Väkälangat kasvoihin

Eräs kokemus mesolankahoidosta

Maksuton konsultaatio

Konsultaatio on veloitukseton, eikä se sido sinua mihinkään. Myös kuvakonsultaatio onnistuu!

Ihana ammattitaitoinen palvelu. Minun neulapelko otettiin hienosti huomioon ja ensimmäistä kertaa selvisin ilman paniikkia operaatiosta jossa käytetään neulaa. Minulle kerrottiin hoidosta sekä hoidon kulusta kaikki mahdollinen. Toiveeni hoidon suhteen otettiin huomioon, ja kerrottiin realistisesti hoidon vaikutuksista sekä suositeltiin myös muita hoitoja jotka tukevat tavoitettani.
Kasvoni ovat todella hyvät ja parantuneet. Kiitos tosi paljon hyvästä työstä!
Voihan Amanda minkä teit! Kävin 5.10. Tampereen toimipisteessä, ja minulle laitettiin mesolankoja mm. poskipäihin, leukalinjaan, leuan alle muistaakseni noin 30–40 kpl ja muutama juonteita silottava pistos otsaan ja silmäkulmiin. Mustelmia tuli pariin kohtaan ja turvotusta, mutta ne hävisivät viikossa eivätkä muutenkaan aiheuttaneet itselle päänvaivaa, koska tiedän, että tällaisista toimenpiteistä näitä tulee väkisinkin. Olen niin tyytyväinen lopputulokseen ja kasvoistani näkee selkeän "faceliftauksen". Tällaista juuri toivoin! Upea lopputulos! Kiitos Amandalle ammattitaitoisesti tehdyistä toimenpiteistä ja superhyvästä asiakaspalvelusta! : ) Suosittelen kaikille Amandaa ja Nordic Med Spata!
Moi Saara! Ja kiitos vielä eilisestä. Oon tosi tyytyväinen väkälankojen tulokseen joka näkyy jo nyt! Ei ole ollut mitään kipua tai turvotusta ja itse toimenpide oli melkeinpä täysin kivuton.
Hei Saara! Kiitos paljon erinomaisesta hoidosta. Olen erittäin tyytyväinen erityisesti kaulan velttouden paranemiseen. Uskomatonta, miten tuollaiset pienet langat leuan alla ovat saaneet kaulan kiinteytymään näin selvästi jo kahdessa viikossa. Harmi, kun asun näin kaukana, olisit muuten voinut ottaa uudet kuvat. Moni muukin ikäiseni nainen hyötyisi varmasti tästä hoidosta.
Eilen Saara laittoi väkälangat alakasvoihin ja voi hitsi kyllä olen tyytyväinen! Hoitotoimenpide ei ollut kivulias, tuntemuksia tietenkin oli, mutta ei sattunut. Heti toimenpiteen jälkeen nähtävissä selkeä muutos ja leukalinja selkeämpi ja poskipäihin tuli ryhtiä. Juuri sitä mitä toivoin ja halusin! Tänään aamulla ei juurikaan turvotusta, mustelmia ei ollenkaan. Kiitos vielä Nordic Med Spa ja erittäin ammattitaitoiselle Saaralle! Suosittelen!
Hei kiitos vielä! Kaikki mennyt loistavasti. Ei kipua, ei juurikaan turvotusta. En edes kylmähoitoa ole tarvinnut. Otin seuraavana aamuna ihoteipit pois ja hyvä jos silmällä erotti "reikiä". Huomaan itse eron ja oon niin tyytyväinen jo nyt. Palataan asiaan! Se leuka voisi olla seuraavaksi to do -listalla. Aurinkoista viikonloppua!
Kävin 15.5. ottamassa mesolankoja kaulaani ja vissiin myös leukaperiin. Nyt on kulunut kolme viikkoa ja huomaan pientä muutosta parempaan. Odotukseni on ollutkin realistisia mutta sen verran tykästyin, että meinaan ottaa uudestaan kun aika sopiva.
Kiitos, oot kyllä taitava laittamaan mesolankoja, oon aivan rakastunut näihin!
Olen tyytyväinen hoidon tulokseen. Jossain kohti mesoja voisi lisätä.
Kiitos kivuttomasta mesolankahoitotilanteesta. Oli mukavat päiväunet. Tulokset näkyvät jo, ja varailinkin jo uutta aikaa.
Anna-Sofialle kiitos, oot vaan kyllä niin hyvä! Kasvoista lähti taitavissa käsissä muutamalla langalla tehdyllä freesauksella mielestäni useampi vuosi! Yleisilme on raikkaampi ilman meikkiäkin!
Hei Saara, kiitoksia viimeisestä! Teit siis cog-langat ja huulet. Olen supertyytyväinen: mustelmia ei tullut kasvoihin tai huuliin. Jo neljän päivän jälkeen kipu katosi totaalisesti, mutta missään vaiheessa kipu ei ollut paha. Käytin kylmäpussia ensimmäisen illan ja nukuin istuma-asennossa. Muutoin kevyt puhdistus kaksi kertaa/vrk. Suupielten marionettipoimut ovat miltei historiaa.
Minun on pakko sanoa, että mesolangat on paras hoito, mitä olen ikinä kokenut. Tämä on vasta päivä 2, mutta kaksoisleuka on melkein hävinnyt, ja minun iho on reagoinut tosi hyvin!
Erittäin tyytyväinen mesolangoista saatuun lopputulokseen.

