Mesolangat

Usein esitetyt kysymykset

Ihana ammattitaitoinen palvelu. Minun neulapelko otettiin hienosti huomioon ja ensimmäistä kertaa selvisin ilman paniikkia operaatiosta jossa käytetään neulaa. Minulle kerrottiin hoidosta sekä hoidon kulusta kaikki mahdollinen. Toiveeni hoidon suhteen otettiin huomioon, ja kerrottiin realistisesti hoidon vaikutuksista sekä suositeltiin myös muita hoitoja jotka tukevat tavoitettani.
Kasvoni ovat todella hyvät ja parantuneet. Kiitos tosi paljon hyvästä työstä!
Voihan Amanda minkä teit! Kävin 5.10. Tampereen toimipisteessä, ja minulle laitettiin mesolankoja mm. poskipäihin, leukalinjaan, leuan alle muistaakseni noin 30–40 kpl ja muutama juonteita silottava pistos otsaan ja silmäkulmiin. Mustelmia tuli pariin kohtaan ja turvotusta, mutta ne hävisivät viikossa eivätkä muutenkaan aiheuttaneet itselle päänvaivaa, koska tiedän, että tällaisista toimenpiteistä näitä tulee väkisinkin. Olen niin tyytyväinen lopputulokseen ja kasvoistani näkee selkeän "faceliftauksen". Tällaista juuri toivoin! Upea lopputulos! Kiitos Amandalle ammattitaitoisesti tehdyistä toimenpiteistä ja superhyvästä asiakaspalvelusta! : ) Suosittelen kaikille Amandaa ja Nordic Med Spata!
Moi Saara! Ja kiitos vielä eilisestä. Oon tosi tyytyväinen väkälankojen tulokseen joka näkyy jo nyt! Ei ole ollut mitään kipua tai turvotusta ja itse toimenpide oli melkeinpä täysin kivuton.
Hei Saara! Kiitos paljon erinomaisesta hoidosta. Olen erittäin tyytyväinen erityisesti kaulan velttouden paranemiseen. Uskomatonta, miten tuollaiset pienet langat leuan alla ovat saaneet kaulan kiinteytymään näin selvästi jo kahdessa viikossa. Harmi, kun asun näin kaukana, olisit muuten voinut ottaa uudet kuvat. Moni muukin ikäiseni nainen hyötyisi varmasti tästä hoidosta.
Eilen Saara laittoi väkälangat alakasvoihin ja voi hitsi kyllä olen tyytyväinen! Hoitotoimenpide ei ollut kivulias, tuntemuksia tietenkin oli, mutta ei sattunut. Heti toimenpiteen jälkeen nähtävissä selkeä muutos ja leukalinja selkeämpi ja poskipäihin tuli ryhtiä. Juuri sitä mitä toivoin ja halusin! Tänään aamulla ei juurikaan turvotusta, mustelmia ei ollenkaan. Kiitos vielä Nordic Med Spa ja erittäin ammattitaitoiselle Saaralle! Suosittelen!
Hei kiitos vielä! Kaikki mennyt loistavasti. Ei kipua, ei juurikaan turvotusta. En edes kylmähoitoa ole tarvinnut. Otin seuraavana aamuna ihoteipit pois ja hyvä jos silmällä erotti "reikiä". Huomaan itse eron ja oon niin tyytyväinen jo nyt. Palataan asiaan! Se leuka voisi olla seuraavaksi to do -listalla. Aurinkoista viikonloppua!
Kävin 15.5. ottamassa mesolankoja kaulaani ja vissiin myös leukaperiin. Nyt on kulunut kolme viikkoa ja huomaan pientä muutosta parempaan. Odotukseni on ollutkin realistisia mutta sen verran tykästyin, että meinaan ottaa uudestaan kun aika sopiva.
Kiitos, oot kyllä taitava laittamaan mesolankoja, oon aivan rakastunut näihin!
Olen tyytyväinen hoidon tulokseen. Jossain kohti mesoja voisi lisätä.
Kiitos kivuttomasta mesolankahoitotilanteesta. Oli mukavat päiväunet. Tulokset näkyvät jo, ja varailinkin jo uutta aikaa.
Anna-Sofialle kiitos, oot vaan kyllä niin hyvä! Kasvoista lähti taitavissa käsissä muutamalla langalla tehdyllä freesauksella mielestäni useampi vuosi! Yleisilme on raikkaampi ilman meikkiäkin!
Hei Saara, kiitoksia viimeisestä! Teit siis cog-langat ja huulet. Olen supertyytyväinen: mustelmia ei tullut kasvoihin tai huuliin. Jo neljän päivän jälkeen kipu katosi totaalisesti, mutta missään vaiheessa kipu ei ollut paha. Käytin kylmäpussia ensimmäisen illan ja nukuin istuma-asennossa. Muutoin kevyt puhdistus kaksi kertaa/vrk. Suupielten marionettipoimut ovat miltei historiaa.
Minun on pakko sanoa, että mesolangat on paras hoito, mitä olen ikinä kokenut. Tämä on vasta päivä 2, mutta kaksoisleuka on melkein hävinnyt, ja minun iho on reagoinut tosi hyvin!
Erittäin tyytyväinen mesolangoista saatuun lopputulokseen.

