Huulten muotoilu

Trendikatsaus

Huulten muotoilun trendit ovat jatkuvassa, rauhallisessa muutoksessa. Trendien vaihtumisen huomaa parhaiten luomalla katseen menneisiin vuosiin.

Vielä kymmenisen vuotta sitten huulten täytössä käyneet erottuivat ulkonäöllään. Täytetyt huulet työntyivät ulospäin ja olivat hyvinkin epäluonnollisen näköiset. Nykyisin täyteainehoitoja tehdään enemmän kuin koskaan ennen, ja erilaisista pistoshoidoista on tullut luonnollinen osa kauneudenhoitorutiineja.

Kun täyteainehoidoista on tullut valtavirtaa, ylitäytettyjä huulia näkee enää hyvin vähän. Moni ammattilainen on kehityksestä mielissään.

”Ylitäytetyt huulet – joita aikoinaan katukuvassa näki paljon – aiheuttivat huulten täytölle huonon maineen, ja aivan turhaan. Huulten täytön voi tehdä myös luonnollisesti.” (Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja Anna-Sofia Waltari)

Tässä blogipostauksessa kerrotaan, millaisia trendejä huulten muotoilussa on vuonna 2020.

Huulten täyttö Nordic Med Spa kokemuksia

Blogitekstiä varten haastateltiin Nordic Med Span esteettisiä sairaanhoitajia, joilla kaikilla on jo useiden vuosien kokemus huulten muotoilusta.

 • Anna-Sofia Waltari työskentelee Tampereen ja Turun klinikoilla
 • Liisa Snäll ja Saara Räsänen työskentelevät Helsingin klinikalla
 • Ninia Nyman työskentelee Helsingissä ja Hyvinkäällä

”Olen urani aikana nähnyt useita trendejä. Toisessa ääripäässä on pyrkimys luonnolliseen lopputulokseen. Toisessa päässä halutaan ylitäytetyt, käsitellyn näköiset huulet. Juuri nyt  ehkä 90 prosenttia asiakkaistani haluaa hyvin luonnollisen ja pehmeän lopputuloksen.” (Sairaanhoitaja Ninia Nyman)

Trendinä luonnollisuus

Luonnollisen kauniit huulet ovat pehmeät, täyteläiset ja kasvojen mittasuhteisiin sopivat.

– Luonnollisuus on nyt in. Asiakkaani hakevat luonnollisen näyttäviä ja pehmeän täyteläisiä huulia. Täyteainehoidolla halutaan korostaa huulten omaa muotoa, lisätä kasvoille pehmeyttä ja naisellisuutta, kertoo Anna-Sofia Waltari.

Muut sairaanhoitajat nyökyttelevät samanmielisinä.

”Halutaan upeat huulet ilman, että kukaan huomaa, että jotain on tehty. Vähän niin kuin ”no makeup makeup” mutta ei meikillä vaan täyteaineella”, kiteyttää Ninia Nyman.

Luonnollisuus ei kuitenkaan merkitse sitä, ettei ennen ja jälkeen -kuvissa näkyisi mitään eroa. Eron huomaa, kun huulia tutkii: Omat piirteet ovat korostuneet ja huulten persoonallinen, pehmeä muoto on piirtynyt esiin.  Huulet ovat täyteläiset, kosteutetut ja symmetriset. Mahdollinen eriparisuus on kadonnut.

Luonnollisen lopputuloksen taustatekijät:

 1. Täyteaine on laadukasta, ja täyteainesarjasta on valittu oikea tuote.
 2. Täyteainetta on käytetty oikea määrä, ei liikaa, ei liian vähän.
 3. Hoidon tekijä hallitsee huulten muotoilun tekniikat ja tekee hoidon kiireettömästi.

Huulten täyttö ennen ja jälkeen

Trendinä Russian Lips

”Hyvin luonnollisen tyylin lisäksi nykyisin haetaan myös Russian Lips -huulia.” (Sairaanhoitaja Liisa Snäll)

Myös erittäin täyteläisiä ja näyttäviä huulia tavoitellaan. Erona aiempaan on se, etteivät asiakkaat tahdo enää tehdä kompromisseja luonnollisuuden kustannuksella. Huulten punaosaa tahdotaan esille, mutta eteenpäin törröttäviä ankkahuulia kavahdetaan.