Haha...kyllä selkeesti kannatti käydä mesolankahoidossa kun heti Alkossa kysyttiin henkkareita.

Kolme hyvin onnellista naista lähti tänään kotiin Anna-Sofian osaavista käsistä. Tehtiin biorevitalisaatio mulle ja kahdelle ystävälleni Plasma Pen -kohotus luomille sekä mesolankakohotusta kasvoille!

Tulokset paranevat koko ajan ja olen todella tyytyväinen.
Mesolangoista oli apua. Olen tyytyväinen. Niillä jatketaan myös.

Mesolangat oli tosi positiivinen & miellyttävä kokemus. :) Jännitin aivan turhaan.

Kiitos vielä sikana mesolangoista lokakuulta! Mun leuan alue on ihan sairaan hyvä nyt. Oot ihan supertaitava!

Kaupallinen yhteistyö: Sanna ja Nordic Med Spa

Erilaisista mesolangoista juuri väkälangat sopivat parhaiten kohottamaan ja raikastamaan ikääntyviä kasvoja. Minäkin päädyin kokeilemaan niitä hamsteripussien ja nasolabiaalipoimujen häivyttämiseen. Tässä kokemus nelikymppisen jojolaihduttajan väkälankahoidosta!

Hoitopäivänä – väkälangat

Ennen ja jälkeen mesolangat

Kolmen kuukauden päästä

Ennen ja jälkeen mesolangat kokemus

Kolmen kuukauden päästä

Ennen ja jälkeen väkälangat

Miksi hakeuduin väkälanka­hoitoon?

“Mikä Sannaa vaivaa?” “Onko huono päivä?” 

Kun olin laihduttanut reilusti (taas kerran) ja vuosia alkoi olla mittarissa yli 40, havahduin äkkiä siihen, että ihmiset luulivat minun olevan kroonisesti pahalla tuulella. Miksi ihmeessä?

Totuus alkoi valjeta valokuvista. Peilin edessä skarppasin kyllä tiedostamattani ilmeen pirtsakaksi, mutta työpaikan koulutuspäiviltä otetuissa kuvissa näytän paheksuvan kaikkea ja kaikkia. Ja minulla sentään oli siellä kivaa!

Oli pakko myöntää itselleen, että maan vetovoima ja jojolaihduttaminen olivat tehneet tehtävänsä: naama oli valahtanut juuri siihen kriittiseen pisteeseen, jossa näytetään ikihappamalta.

