Huulten täyttö Juvéderm-valmisteilla

Vielä kymmenisen vuotta sitten lähes kaikki Suomen huulten täytöt tehtiin joko Restylane- tai Juvéderm-täyteaineilla. Nykyisin markkinoilla on kymmeniä hyaluronihappovalmisteita. Huulien täytöstä kiinnostunut kuluttaja saattaa seurata alaa hämmentyneenä.

Hyaluronihappo on kemiallisena yhdisteenä aina samanlainen. Ovatko siis kaikki hyaluronihappopohjaiset täyteaineet identtisiä keskenään? Onko yhdentekevää, millä aineella huulet täytetään?

Sairaanhoitaja Anna-Sofia Waltari

Blogiteksti on laadittu sairaanhoitaja Anna-Sofia Waltarin haastattelun pohjalta.

Anna-Sofia on pitkän linjan ammattilainen. Hän työskentelee Tampereen ja Turun Nordic Med Spalla. Lisäksi hän vastaa Nordic Med Academy -koulutuksista. Hän opiskelee alaa itse jatkuvasti ja on muun muassa sen vuoksi pidetty kouluttaja. Anna-Sofian huultentäyttöopintoihin hakeudutaan kaikkialta Suomesta.

”Juvédermin täyteaineet ovat laadukkaita. Ne integroituvat kudokseen upeasti ja ovat kaiken lisäksi pitkäkestoisia”, Anna-Sofia kertoo kuvaillessaan Juvéderm-täyteaineita.

Täyteaineiden raaka-aine on hyaluronihappo

Lähes kaikkien täyteaineiden raaka-aine on hyaluronihappo (HA). Hyaluronihappoa löytyy ihmisen elimistöstä luontaisesti. Ihon hyaluronihappo tekee piirteistä täyteläiset ja pehmeät.

Elimistön hyaluronihappo on juoksevaa, ja se uusiutuu koko ajan: Hyaluronihappoa hajoaa jatkuvasti, ja hajonnut hyaluronihappo korvautuu uudella. Kehon oman hyaluronihapon elinkaari on vain parin vuorokauden mittainen.

Ihmisen ikääntyessä ihon hyaluronihappopitoisuus vähenee. Hyaluronihapon häviäminen näkyy ihossa kuivuutena ja nuorekkaan täyteläisyyden häviämisenä. Väheneviä hyaluronihappovarastoja voidaan täydentää injektoimalla ihoon hyaluronihappopohjaista täyteainetta.

Täyteaineiden hyaluronihappo on modifioitua, geelimäistä. Se hajoaa ihossa hyvin paljon hitaammin kuin ihon oma hyaluronihappo. Kun ihoon injektoidaan täyteainetta, piirteet saavat lisää täyteläisyyttä. Huuliin pistetty täyteaine kosteuttaa, lisää huulten volyyymia ja korjaa epäsymmetriaa.

Juvéderm-huultentäyttö

Eroaako Juvéderm muista täyteaineista?

Hyaluronihappo on kemialliselta rakenteeltaan samanlaista, olipa tuotteen kauppanimi mikä tahansa. Erimerkkisissä täyteaineissa on kuitenkin monenlaisia eroja. Erot koskevat lähinnä hyaluronihapon modifiointia. Laadukkaat, pitkään tutkitut täyteaineet on modifioitu niin, että geeli hajoaa elimistössä hitaasti mutta rakenteeltaan täyteaine on silti lähes identtinen elimistön oman hyaluronihapon kanssa.

Eri täyteainemerkkien eroista puhuttaessa puhutaan usein seuraavista asioista:

 • Millä apuaineella juokseva hyaluronihappo on muokattu geelimäiseksi
 • Kuinka puhdasta täyteaineessa käytetty hyaluronihappo on – täyteaine on puhdasta, kun se ei sisällä endotoksiineja tai jäämiä apuaineesta
 • Minkäkokoisia hyaluronihappopartikkeleita geelissä on
 • Kuinka nopeasti aine hajoaa elimistössä
 • Kuinka paljon, laajasti ja pitkään kyseistä ainetta on tutkittu

Juvéderm-täyteaineet ovat FDA-hyväksyttyjä (hyväksyntä vuonna 2006), ja niillä saavutetaan keskimäärin erittäin kestäviä lopputuloksia.

