Liikahikoilun hoito Botoxilla

Hiki on hajutonta, elimistön kannalta tuiki tärkeää suolaliuosta. Sen päätehtävä on osallistua kehon lämmönsäätelyyn. Useimmiten hikoiluun liittyvät haitat pysyvät aisoissa luonnollisin konstein tai tehostetulla itsehoidolla.

Jos hikoilu alkaa häiritä sosiaalista elämää, vaikeuttaa työntekoa ja pilata vaatteita, on syytä kääntyä lääkärin puoleen. Lääkärin vastaanotolta löytyy usein niin vastauksia kuin konkreettisia ratkaisujakin. Tehokkaan ratkaisumallin tarjoaa esimerkiksi Botox.

Botox tunnetaan ennen muuta kosmeettisena lääkeaineena, mutta sillä voidaan estää myös hien tuotossa tarvittavan hermovälittäjäaineen erittyminen. Botox-hoidon vaikutuksesta hikoilu vähenee tehokkaasti muutaman kuukauden ajaksi. Toistuvat käsittelyt pidentävät tulosten kestoa.

Ville Männistö Nordic Med Spa

Blogitekstin asiantuntijana toimii suu- ja leukakirurgiksi erikoistuva Ville Männistö. Hän tekee muun muassa esteettisiä ja lääketieteellisiä Botox-hoitoja Tampereen ja Helsingin Nordic Med Spalla.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun hikoileminen alkaa rajoittaa sosiaalista elämää tai vaikeuttaa työntekoa, on fiksua lähteä lääkärin vastaanotolle. Hoitamaton liikahikoilu heikentää merkittävästi elämänlaatua. Ongelmaan on kuitenkin olemassa tehokkaita ratkaisuja

Nordic Med Spalla liikahikoilua hoidetaan lähinnä botuliinitoksiinilla. Hoito on turvallinen, hyvin siedetty ja tehokas.

Hikoilua vai liikahikoilua?

Suurin osa ihmisistä hikoilee urheilun aikana, jännittävissä tilanteissa ja kuumassa ilmanalassa. Myös ylipainon kertyminen voi aiheuttaa hikoilun lisääntymistä. Kuumuuteen, liikkumiseen ja painon kertymiseen liittyvä hikoileminen on normaalia.

Liikahikoilu poikkeaa normaalista hikoilemisesta. Se näkyy ja tuntuu kämmenissä, jalkaterissä, kainaloissa tai kasvoilla päivittäin ja aiheuttaa hankaluuksia niin vapaa-ajalla kuin työssäkin.

Liikahikoilu on geneettinen ongelma, joka oireilee ihmisen elinkaaren aikana vaihtelevasti:

 • Se alkaa usein lapsuudessa tai nuoruusvuosina.
 • Se pahenee varhaisaikuisuudessa. Tässä elämänvaiheessa hikoilukohtaukset, jännitys ja stressi kietoutuvat myös monin tavoin yhteen.
 • Se laantuu seniorivuosien aikana.

Liikahikoilun hoito lääkärin vastaanotolla

Liikahikoilun taustalla on hyvin harvoin mitään vakavaa. Silti apua on syytä hakea nimenomaan lääkärin vastaanotolta. Ennen hoitomuodon valintaa on tärkeä sulkea pois vakavat ja vaarattomatkin yleissairaudet.

Lääkäri pystyy myös kartoittamaan laajasti hikoilun mahdollisia syitä. Joskus liikahikoilun syyksi paljastuu lääkitys. Keski-ikäisillä naisilla hikoilua voivat selittää puolestaan vaihdevuodet.

Jos liikahikoilun taustalta löytyy sairaus tai vaikkapa menopaussi, on tärkeää hoitaa syytä ja kokonaisuutta, ei pelkästään hikoiluna aistittavaa oiretta. On hyvä kuitenkin pitää mielessä, että jopa sadattuhannet suomalaiset kärsivät sellaisesta liikahikoilusta, jonka taustalta ei löydy mitään selvää syytä.

Vaikkei liialliseen hikoiluun liittyisi mitään sairautta tai muuta selkeää syytä, liikahikoilun hoito on tärkeää. Hoitamaton liikahikoilu aiheuttaa turhaa mielipahaa ja sosiaalisia ongelmia.