Asialle täytyisi tehdä jotain. Alkoi vimmattu googlaaminen.

Laser, Ultherapy, väkälangat… miten valita?

Tutkin esteettisiä toimenpiteitä kuukausia. Ällistyin siitä, miten moninaisilla laitteilla ja aineilla ikääntymistä vastaan taistellaan. Tirkistelin varovasti myös leikkauksia, mutta ne tuntuivat tässä vaiheessa turhan järeiltä keinoilta.

Päätin jättää pohtimisen ammattilaiselle. Olin kuullut hyvää Nordic Med Spasta, joten lähetin sinne ja muutamaan muuhun paikkaan mahdollisimman hirveät naamakuvat itsestäni. Konsultaatiopyynnössä kerroin budjetin ja kysyin, mitä kannattaisi tehdä.

Useimmat vastauksista olivat kirjavia. Monilla tuntui olevan ensisijaisena tavoitteena budjetin (2 500 e) käyttäminen kokonaan, eikä tiukkoihin jatkokysymyksiin haluttu vastata. Koko projekti alkoi epäilyttää – saisinko rahalle vastinetta?

Sitten saapui Nordic Med Span vastaus. Se viipyi viestiruuhkan vuoksi hetken, mutta tämän ymmärsi, kun näki, miten huolella kasvojani oli pohdittu.

Hoidoksi suositeltiin mesolankoja, tarkemmin ottaen väkälankoja, jotka sopivat juuri tällaisten ikämuutosten hoitoon. Mukana oli hinta-arvio – joka yllättäen veisikin vain noin kolmasosan budjetistani. Väkälankoja laitettaisiin 8–10, tarkka tarve selviäisi vastaanotolla.

Kun myös omituisiin jatkokysymyksiini vastattiin asiantuntevasti, valinta oli selvä. Menisin väkälankahoitoon Nordic Med Span Saara Räsäselle, esteettisiin hoitoihin erikoistuneelle sairaanhoitajalle. 

Saaraa olinkin kuullut hehkutettavan jopa Jodelissa, tuossa somekanavista ärtyisimmässä.

Pohdintaa esteettisistä hoidoista

Esteettisten hoitojen suhteen olin täysi noviisi. Kosmetologillakin olin käynyt harvakseltaan, sillä herkkä ihoni ei oikein tykännyt kemiallisista hoidoista.

Punnitsin hoitoa, siihen johtaneita syitä ja mahdollisia seurauksia hartaasti. Ajatukset kimpoilivat filosofisista käytännöllisiin:

 • Ketä varten teen tämän? 
 • Olenko turhamainen? 
 • Mitä, jos kaikki menee pieleen? 
 • Onko tyhmää käyttää omaan ulkonäköön näin paljon rahaa? 
 • Olenko kohtuuttomien ulkonäkövaatimusten aivopesemä? 

Erinäisiltä foorumeilta luin myös muiden ajatuksia aiheesta. 

“Hymy on paras kaunistaja” totesi joku, joka vastusti hoitoja. Vaan entäpä jos minua ei hymyilytä? Pitäisikö silloin ylläpitää naamalla feikkihymyä 24/7? En halua!

Lopulta rohkaistuin jutustelemaan asiasta parin luottoystäväni kanssa. Yllättäen selvisi, että molemmat olivat kohdallaan myös pohtineet naamaa kohottavia hoitoja. Lopputulemaksi saimme, että täysijärkinen, aikuinen ihminen saa päättää ihan itse, mitä naamalleen omilla rahoillaan tekee. 

Varasin ajan jopa vähän rehvakkaana: Minun naamani! Minun rahani! Saan itse päättää! Kehoani tai kasvojani eivät muut määräile!

Saapuminen väkälankojen asennukseen

Rehvakkaasta ajanvaraamisesta huolimatta polvia tutisutti, kun saapastelin Nordic Med Span aulaan. Olo kuitenkin rentoutui saman tien, kun hymyilevä Saara otti minut vastaan: koin heti olevani terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolla, luotettavissa käsissä.

