Ihonhoito talvella

10 kysymystä

Ystävällinen ja asiantunteva palvelu, tulen toistekin.
Ystävällinen ja asiantunteva palvelu. Sain vastaukset kaikkiin kysymyksiini. Viihtyisät tilat.
Ystävällinen ja asiantunteva kohtaaminen, tulen mielelläni keskusteltuun sarjahoitoon!
Sain hyvät ohjeet ja neuvot, millä jatkaa seuraavaan tapamiseen asti. Hyvää ja asiantuntevaa palvelua. :)
Asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Kiitos!
Ystävällinen palvelu, tulen mielelläni uudestaan!
Sain juuri sellaisen lopputuloksen, mitä olin ajatellutkin. Kiitos!
Luotettavaa ihonhoidon tuntemusta ja osaamista. Asiakkaan huolia ja toiveita kuullaan. Ei "liukuhihnatyötä " niin kuin jossain muualla on saanut. Suosittelen.
Ihana ammattitaitoinen palvelu. Minun neulapelko otettiin hienosti huomioon ja ensimmäistä kertaa selvisin ilman paniikkia operaatiosta jossa käytetään neulaa. Minulle kerrottiin hoidosta sekä hoidon kulusta kaikki mahdollinen. Toiveeni hoidon suhteen otettiin huomioon, ja kerrottiin realistisesti hoidon vaikutuksista sekä suositeltiin myös muita hoitoja jotka tukevat tavoitettani.
Kiitos! Ammattitaitoista hoitoa. Mukava asioida.
Oikein lämminhenkistä, ammattimaista ja hyvää asiakaspalvelua.
En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen.
Koko henkilökunta todella ystävällistä. Toimenpiteessä huomioitiin asiakasta hyvin vaikka olikin koulutustilaisuus. Ihanan iloisia ihmisiä vain näkyi joka puolella. Jatkakaa samalla innolla! Ehdottomasti vain suosittelen!
Konsultaatio ja sitä seurannut toimenpide sujuivat joustavasti toiveideni ja aikatauluni mukaan. Sain runsaasti tietoa ja toimenpiteestä ja toipumisesta, ja kokonaisuutena asiakaskokemus oli sujuva ja miellyttävä. Kiitos!
Ystävällinen palvelu!
Palvelu oli ystävällistä.
Olen erittäin tyytyväinen saamaani hoitoon, joka oli sujuvaa ja ammattitaitoista. Tulen mielelläni uudestaan kun tarve vaatii!
Miellyttävä kokemus kokonaisuudessaan. Minua palveli asiantunteva ja mukava lääkäri, joka antoi koko ajan tietoa toimenpiteestä ja jälkihoidosta. Asiani otettiin kokonaisvaltaisesti huomioon ja minulle jäi tunne että voin ottaa koska vain yhteyttä ja asioita ei jätetä kesken. Kiitos!
Miellyttävä kokemus kokonaisuudessaan. Klinikalle mennessä olo oli erittäin tervetullut. Lääkäri erittäin asiantunteva, ja tapaaminen oli kaikin puolin kiireetön ja positiivinen ja mukava. Asiakaspalvelusta ja asiakkaan kohtaamisesta suuri kiitos!
Kiitos jälleen. Kerta toisensa jälkeen loistavaa ja ammattitaitoista palvelua.
Varmasti nähdään vielä uudestaan! Kiitos!
Ystävällinen, ammattimainen toiminta niin kuin aina :) Täällä on ilo käydä ja lähden aina hymyillen.
Todella siistit tilat, mukava henkilökunta ja laadukas palvelu. Suosittelen. Hinnat myös kohdillaan.
Hyvän lopputuloksen lisäksi asiakaspalvelu oli ystävällistä ja kiireetöntä. Sain hoidon aikana sopivasti tietoa tuotteista sekä hoidon kulusta. <3
Erittäin ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu. Hoidon lopputulokseen olen 100% tyytyväinen.
I was happy to visit Nordic Med Spa! Have perfect results and planning to come back.
Kiitos hyvästä palvelusta!
Kiitos huolellisesta työstä!
On todella luottavainen mieli klinikkaan, kiitos!
Erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä palvelua! Olen erittäin tyytyväinen tulokseen! Kannatti Vantaalta asti ajella. Tulen varmasti uudelleen! Kiitos
Suosittelen ehdottomasti! Superammattitaitoista ja rauhallista työskentelyä! Oon tosi tyytyväiväinen!
Palvelu sekä työnlaatu huipputasoa. Tilat erittäin siistit ja henkilökunta ihastuttavaa!
Aivan ihanaa ja loistavaa palvelua!
Mahtavaa henkilökuntaa!
Olen ollut siis todella tyytyväinen teidän palveluihin ja asiakasystävällisyyteen.
Kyllä tuo Juvéderm on hintansa väärti! Vaikka huulista tuli nyt reilusti isommat, niin silti näyttävät minusta luonnollisilta.
Niin tyytyväinen!