– Ankkahuulet ovat kertakaikkisen passé, sanovat kaikki Nordic Med Span lääkärit ja sairaanhoitajat.

Lue lisää Russian Lips -tyylistä.

Trendinä huulten syväkosteutus

Huulten muotoilussa ei läheskään aina haeta muutoksia huulten muotoon tai kokoon. Etenkin kasvojen ikääntymismuutoksiin apua hakevat asiakkaamme saavat monesti parhaan avun Juvéderm Volite -täyteaineesta, jolla voidaan syväkosteuttaa huulet pitkäkestoisesti.

Juvéderm Volite on kevyesti ristisidottu hyaluronihappogeeli, joka kerää kosteutta ympärilleen erittäin tehokkaasti ja pitkäkestoisesti. Syväkosteutetut huulet ovat pehmeät ja rypyttömät, vain himpun verran aiempaa täyteläisemmät. Ei ihme, että toimenpide on nykyisin melko suosittu.

”Volite on ensimmäinen kevyesti stabiloitu hyaluronihappogeeli, jonka tulos säilyy hyvänä kliinisten tutkimusten mukaan jopa yhdeksän kuukauden ajan.”
(Plastiikkakirurgi Jonquille Chantrey Bazaar-lehdessä)

Huulten muotoilua kaikenikäisille

Huulten muotoilu on sateenvarjotermi, jonka alle mahtuu laaja kirjo erilaisia pistoshoitoja syväkosteutuksesta Russian Lips -muotoiluun. Koska toimenpiteellä voidaan hoitaa monenlaisia ongelmia, hoito sopii lähes kaikille.

”Janan toisessa päässä ovat syväkostetushoidot ja toisessa päässä suureen muutokseen tähtäävät Russian Lips -hoidot. Näiden ääripäiden väliin mahtuu lukematon määrä erilaisia huulten täyteainehoitoja, joilla päästään erityylisiin tuloksiin.” (Sairaanhoitaja Liisa Snäll)

Kaikkialla maailmassa on havaittu tänä vuonna uusi trendi: Huulten muotoilussa käy kaikenikäisiä ja kaikentyyppisiä ihmisiä.

Trendinä pitkäkestoisuus

Vuonna 2020 ihmiset ovat liikkuneet aiempaa vähemmän. Osittain tästä syystä asiakkaille on entistä tärkeämpää löytää tuloksiltaan pitkäkestoisia toimenpiteitä ja tuotteita. Huulten muotoilua suunnitteleva ihminen on tänä vuonna kysellyt entistä tarkemmin, kuinka pitkään huulten muotoilun lopputulos kestää.

Nordic Med Span sairaanhoitajat kehuvat Juvéderm-täyteaineiden pitkäkestoisuutta. Muun muassa Juvéderm Volbella on erinomainen valinta silloin, kun huuliin kaivataan pitkäkestoista täyteläisyyttä.

”Juvéderm tutkitusti tasoittuu kudokseen erinomaisen hyvin. Aineet ovat pehmeitä mutta myös erittäin pitkäkestoisia”, toteaa sairaanhoitaja Saara Räsänen.

Pitkää kestoa haettaessa kuluttajan on kuitenkin hyvä pitää mielessä se, että puolipysyvät ja pysyvät ratkaisut – esimerkiksi huuli-implantit – saattavat aiheuttaa ongelmia. Huulien muotoilussa hyaluronihappo on varma, turvallinen ja ennakoitava valinta.

”Olen aiemmassa työssäni nähnyt, kuinka suuria ongelmia esimerkiksi huuli-implantit pahimmassa tapauksessa aiheuttavat. Hyaluronihappo on turvallisin valinta.”
(Sairaanhoitaja Liisa Snäll)

Lue lisää sairaanhoitaja Liisa Snällin ajatuksia hyaluronihaposta. 