Tilatkin kiiltelivät kliinisen puhtaina, eikä aseptiikka, jota biologina kyttäsin erityisen tarkasti, jättänyt pienintäkään sijaa epäilykselle.

Alkuun Saara ristikuulusteli minua hyväntuulisesti lääkityksistä ja sairauksista, tutki ihoani huolella ja kertoi senkin, ettei hoitoa tehdä lainkaan, jos sille löytyy vasta-aiheita. Niitä ei onneksi löytynyt! 

Muutama pikkunäppyni saivat synninpäästön, sillä ne eivät sijainneet hoitoalueella.

Sitten oli minun vuoroni ristikuulustella. Pommitin Saaraa mm. näillä kysymyksillä:

 • Miten väkälankahoito voi mennä pieleen?
 • Voivatko mesolangat näkyä ihon alta?
 • Milloin naamaa voi näyttää muille?

Koska budjetissa oli vielä pelivaraa, tivasin myös etukäteen, mitä muita hoitoja voisin seuraavaksi ottaa. Olin nimittäin jo täysin myyty Saaran asiantuntemuksen äärellä.

Saara vastaili minulle rauhallisesti: 

 • Komplikaatiot ovat todella harvinaisia, ja tarvittaessa lankahoito voidaan jopa purkaa.
 • Langat eivät näy ihon alta, jos ne asennetaan oikein. 
 • Väkälankahoidon jälkeen naamaa voi vähän turvotella ja mustelmiakin saattaa ilmaantua, joten seuraavalle päivälle ei kannata kaavailla juhlia. Näyttäytyä voi kyllä.

Muita hoitoja koskevaa kulutusintoani Saara jarrutteli hymyillen, mikä kasvatti luottamustani entisestään. Hän suositteli ensin katsomaan, minkälaisia tuloksia väkälankahoidolla saadaan ja miettimään mahdollisia seuraavia vaiheita vasta sitten.

kokemus väkälangoista mesolangoista kokemuksia
mesolangat kokemus
mesolangat kokemus
Ennen ja jälkeen mesolangat
Saara Räsänen, esteettinen sairaanhoitaja, Nordic Med Spa

Väkälankojen asennus

Väkälangat – yllättävän mukava kokemus

Kun esitiedot oli kerätty ja Saaraa pommitettu kysymyksillä, oli aika aloittaa.

Ensin Saara puhdisti kasvoni. Sitten mallailimme peilin edessä lankojen linjoja, ja Saara piirsi linjat paikalleen kynällä. Kasvojen oikea puoli havaittiin raskaammaksi, ja Saara arvioi, että siihen tarvitaan viisi väkälankaa. Vasemmalle puolelle ehkä riittäisi neljä.

Puudutus ja väkälankahoidon esivalmistelut

Piirtelyn jälkeen Saara komensi minut makuuasentoon hoitotuoliin ja aloitti työn puuduttamalla pistoskohdat. Puudutuspiikki nipisti suorastaan säälittävän vähän. Olin odottanut jotakin hammaslääkärin puudutukseen verrattavaa, joten melkein petyin.

Puudutusaineen vaikuttaessa Saara kertoi, että väkälangat viedään ihoon tylppäpäisellä kanyylilla. Kyselin huolestuneena, mistä hän tietää, missä mesolanka kulkee. Mitä, jos se menee liian syvälle tai liian lähelle pintaa?

Saara kertoi tuntevansa tarkasti, miltä langan eteneminen ihossa tuntuu hänen sormiaan vasten. Pitkän harjaantumisen tuloksena hän tiesi täsmälleen, miltä erilaisten lankojen kuuluu ihon alla tuntua, kun ne ovat oikeassa syvyydessä. Rauhoituin.

Miltä hoito tuntuu?

Puudutuksen jälkeen Saara teki ihoon reiän kanyylia varten. En tuntenut kuin minimaalisen nipistyksen, puudute oli selvästi tehnyt tehtävänsä. 