Ammattitaitoinen paikka. Ystävällinen palvelu ja täydellinen lopputulos.

Arvostin jo etukäteen sitä, että henkilökunta on koulutettua. Sen takia paikan valitsin.
Asiakkaana olen kokenut oloni alusta loppuun asti turvalliseksi ja huomioiduksi. Kiitos vielä eilisestä!
Täytyy sanoa, että missään muualla en ole saanut näin loistavaa asiakaspalvelua.
Hei, ihan tosi upeeta työtä teit mun nassulle. Tuli semmoinen olo, että on luotettavissa käsissä, eikä sattunut yhtään. Nassu näyttää hyvältä! (Vaikka nyt itse sanonkin...)
Siistit tilat, rento, asian osaava meininki. Varmasti haen kaiken tarvittavan täältä.

Suomen talvi on ankara iholle. Ulkona ihoa purevat pakkanen ja tuuli, sisällä keskuslämmitys ja kuiva ilma. Maskit ovat tänä talvena tuoneet lisähaasteensa ihonhoitoon.

Jos ihonhoito talvella kiinnostaa, tämä blogipostaus on sinua varten. Tekstiin on kerätty kymmenen kinkkistä ihonhoitokysymystä eri-ikäisiltä asiakkailtamme. Kysymyksiin vastaa kosmetologi–sairaanhoitaja Ninia Nyman.

ihonhoito

Kosmetologi, sairaanhoitaja Ninia Nyman työskentelee Helsingin ja Hyvinkään Nordic Med Spalla. Hän tekee esteettisten toimenpiteiden lisäksi medikaalisia kasvohoitoja, ja hänen repertuaariinsa kuuluvat muun muassa ZO-kasvohoidot, ihon kotihoito-ohjelmien suunnittelut sekä dermaplaning-, mikroneulaus- ja kuorintahoidot.

Ninia uskoo dermatologi Zein Obagin kulttimainetta saavuttaneeseen ihonhoitofilosofiaan, jota on esitelty mm. Iltalehdessä.

”Ihonhoidon ydintavoite on tervehdyttää iho. Terve iho korjaa itse itseään. Se näyttää ja tuntuu hyvältä. Terveen ihon saavuttaminen on mahdollista kaikenikäisille ihmisille sukupuolesta, ihonväristä, ihotyypistä tai ihon kunnosta huolimatta”, Ninia toteaa.

Ihonhoito talvella

Miksi iho oireilee?

1. Millaisia iho-ongelmia ihmisillä on talvella?

Talvella monen suomalaisen iho kuivuu ja muuttuu karheaksi, jopa hilseileväksi. Iho näyttää ja tuntuu erilaiselta kuin kesällä: Se on samea ja elottoman näköinen. Posket ja nenä saattavat punoittaa. Vaikka ihon pinta kuivuu, myös epäpuhtauksia saattaa syntyä aivan eri tavalla kuin muina vuodenaikoina.

”Kasvohoitoja tehdessäni huomaan, kuinka talvi-iho oireilee. Normaalisti pehmoinen iho saattaa talvella olla hyvin karhea. Puhdistustuotteet vain pyörivät ihon pinnalla, eikä ennen happokuorintaa mikään tunnu  imeytyvän ihoon.”
(Ninia Nyman)

2. Onko jokin ihotyyppi erityisen altis talviolosuhteille?

Talvi näkyy ja tuntuu melkein jokaisen ihossa. Sekä kuivalla että rasvaisella ihotyypillä on talvella omat ongelmansa. Myös couperosa näkyy ja tuntuu talvella eri tavoin kuin kesällä.

Lähtökohtaisesti suurimman haasteen talvi-ilmasto aiheuttaa kuivalle, herkistyneelle iholle, jonka oma suojakerros – läpäisyeste – ei ole kunnossa. Kun ihon oma suojakerros heikentyy, kosteus haihtuu ihon pinnan läpi ja ihoon pääsee vahingollisia aineita. Ihon oma suojakerros ”vuotaa”, ja talven viimat ja pakkaset pääsevät tekemään kaikki tuhonsa ihon sisällä.

Toisalta myös rasvoittuva ihotyyppi voi oireilla talvella, semminkin jos kotihoitotuotteet on väärin valittu. Ihon pinta karheutuu, eikä tali pääse erittymään normaalisti vaan jää tukkimaan huokosia aiheuttaen finnejä ja muita rasvaisen ihon spesiaaliongelmia.