”Juvéderm on ranskalainen täyteaine, joka on ollut markkinoilla yli 20 vuotta. Juvédermin aineilla on tehty kymmeniä miljoonia täyteainehoitoja. Tuotteista löytyy paljon tutkimuksia; tutkimukseen ja tuotekehitykseen panostetaan paljon. Sarjasta löytyy useita eri täyteaineita erilaisiin tarkoituksiin.” (Sairaanhoitaja Anna-Sofia Waltari)

Huulten muotoilu, täyttö ja syväkosteutus

Juvéderm tarjoaa useita vaihtoehtoja

Juvéderm-sarja mahdollistaa huulten täyteainehoidot monipuolisesti. Kaikenlaisiin huulia muotoileviin toimenpiteisiin löytyy sopiva tuote. Mahdollisia ovat muun muassa nämä:

 • Juvéderm Volite (huulten syväkosteutukseen)
 • Juvéderm Volift
 • Juvéderm Volift Retouch
 • Juvéderm Volbella
 • Juvéderm Ultra 3
 • Juvéderm Ultra Smile

”Käytän huulten täytössä 4–6 eri Juvéderm-täyteainetta. Lähtötilanne ja asiakkaan toiveet vaikuttavat siihen, minkä aineen lopulta valitsen. Kaikissa aineissa on mukana puudute. Hoito on siis mahdollisimman miellyttävä asiakkaalle. Love it!” Anna-Sofia hehkuttaa.

Juvéderm-huultentäyttö

Mitä kannattaa muistaa?

Ennen huulten täyteainehoitoa on syytä käydä konsultaatiossa. Konsultaatiossa käydään läpi kaikki hoitoon liittyvät asiat.

”Joskus ennen hoitoa vanhat täyteaineet joudutaan poistamaan, jotta päästään haluttuun lopputulokseen”, Anna-Sofia kertoo.

Huulten täyttöön kannattaa valmistautua huolellisesti mutta stressittömästi. Ennen hoitoa kannattaa pitää ainakin viikon tauko kaikkien verta ohentavien aineiden (Aspirin, Burana, omega- ja kalaöljyvalmisteet, E-vitamiini, alkoholi) kanssa, mikäli tauottaminen vain on mahdollista. Lue lisää täältä.

Tärkeimpiä jälkihoito-ohjeita

 1. Juvéderm-hoidon jälkeen huulet ovat turvonneet. Punoitus ja mustelmat ovat myös tavanomaisia sivuoireita. Yleensä sivuoireet ovat pieniä, joten lähes kaikkiin arkirutiineihin palaaminen onnistuu välittömästi huulten täytön jälkeen.
 2. Turvotusta ja mustelmia kannattaa pitää kurissa ohjeenmukaisella kylmäpakkaushoidolla. Kylmäpakkaus kääritään käsipaperin tai pyyhkeen sisään, jottei huuliin synny paleltumavammoja.
 3. Hikiliikuntaa kannattaa välttää vähintään 48 tuntia huulten täytön jälkeen. Raskas liikunta lisää huulten turpoamista sekä mustelmien syntymistä. Rauhalliset kävelylenkit sen sijaan ovat suositeltavia.
 4. Arnikkia sisältävät voiteet – esim. Arnizen – ehkäisevät mustelmia ja nopeuttavat jo syntyneiden mustelmien vaalenemista.
 5. Huulipunaa ja muuta huulimeikkiä kannattaa välttää ensimmäisen vuorokauden ajan.
 6.  Asetyylisalisyylihappoa ja ibuprofeenia sisältävät lääkkeet sekä omega- ja E-vitamiinivalmisteet edistävät mustelmien syntymistä. Siksi näitä kannattaa välttää ainakin vielä viikko hoidon jälkeenkin.