Kanyylin eteneminen ihossa tuntui erikoiselta. Tunsin jonkinlaista painetta ja hetkittäin eräänlaista tylppää arkuuttakin, mutta se oli niin vaimeaa, etten kokenut tarvetta reagoida siihen mitenkään. 

Tuntemus oli huomattavasti lievempi kuin esimerkiksi verisuonen kanyloimiseen liittyvä epämiellyttävä fiilis. Saaran kokeneista otteista tosin huomasi, että sitäkin hommaa on tullut tehtyä: entinen teho-osaston sairaanhoitaja käsitteli ihoa vakaalla kädellä, rauhallisen napakasti, ja jutteli samalla. Oli helppoa luottaa siihen, että kaikki menee juuri, kuten pitääkin.

Ainoa asia, josta hoidon aikana yllätyin, oli se, että asennusvaiheessa koin tuntemuksia myös jossain suun sisäpuolella. Kanyyli ei kulkenut lähelläkään suun limakalvoja, mutta varsinainen aistimus välittyi jännästi myös suuhun.

Kuvaillessani fiilistä Saara kertoi, että tämä kuuluun kohdallani asiaan, ja että tuntemus väistyy, kun kanyyli poistetaan. Näin kävikin.

Väkälankojen asennus alemmas leukalinjaan tuntui hieman voimakkaammin, mutta en kuvaisi sitäkään kivuksi – enemmänkin paineentunteeksi ja vähän kiusalliseksi tietoisuudeksi siitä, että jotakin kulkee ihossa.

Lopuksi Saara kiristi mesolangat ja varoitti, että se voi tuntua epämiellyttävältä. Odotin jälleen kipua (olen tottunut siihen, että lääkärien ja hoitajien “epämiellyttävä” tarkoittaa suomeksi tuskaa), mutta tunsin vain Saaran sormien napakan painalluksen, en muuta. 

Väkälangat

Välittömät tulokset

Kun väkälangat oli asennettu oikealle puolelle, sain nousta istumaan ja vertailla hoidettua ja hoitamatonta puolta toisiinsa. Hoidetun puolen hamsteripussille ja suupielelle oli selvästi tapahtunut jotain: puoliero oli huomattava. Innostuin: nyt äkkiä toinenkin puoli kuosiin, en malta odottaa!

Vasemmalle puolelle laitettiin ensin neljä lankaa, ja sitten taas noustiin istumaan tarkastelua varten. Tarkan mallailun jälkeen Saara päätti laittaa myös vasemmalle vielä yhden langan.

Tässä vaiheessa lankojen päät kurkkasivat vielä ulos ujutuskohdista, ja jos olisin halunnut, niitä olisi voinut kiristää lisää. Olin kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen: luonnollista tulosta lähdettiin hakemaan ja sellainen saatiin. Lisäksi tiesin jo ennalta, että lankojen kannatteleva vaikutus kehittyy pari kuukautta hoidon jälkeen.

Seuraavaksi lankojen hännät katkaistiin, niiden päät vedettiin ihon sisään ja Saara peitti sisäänmenokolot huomaamattomilla ihoteipeillä. Valmista tuli!

Hoidon jälkeen naama punoitti ja tuntui hiukan kankealta, mutta puhuminen sujui aivan normaalisti. Kukaan ulkopuolinen ei varmasti olisi huomannut kasvoistani, että niiden ihon alla on juuri käyty. 

Minäpä huomasin! En olisi malttanut lähteä vastaanoton peilin äärestä. Palasin vielä ovelta takaisin kurkistamaan raikastunutta naamaani. 

Kaikki näytti juuri siltä, miltä halusinkin: ikään kuin nuorentavan filtterin läpi esitetyltä minulta. 