Haha...kyllä selkeesti kannatti käydä mesolankahoidossa kun heti Alkossa kysyttiin henkkareita.

Kolme hyvin onnellista naista lähti tänään kotiin Anna-Sofian osaavista käsistä. Tehtiin biorevitalisaatio mulle ja kahdelle ystävälleni Plasma Pen -kohotus luomille sekä mesolankakohotusta kasvoille!

Tulokset paranevat koko ajan ja olen todella tyytyväinen.
Mesolangoista oli apua. Olen tyytyväinen. Niillä jatketaan myös.

Mesolangat oli tosi positiivinen & miellyttävä kokemus. :) Jännitin aivan turhaan.

Kiitos vielä sikana mesolangoista lokakuulta! Mun leuan alue on ihan sairaan hyvä nyt. Oot ihan supertaitava!

Maksuton konsultaatio

Konsultaatio on veloitukseton, eikä se sido sinua mihinkään. Myös kuvakonsultaatio onnistuu!

Ikääntyminen näkyy miltei aina ensimmäisenä keski- ja alakasvoilla. Ihon veltostuminen ja piirteiden laskeutuminen muuttavat kasvojen muotoa. Nämä muutokset vanhentavat ulkonäköä enemmän kuin yksittäiset ilmejuonteet.

Ikämuutoksiin voi suhtautua monella tavalla, eikä ulkonäön muuttuminen ole kaikille ongelma. Jos ikääntymisen merkit häiritsevät sinua, saatat hyötyä tämän postauksen lukemisesta.

Suomalaiset rakastavat mesolankahoitoja. Mesolankahoidon tulos on hyvin luonnollinen – silti selkeä. Mesolangat herättävät myös kysymyksiä. Tähän blogitekstiin on koottu tyypillisimpiä kysymyksiä mesolangoista.

Sairaanhoitaja Saara Räsänen Nordic Med Spa

Blogipostauksen asiantuntijana on tänään esteettinen sairaanhoitaja Saara Räsänen. Saara työskentelee Helsingin klinikalla. Hän tekee meso- ja väkälankahoitojen lisäksi lähes kaikkia klinikalla tarjottavia toimenpiteitä.

”Suomalaiset hakevat mesolangoilla useimmiten apua ihon veltostumiseen, ja niillä halutaan ennaltaehkäistä ihon vanhenemista. Esimerkiksi leukalinjaa hoidetaan paljon. Mesolangat parantavat ihon laatua”, totesi Saara Räsänen Iltalehden artikkelissa.

1. Mikä on mesolankahoito?

Mesolankahoito on esteettinen toimenpide, jonka suosio on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana sekä Suomessa että muualla maailmassa. Hoito tehdään steriileillä polydioksanonilangoilla, joita kirurgit ovat vuosikymmenien ajan käyttäneet haavojen ompeluun.