”Tänä talvena maskit ovat tuoneet lisähaasteita ihonhoitoon. Jos iho on kuiva, maskin sisällä pyörivä kosteus kuivattaa sitä entisestään. Jos iho on rasvainen, se saattaa maskin alla tuottaa talia ylenmäärin. Couperosakin ärhäköityy usein maskin alla”, Ninia kertoo.

3. Miksi ihoni muuttui tänä talvena kuivaksi ja karheaksi? Miksi ystäväni akne on pahentunut?

Ninian mukaan kyse on lähes aina ihon suojakerroksen vaurioista. Ihon oma suojakerros muodostuu muun muassa rasvaliukoisista aineista. Kun suojakerros toimii huonosti, kaikki ongelmat pahenevat. Kuiva iho kuivuu entisestään. Rasvainen iho pyrkii korjaamaan tilannetta tuottamalla lisää rasvaa.

”Jos iho on kuiva ja karhea tai talviakne rehottaa, ihon oma suojakerros tulee tervehdyttää. Vain näin saadaan pysyviä tuloksia. Monesti ihmiset käyttävät kamalasti kosteusvoiteita. Kosteuttaminen ei ole läheskään aina oikea ratkaisu”, Ninia huomauttaa.

Ihon kotihoito talvella

4. Miten ihoa pitää hoitaa?

Ihonhoito on varsin yksinkertaista, jos pitää tavoitteen kirkkaana. Tavoitteeena on saavuttaa terve, hyvinvoiva iho, joka pitää itse itsensä kunnossa. Ihon tervehdyttäminen on itse asiassa todella yksinkertaista. Tarvitaan vain omalle ihotyypille sopivat tuotteet ja yksinkertainen, toimiva ihonhoito-ohjelma.

”Moni meistä käyttää pienen omaisuuden vääränlaisiin ihonhoitotuotteisiin. Purkkeja ja purnukoita voi olla tusinoittain, mutta silti iho ei tunnu eikä näytä hyvältä.”
(Kosmetologi–sairaanhoitaja Ninia Nyman)

Jos ihonhoito ei suju eivätkä iho-ongelmat pysy kurissa, on hyvä hakea apua ammattilaiselta.

5. Jos budjetti on niukka, mihin kannattaa satsata?

Moni suomalainen säästää puhdistustuotteissa ja satsaa ylellisiin kosteus- ja yövoiteisiin. Jos tämä tyyli toimii sinulla, pidä tyylistä kiinni.

ZO-ihonhoito-ohjelman lähtökohtana on ihon puhdistaminen ja ihon valmistaminen, getting skin ready. 

”Oman akneen taipuvaisen, pintakuivan ihoni olen saanut ihanaan kuntoon ZO:n filosofialla. Aloin puhdistaa ja kuoria ihoni aamuin illoin ZO-ohjelman mukaisesti. Yövoiteen jätin kokonaan pois arsenaalistani. Kun aloin puhdistaa ihoani oikein, se tervehtyi ja alkoi pitää itse itsestään huolta”, kertoo Ninia.

6. Entä aurinkosuoja?

Suomen kaamosaika kestää useita kuukausia. Ihon anti-age-hoidon kannalta kaamoksessa on paljon hyviä puolia: Aurinko aiheuttaa yli 80 prosenttia kaikista ihon ikämerkeistä, ja kaamosaikana auringolta ei tarvitse suojautua…Vai tarvitseeko?

”Auringon UV-säteilyä on olemassa pimeimpänäkin vuodenaikana. Menepä ulos harmaana talvipäivänä ja testaa laittamalla toinen kämmen toisen kämmenen yläpuolelle. Alempana olevan käden päälle muodostuu varjo. Varjoa ei syntyisi, jollei olisi auringon tuottamaa valoa. Suojaa ihosi auringolta – myös talvella!”

Ninia Nyman ihonhoito talvella (2)
ihonhoito talvella (1)

Ammattilaisen tekemä hoito

Mitä, milloin, miten?

7. Milloin kosmetologin pakeille?

Suomalainen ei keskimäärin ole kovin ahkera kasvohoidoissa kävijä. ZO-hoitoja suositellaan tehtäväksi kuukausittain. Kerran kuussa kosmetologilla käyminen – vaikkapa sitten korona-ajan ulkopuolellakin – on monelle vieras ajatus.

”Suosittelisin kuitenkin, että luottokosmetologin hoitotuolissa käytäisiin ainakin vuodenaikojen vaihtuessa. Silloin ammattilainen olisi koko ajan tukena seuraamassa tilannetta”, Ninia mietiskelee.