Nasolabiaalipoimut ja suupielten mutkat olivat toki yhä näkyvissä (niistä en pääse kuin kirurgialla, enkä muuta odottanutkaan), mutta selvästi lievempinä, ja leukalinjan ryhti oli palautunut jonnekin vuosien takaiseen tilanteeseen. Hykertelin tyytyväisenä, maksoin itseni ulos ja kiirehdin kotiin ihailemaan naamaa.

Yö ja seuraava aamu

Olin varautunut kipuun ja turvotukseen illan mittaan, mutta nähtävästi kuuluin niihin yksilöihin – ja Saara niihin sairaanhoitajiin – joilla väkälankahommat osuvat kohdalleen. 

Lievää jomottelua naamassa tuntui, ja päädyin varmuudeksi nappaamaan illalla Panadolin. Luultavasti ihan turhaan.

Yön vietin selälläni sikeästi nukkuen. Unisovellukseni mukaan 7,5 h unistani syvää unta oli 87 %, joten selvästikään jännittävä päivä tai kasvojen tuntemukset eivät olleet unta häirinneet.

Aamulla kasvot olivat hiukan turvoksissa, mutta vain niukasti, lähinnä leukalinjan alla näkyi pientä pullotusta. Olisin aivan hyvin voinut näyttäytyä naaman kanssa töissä.

Väkälangat – kannattiko?

Oma kokemus

Tätä kirjoittaessani hoidosta on kulunut vasta muutama päivä, ja palan halusta nähdä, minkälaiseksi tulokset vielä muodostuvat. Otan tähän juttuun vielä valokuvia, kun väkälankojen kasvattama kollageenintuotanto on tehnyt taikojaan pari kuukautta.

Tähän mennessä kokemus väkälangoista on yksinomaan myönteinen. Naama näyttää freesiltä ja tuntuu omalta, kipuja ei ole. 

Meikatessa hykerryttää erityisesti: tuntuu, että poskipuna ja varjostukset osuvat paljon imartelevammin kohdalleen kuin aikaisemmin.

Suosittelen hoitoa lämpimästi kaikille meille jojolaihdutuksen tai varhaiskeski-iän valahduttamille. Yhtä lämpimästi suosittelen kääntymään hoidon kanssa kokeneen ammattilaisen puoleen – sellaisen, kuin Saara!

Kiinnostavatko mesolangat?

Saatavuus, hinnat, maksaminen

Mesolankahoitoja tehdään Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.

HINNAT:

 • Mesolankahoitojen hinnat vaihtelevat 199 euron ja 719 euron välillä.
 • Leukalinjan kiinteytyshoidon hinnat alkavat 469 eurosta
 • Lankojen lukumäärä ja hoidon hinta on jokaisella yksilöllinen. Hinta-arvion saat maksuttoman konsultaation aikana. Konsultaatio ei sido sinua mihinkään.

MAKSUTAVAT:

 • maksukortti
 • Nordic Med Spa Terveystili -lasku
 • Nordic Med Spa Terveystili -osamaksu
  • Tutustu Nordic Med Spa Terveystiliin täällä.
 • Laskutus- tai osamaksusopimus tehdään aina jo ennen vastaanotolle saapumista täällä.

Mesolangat

Kaikki blogitekstit mesolankahoidoista

Ennen ja jälkeen
Mesolangat | Helsinki, Hyvinkää, Tampere, Turku
Väkälangat eli cog-langat | Helsinki, Hyvinkää, Tampere, Turku

Maksuton kuvakonsultaatio

Kuvat voit lähettää myös sähköpostitse

(konsultaatio@nordicmedspa.fi).

Konsultaatio on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

  Tämän lomakkeen kautta ei voi perua vastaanottoaikoja.

  Yhteystiedot


  Viesti

  Liitetiedostot

  Laita viestin liitteeksi valokuvia niistä kehonosista, jotka sinua mietityttävät. Huom! Ladattava valokuva voi olla maksimissaan 5 megan kokoinen. Tätä suuremmat kuvat voi lähettää sähköpostitse.  © Copyright - Nordic Med Spa