Muista myös nämä

 1. Huulten täytön jälkeen kannattaa juoda tavallista enemmän vettä. Vedenjuonti edistää paranemista.
 2. Myös kasviksia kannattaa syödä tavallista enemmän. Suolaa sen sijaan kannattaa välttää ensimmäisinä päivinä. Näin turvotus pysyy kurissa mahdollisimman tehokkaasti.
 3. Lämpö lisää huulten turvotusta. Saunaa ja muita kuumia paikkoja kannattaa välttää ainakin kaksi vuorokautta.
 4. Toipumisprosessi vie kokonaisuudessaan aikaa jopa pari viikkoa. Huulten täyttö kannattaakin tehdä hyvissä ajoin ennen tärkeää tapahtumaa. Varsinkin ensimmäisinä päivinä turvotus saattaa olla melko näkyvää.
 5. Ensimmäisinä öinä kannattaa nukkua selällään, pää kohoasennossa. Näin huulet eivät turpoa yön aikana liiallisesti.
 6. Tupakointi lisää infektioriskiä. Alkoholi puolestaan heikentää veren hyytymistä, jolloin mustelmia syntyy herkästi. Sekä tupakoinnin että alkoholin nauttimisen kanssa on hyvä pitää muutaman vuorokauden tauko huulten täytön molemmin puolin.

Juvéderm-huultentäyttö

Saatavuus, hinnat, maksaminen

Huulten syväkosteutus- ja täyteainehoitoja tehdään Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.

 • Juvéderm Volift (0,55 ml) maksaa tätä tekstiä kirjoitettaessa 319 euroa.
 • Juvéderm Volite -syväkosteutus (1 ml) maksaa tätä tekstiä kirjoitettaessa 349 euroa.
 • Yhden millilitran Juvéderm-täytöt maksavat 419 euroa.

Klinikoilla voi maksaa käteisellä tai maksukortilla. Verkkokaupassa maksutapoja ovat myös lasku ja osamaksu.

Mikäli olet uusi asiakas tai et ole aivan varma, onko huulten täyttö sinulle sopiva toimenpide, on hyvä lähteä liikkeelle maksuttomasta konsultaatiosta tai maksuttomasta kuvakonsultaatiosta. Vaikka konsultaatiot ovat veloituksettomia, ne eivät sido asiakasta mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Valitse aluksi kolmesta konsultaatiomuodosta itsellesi sopivin:

1. Kuvakonsultaatio – lähetä kuvasi ammattilaistemme arvioitavaksi.
2. Videokonsultaatio – keskustele esteettisen sairaanhoitajan kanssa videoyhteyden välityksellä.
3. Klinikkakonsultaatio — keskustele ammattilaisemme kanssa klinikalla.

Klinikka- ja videokonsultaatioajan voit varata verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 3389 555

Käyntiosoitteet

Toimipisteet ovat avoinna sopimuksen mukaan.

Nordic Med Spa Helsinki
Työpajankatu 10 A, 00580 Helsinki
(Ebeling-hammaslääkäreiden tilat)
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Hyvinkää
Hämeenkatu 20, 05800 Hyvinkää
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Tampere
Hämeenkatu 19, 33200 Tampere
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Turku
Linnankatu 11 C 8, 20100 Turku
Kartta ja lisätiedot

Asiakaspalvelu

Keskitetty asiakaspalvelumme palvelee kaikkien toimipisteiden asiakkaita.

Puhelin: 010 3389 555
Sähköposti: info@nordicmedspa.fi

Asiakaspalvelun aukioloajat:
Maanantai: 12.00–15.00
Tiistai: 12.00–15.00
Keskiviikko: 12.00–18.00
Torstai: 12.00–18.00
Perjantai: 12.00–18.00
Lauantai: suljettu
Sunnuntai: suljettu
Arkipyhät: suljettu

Ota yhteyttä

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

error: Sivun sisältöä ei voi kopioida.