ZO-kosmetologin luona käyminen on hyödyllistä tietenkin myös siksi, että kosmetologilla on käytössään kotihoitotuotteita vahvempia hoitotuotteita. Näiden avulla ihon kotihoito saa kosmetologin vastaanotolta kunnon buustia.

8. Mikä kasvohoito sopii minulle?

Ammattilainen räätälöi hoidon aina ihotyypin ja ihon senhetkisen tilan sekä ihonhoidollisten tavoitteiden mukaan. Ninia aloittaa uuden asiakkaan kanssa usein ZO Stimulator Treatmentilla, jonka avulla hän saa hyvän tuntuman uuden asiakkaan ihoon. Hoidon jälkeen iho on entistä valmiimpi vastaanottamaan myös kotihoitoa.

 • Stimulator Treatment sopii kaikille ihotyypeille, erityisen hyvin karhealle, samealle ja väsyneelle iholle.
 • Ultra Hydration Treatment on kehitetty erityisesti kuivalle ja kosteutta menettäneelle iholle.
 • Skin Brightening Treatment hoitaa pigmentaatioon liittyviä ongelmia.
 • Acne + Oil Control Treatment hoitaa rasvaista ja akneihoa.
 • Invisapeel + Resurfacing on ihoa uudistava hoito, joka sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle, couperoottiselle ja heikentyneelle iholle.

Me olemme Sinua varten!

Asiakkaan ei tarvitse olla perillä hoitojen yksityiskohdista tai valita hoitoa itse.

Tehot ja tulokset

9. Milloin tuloksia alkaa näkyä?

Ihonhoidossa on oltava tunnollinen, mutta toisaalta tuloksia ei tarvitse odottaa kuukausitolkulla. Jos uusi ihonhoitotuote ei tehoa neljän ensimmäisen käyttöviikon aikana, tuloksia on turha jäädä odottelemaan kovin pitkäksi aikaa.

”Ihon uusiutumiskierto kestää 28–30 päivää. Tässä ajassa näkee, onko ihonhoitotuotteet ja -rutiinit valittu oikein. Jos budjetti on rajallinen, suosittelen satsaamaan Getting Skin Ready -tuotteisiin. Näillä pääsee testaamaan ZO-ohjelmaa.”

10. Iho tarvitsee myös öljyjä, eikö vain?

Ninian mukaan öljyt tekevät iholle hyvää – sisäisesti nautittuina. Esimerkiksi kala, pähkinät ja muut hyvän rasvan lähteet parantavat myös ihon terveyttä. Kookosrasvoja tai öljyjä hän ei lähtisi kuitenkaan sivelemään iholle.

”Iho-ongelmat johtuvat lähes aina ihon oman suojakerroksen vaurioista. Kun suojakerros saadaan kuntoon, erilaisten rasvojen ja kosteusvoiteiden tarve vähenee. En itse korjaisi edes kuivan ihon ongelmia sivelemällä kookos- tai oliiviöljyä iholle.”

Kiinnostaako ihonhoito?

Tuotteiden ja hoitojen saatavuus, hinnat, maksaminen

ZO Skin Health -kasvohoitoja tehdään Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.

 • Kasvohoitojen hinta on 149 euroa. Hoitoja tekevät sairaanhoitajat, Helsingissä myös lääkäri.
 • ZO-kotihoito-ohjelman suunnittelu on veloitukseton palvelu, jonka aikana ammattilaisemme räätälöi sinulle tehokkaan kotihoitorutiinin. Halutessasi voit ostaa sopivat ihonhoitotuotteet vastaanoton päätteeksi.

Maksutavat klinikoilla:

 • maksukortti
 • Nordic Med Spa Terveystili –lasku
 • Nordic Med Spa Terveystili –osamaksu
  • Laskutus- ja osamaksusopimukset tehdään jo ennen vastaanotolle saapumista täällä.

Lue lisää medikaalisesta ihonhoidosta

Skinboosters, biorevitalisaatio, syväkosteutus
kemiallinen kuorinta nordic med spa
plasma pen spreijaus
tummat silmänaluset
mikroneulaus
ihonhoito miehet
ihonhoito talvella (1)

Maksuton kuvakonsultaatio

Kuvat voit lähettää myös sähköpostitse

(konsultaatio@nordicmedspa.fi).

Konsultaatio on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

  Tämän lomakkeen kautta ei voi perua vastaanottoaikoja.

  Yhteystiedot


  Viesti

  Liitetiedostot

  Laita viestin liitteeksi valokuvia niistä kehonosista, jotka sinua mietityttävät. Huom! Ladattava valokuva voi olla maksimissaan 5 megan kokoinen. Tätä suuremmat kuvat voi lähettää sähköpostitse.  © Copyright - Nordic Med Spa