Trendinä täyteaineen poisto

Vuonna 2020 täyteaineiden sulatushoitojen määrä on lisääntynyt huimasti. Hyaluronihappogeelin poistaminen huulista onnistuu nopeasti hyaluronidaasilla. Sulatushoito on yksinkertainen ja tehokas, mikäli poistettava aine on puhdasta hyaluronihappoa.

Toisaalta sulatukseen käytettävä reseptilääke on erityislupavalmiste, jonka käyttöä valvotaan toimenpiteeseen liittyvien riskien takia. Sulatushoitoihin liittyvien komplikaatioiden todennäköisyys on pieni, mutta komplikaatiot ovat silti mahdollisia.

Täyteaineen sulatuksen voi tehdä ainoastaan lääketieteen tai hammaslääketieteen ammattilainen. 

Täyteaineiden sulatustrendiä tutkittaessa havaitaan kaksi asiakasryhmää:

 1. Asiakkaat, jotka tahtovat täysin eroon huulitäytöistään ja haluavat omat luonnolliset huulensa esiin nopeasti.
 2. Asiakkaat, joiden huuliin on vuosien varrella injektoitu väärillä tekniikoilla kehnoja aineita. Uuteen, luonnolliseen lopputulokseen päästään vain poistamalla vanha hyaluronihappo. Poiston jälkeen huulten muotoilu voidaan aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä.

Kiinnostuitko?

Saatavuus, hinnat, maksaminen

Huulten syväkosteutus- ja täyteainehoitoja tehdään Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.

 • Juvéderm Volift (0,55 ml) maksaa tätä tekstiä kirjoitettaessa 319 euroa.
 • Juvéderm Volite -syväkosteutus (1 ml) maksaa tätä tekstiä kirjoitettaessa 349 euroa.
 • Yhden millilitran Juvéderm-täytöt maksavat 419 euroa.

Klinikoilla voi maksaa käteisellä tai maksukortilla. Verkkokaupassa maksutapoja ovat myös lasku ja osamaksu.

Mikäli olet uusi asiakas tai et ole aivan varma, onko huulten täyttö sinulle sopiva toimenpide, on hyvä lähteä liikkeelle maksuttomasta konsultaatiosta tai maksuttomasta kuvakonsultaatiosta. Vaikka konsultaatiot ovat veloituksettomia, ne eivät sido asiakasta mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Valitse aluksi kolmesta konsultaatiomuodosta itsellesi sopivin:

1. Kuvakonsultaatio – lähetä kuvasi ammattilaistemme arvioitavaksi.
2. Videokonsultaatio – keskustele esteettisen sairaanhoitajan kanssa videoyhteyden välityksellä.
3. Klinikkakonsultaatio — keskustele ammattilaisemme kanssa klinikalla.

Klinikka- ja videokonsultaatioajan voit varata verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 3389 555

Käyntiosoitteet

Toimipisteet ovat avoinna sopimuksen mukaan.

Nordic Med Spa Helsinki
Työpajankatu 10 A, 00580 Helsinki
(Ebeling-hammaslääkäreiden tilat)
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Hyvinkää
Hämeenkatu 20, 05800 Hyvinkää
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Tampere
Hämeenkatu 19, 33200 Tampere
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Turku
Linnankatu 11 C 8, 20100 Turku
Kartta ja lisätiedot

Asiakaspalvelu

Keskitetty asiakaspalvelumme palvelee kaikkien toimipisteiden asiakkaita.

Puhelin: 010 3389 555
Sähköposti: info@nordicmedspa.fi

Asiakaspalvelun aukioloajat:
Maanantai: 12.00–15.00
Tiistai: 12.00–15.00
Keskiviikko: 12.00–18.00
Torstai: 12.00–18.00
Perjantai: 12.00–18.00
Lauantai: suljettu
Sunnuntai: suljettu
Arkipyhät: suljettu

Ota yhteyttä

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

error: Sivun sisältöä ei voi kopioida.