Botox-hoito

Botox eli botuliinitoksiini tunnetaan parhaiten kosmeettisista hoidoista. Sen avulla voidaan myös estää hikoilua ja liikahikoilua. Hoidossa ihoon ruiskutetaan senttimetrin välein botuliinitoksiinia, joka vähentää tehokkaasti hikoilua muutaman kuukauden ajaksi, joskus jopa kokonaiseksi vuodeksi.

Lääkärin tekemänä botuliinitoksiinihoito on turvallinen ja tehokas.

”Moni karttaa Botoxia turhaan. Hoito on lääkärin tekemänä äärimmäisen tehokas ja turvallinen. Hoito on nopea, ja varsinkin kainalot reagoivat Botoxiin erinomaisesti. Tulokset kestävät alkuun muutaman kuukauden, mutta uusintahoitojen myötä tulosten kesto usein pitenee.”
(Ville Männistö)

Botoxilla voidaan kainaloiden lisäksi käsitellä monia muita hikoilevia alueita.

 • Selän hikoiluhoitoon botuliinitoksiini sopii varsin hyvin.
 • Kasvojen hikoilua voidaan vähentää mikrobotox-hoidolla.
 • Kämmenet ja jalat eivät reagoi hoitoon yhtä kiitollisesti kuin esim. kainalot. Lisäksi käsien ja jalkojen monipistoshoito on hyvin kivulias.

Hoidon kulku

Toimenpide on yksinkertainen.

 • Hoitoalue puudutetaan.
 • Puudutevoiteen vaikutusajan jälkeen lääkäri kartoittaa hoitoalueet ja piirtää ihoon tarvittaessa hoitokartan.
 • Iho puhdistetaan.
 • Botuliinitoksiinia injektoidaan syvälle ihoon noin senttimetrin välein.

Hoidon tulos alkaa näkyä vähitellen hoitoa seuraavien vuorokausien aikana. Kahden viikon jälkeen asiakas pääsee nauttimaan täydestä hoitotuloksesta.

Liikahikoilun hoidossa Botox on vallankumouksellinen aine. Monen potilaan elämänlaatu on parantunut hoidon myötä merkittävästi.

Kainaloiden liikahikoilun hoito

liikahikoilu botox

Monipistoshoito tuntuu epämiellyttävältä. Puudutevoide taittaa kivulta terävimmän kärjen.

Lääkäri paikallistaa hoitoalueen paikallisantiseptiliuoksen ja perunajauhon avulla.

liikahikoilu botox

Arkipäivän kemiaa: runsaasti hikoilevat kohdat löytyvät, koska ne värjäytyvät mustiksi.

Botox liikahikoilu

Laimeahko botuliinitoksiiniliuos pistetään syvälle ihoon.

liikahikoilu botox

Pistokset tehdään noin sentin välein koko hoidettavalle alueelle.

Botox kipu

Stressipallon puristeleminen auttaa kipuun. Kivun kokeminen on yksilöllistä.

Kiinnostuitko?

Saatavuus, hinnat, maksaminen

SAATAVUUS:

Lääketieteellisiä Botox-hoitoja tehdään kaikilla klinikoilllamme.

 • HLL Ville Männistö (Helsinki, Tampere)
 • LL Maria Lekkala (Tampere)
 • LL Elena Suominen (Turku)
 • LL Alina Hilden (Helsinki)
 • LL Emilia Sundqvist (Helsinki)
 • LL Sami Lehtinen (Tampere, Hyvinkää)
 • LL Mirja Niemi (Helsinki, Hyvinkää)

HINNAT:

 • 190 euroa
 • Hinta ei sisällä lääkkeen hintaa.
  • Ennen toimenpidettä asiakas ostaa reseptivalmisteen itse apteekista.

MAKSUTAVAT:

 • Maksukortti
 • Nordic Med Spa Terveystili -lasku
 • Nordic Med Spa Terveystili -osamaksu

AJANVARAUS JA LISÄTIEDOT:

Lääke­tieteelliset Botox-hoidot

Kaikki blogitekstit aiheesta

Migreenin hoito Botox
Botox-hoito, rypyt pois, Botox Helsinki Botox Tampere Botox Turku
bruksismi hampaiden narskuttelu botox
© Copyright - Nordic Med Spa