Aiemmin mesolankoina käytettiin sulamattomia ompeleita. Kun ne vaihdettiin sulaviin, käsittelyistä tuli turvallisempia. Niiden myötä käsittelyn suosio on kasvanut.
(Sairaanhoitaja Saara Räsänen)

2. Onko hoito oikeasti tehokas?

Mesolankahoito on tehokas, kun hoito tehdään oikein ja hyvälaatuisilla langoilla. Tulokset ovat luonnollisia mutta silti näkyviä. Ensimmäinen tulos näkyy heti hoidon päätyttyä, kun langoista rakennettu verkko liftaa ja napakoittaa piirteitä. Lopullinen tulos näkyy noin kuuden viikon päästä, kun lankojen stimuloima kollageenituotanto on päässyt kunnolla vauhtiin.

– Alakasvojen kiinteyttäminen on yleensä haastavaa puuhaa. Olen itsekin yllättynyt, kuinka hyvin suorat mesolangat toimivat esimerkiksi leukalinjassa. Tietenkin tuloksia saadaan vain, kun lankoja käytetään riittävästi, Saara kertoo.

”Mesolangat ovat hyvä valinta myös silloin, kun iho on menettänyt kimmoisuuttaan painonpudotuksen myötä.”

3. Kuinka pitkästä hoidosta on kysymys?

Yksi mukavimmista asioista on se, että hoito voidaan tehdä ripeästi ja toipuminen on nopeaa. Toimenpide vie aikaa 20–60 minuuttia, ja jo hoitoa seuraavana päivänä voit palata takaisin arkirutiiniesi pariin.

4. Mitä hoidon aikana tapahtuu?

Käsiteltävä alue puhdistetaan ja puudutetaan. Puudutevoide vaikuttaa iholla kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen se pyyhitään pois. Tämän jälkeen alue puhdistetaan vielä kerran.

”Tässä vaiheessa pyydän asiakasta nousemaan hetkeksi istuma-asentoon. Piirrän hoitoalueelle kartan, jonka avulla pystyn syöttämään langat juuri oikeisiin paikkoihin”, Saara kertoo.

Sitten onkin aika injektoida steriilit mesolangat ihoon. Langat viedään neulojen avulla ensin kasvojen toiselle puolelle, sitten toiselle.

5. Montako lankaa tarvitsen?

Mesolankojen lukumäärä arvioidaan tapauskohtaisesti. Alakasvoja hoidettaessa peruslankoja käytetään yleensä ainakin kymmenen kasvojen molemmille puolille.

”Asiakkaan ei itse tarvitse ennen hoitoa tietää, mitä lankoja hän tarvitsee ja kuinka paljon. Lankojen lukumäärä ja hoidon hinta selviävät konsultaatiokäynnillä, jonka aikana hoidon tavoitteet ja asiakkaan budjetti sovitetaan yhteen.” (Sairaanhoitaja Saara Räsänen)

Erityyppiset mesolangat

Suorat monolangat, kierrelangat, tuplalangat

6. Mitä lankoja käytätte?

Mesolangat voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: peruslankoihin (ei väkäsiä) ja väkälankoihin (cog-langat). Väkälangat esitellään tässä blogipostauksessa.

Peruslankatyyppejä:

 • suorat langat – yksi suora lanka yhdessä neulassa
 • tuplalangat – kaksi suoraa lankaa yhdessä neulassa
 • kierrelangat – yksi kierrelanka yhdessä neulassa
 • kierteiset tuplalangat – kaksi kierrelankaa yhdessä neulassa
 • mono-eye-langat silmänympärysihon mesolankahoitoihin

”Asiakkaan ei tarvitse osata ulkoa erilaisten lankojen ominaisuuksia. Riittää, että ammattilainen tuntee langat ja niiden käyttökohteet”, Saara muistuttaa ja jatkaa:

”Suoria monolankoja käytän usein leukalinjaan ja leuanalusihon hoitoihin. Kierrelangat toimivat mainiosti esimerkiksi nasolabiaalijuonteisiin: ne nostavat juonteita luonnollisesti mutteivat tuo alueelle liikaa volyymia.”

Protip: Mikäli kaihdat täyteaineita tai et tahdo lisätä alakasvojen täyteläisyyttä, kierteiset mesolangat voivat olla hyvä apu nasolabiaalijuonteiden häivyttämiseen.

