustele ammattilaisemme kanssa klinikalla.

© Copyright - Nordic Med Spa