7. Onko langalla väliä? Nehän ovat kaikki samaa materiaalia.

Langan valinnalla on väliä. Jo yksin langan pituus ja paksuus vaikuttavat hoidon tulokseen. Langan muoto ja mahdolliset väkäset ovat yksityiskohtia, joita ammattilainen miettii laajasti ennen hoidon tekemistä.

Lankojen merkki voi olla myös merkityksellinen asia. Nordic Med Spalla käytetään ainoastaan Bijou-mesolankoja.

Kenelle mesolangat sopivat?

8. Ketkä mesolankahoidoissa käyvät?

Erityyppiset ja -pituiset mesolangat sopivat erilaisiin hoidonaiheisiin. Suurin osa hoidoista tehdään kuitenkin yli 30-vuotiaille naisille ja miehille, jotka tahtovat häivyttää alakasvojen ikämuutoksia.

9. Mitä alueita langoilla voi hoitaa?

Koska erilaisia lankoja on paljon, myös hoitoalueita on paljon.

Tyypillisiä hoitokohteita:

 • leukalinja
 • leuanalusiho
 • nasolabiaalijuonteet (nenänpielistä suupieliin kulkevat poimut)
 • suupielet ja marionettijuonteet
 • posket
 • silmänalusiho
 • laskeutuneet kulmat
 • kaula

10. Kuinka pitkään tulokset kestävät?

Peruslangat (suorat monolangat ja kierrelangat) sulavat puolessa vuodessa. Hoitotulos kestää keskimäärin vuoden.

Osa asiakkaista käy mesolankahoidossa vuoden välein, mutta hoitopolku on aina yksilöllinen. Mesolankahoidon tuloksia voidaan ylläpitää myös astetta kevyemmillä hoidoilla. 6–9 kuukauden päästä tuloksia voidaan fiksata esimerkiksi kemiallisella kuorinnalla, mikroneulaushoidolla tai täyteaineilla.

Myös hyvillä kotihoitorutiineilla on suurempi merkitys kuin moni arvaakaan.

 ”Hyvät voiteet, ihon päivittäispuhdistus ja terveet elämäntavat ovat avainasemassa. Mesolankahoidon tuloksia ylläpidetään pitkälti hyvillä kotihoitorutiineilla”, muistuttaa sairaanhoitaja Saara Räsänen.

Kiinnostavatko mesolangat?

Saatavuus, hinnat, maksaminen

Mesolankahoitoja tehdään Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.

HINNAT:

 • Mesolankahoitojen hinnat vaihtelevat 199 euron ja 719 euron välillä.
 • Leukalinjan kiinteytyshoidon hinnat alkavat 469 eurosta
 • Lankojen lukumäärä ja hoidon hinta on jokaisella yksilöllinen. Hinta-arvion saat maksuttoman konsultaation aikana. Konsultaatio ei sido sinua mihinkään.

MAKSUTAVAT:

 • maksukortti
 • Nordic Med Spa Terveystili -lasku
 • Nordic Med Spa Terveystili -osamaksu
  • Tutustu Nordic Med Spa Terveystiliin täällä.
 • Laskutus- tai osamaksusopimus tehdään aina jo ennen vastaanotolle saapumista täällä.

Mesolangat

Kaikki blogitekstit mesolankahoidoista

Ennen ja jälkeen
Mesolangat | Helsinki, Hyvinkää, Tampere, Turku
Väkälangat eli cog-langat | Helsinki, Hyvinkää, Tampere, Turku

Maksuton kuvakonsultaatio

Kuvat voit lähettää myös sähköpostitse

(konsultaatio@nordicmedspa.fi).

Konsultaatio on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

  Tämän lomakkeen kautta ei voi perua vastaanottoaikoja.

  Yhteystiedot


  Viesti

  Liitetiedostot

  Laita viestin liitteeksi valokuvia niistä kehonosista, jotka sinua mietityttävät. Huom! Ladattava valokuva voi olla maksimissaan 5 megan kokoinen. Tätä suuremmat kuvat voi lähettää sähköpostitse.  © Copyright - Nordic Med Spa