Keskiössä huulet

Usein esitettyjä kysymyksiä

Vuonna 2020 huulten täyteainehoidoissa käydään yhtä luontevasti kuin kampaajalla. Joskus huulten täyttöjä jopa tehdään kampaamotiloissa. Huulten muotoilu on kuitenkin varsin vaativa esteettinen toimenpide, joka on syytä jättää terveydenhuollon ammattilaisen tehtäväksi. Onnistuessaan huulten täyteainehoito parantaa ulkonäköä huomattavasti. Epäonnistuessaan se voi aiheuttaa monenlaisia ulkonäkö- ja jopa terveysharmeja.

”Ennen huulten täyttöä asiakkaan on hyvä käydä perinpohjainen konsultaatiokeskustelu ammattilaisen kanssa. Kun kaikki terveydentilaan, lääkityksiin ja asiakkaan toiveisiin liittyvät faktat ovat ammattilaisen tiedossa, toimenpide on turvallinen ja nopea ja lopputulokset toivotunlaiset”, toteaa Ville Männistö.

Hammaslääkäri Ville Männistö, Nordic Med Spa
Sairaanhoitaja Anna-Sofia Waltari

Blogitekstin asiantuntijoina toimivat suu- ja leukakirurgiaan erikoistuva hammaslääkäri Ville Männistö sekä sairaanhoitaja, terveydenhoitaja Anna-Sofia Waltari.

Ville tekee esteettisiä toimenpiteitä Tampereen ja Helsingin Nordic Med Spalla, Anna-Sofia Tampereella ja Turussa. Molemmat toimivat myös  Nordic Med Academy -koulutuskeskuksen kouluttajina.

”Huulten täyttö voidaan tehdä täysin kivuttomasti.”
(Hammaslääkäri Ville Männistö)

”Huulet saavat olla näyttävät. Muiden ei kuitenkaan ole tarkoitus huomata heti, että huulet on täytetty.” (Sairaanhoitaja Anna-Sofia Waltari)

Sopiiko huulten täyttö kaikille?

Huulten täyteainehoidot ovat yleisiä ja ammattilaisen tekeminä turvallisia. Huulet täytetään ei-eläinperäisellä hyaluronihapolla, joka on elimistölle tuttu yhdiste. Hyaluronihappoa käytettäessä allergiset reaktiot ovat harvinaisia. Lähtökohtaisesti huulten täyttö on siis hyvin siedetty ja monelle sopiva toimenpide.

Kaikille hoito ei kuitenkaan sovi. Vasta-aiheet käydään läpi jo konsultaatiossa. Yleisimpiä vasta-aiheita ovat seuraavat:

 • vakava perussairaus
 • raskaus tai imetys
 • alle 18 vuoden ikä
 • aiemmin saadut anafylaktiset reaktiot

”Huulten täytössä kannattaa luottaa terveydenhuollon ammattilaisiin. Heidän koulutus- ja kokemuspohjansa riittää arvioimaan hoidon sopivuutta juuri sinulle.” (Anna-Sofia Waltari)

Onko konsultaatio tarpeen?

Ennen konsultaatiota

Ennen konsultaatiota sinulta vaaditaan hieman aktiivisuutta. On hyvä, jos ehdit etsiä tietoa sekä täyteainehoitojen tekijöistä että täyteaineista. Puolueettomia lähteitä voi olla vaikea löytää. Esimerkiksi keskustelukanavilla kaikki vakuuttavan näköinen tieto ei välttämättä ole puolueetonta. Joskus kehujen tai haukkujen takana on kaupallisia sidonnaisuuksia.

Toisaalta oikeaakin tietoa löytyy, jos jaksat etsiä johdonmukaisesti. Esimerkiksi hyvien täyteainemerkkien taustalta löytyy aina runsaasti kliinistä, raportoitua tutkimustyötä, johon on käytetty runsaasti aikaa ja rahaa. Tieteelliseen tutkimukseen ja kliiniseen dataan voit lähtökohtaisesti luottaa.

Jos epämääräinen tieto aiheuttaa sinussa levottomuutta, kannattaa kerätä kysymyksiä vaikkapa paperille. Kysymyksiin saat varmasti luotettavia vastauksia konsultaatiossa.

Miksi konsultaatiossa kannattaa käydä?

Konsultaatio on paras paikka aloittaa huulten täytön suunnittelu. Kiireettömän konsultaation aikana pääset tutustumaan hoidon tekijään. Hoidon tekijä esittää sinulle joukon kysymyksiä, ja sinä pääset esittämään omat kysymyksesi.

On tärkeää, että pystyt luottamaan täyteainehoidon tekijään ja kertomaan hänelle avoimesti omista toiveistasi, terveydentilastasi ja mahdollisista lääkityksistäsi.

Konsultaatio ei sido sinua mihinkään. Jos koet, ettei hoito sittenkään ole sinun juttusi, voit jättää hoitoajan varaamatta. Joskus ammattilainen saattaa myös konsultaation päätteeksi todeta, ettei huulten täyttöä voida tehdä esimerkiksi jonkin perussairauden vuoksi.

Mitä konsultaatiossa tapahtuu?

Konsultaatiossa käydään läpi kaikki hoitoon liittyvät asiat:

 • Sopiiko täyteainehoito konsultoitavalle
 • Miten hoitoon valmistaudutaan
 • Mitä hoidon aikana tapahtuu
 • Millainen kivunlievitys on mahdollista
 • Millaista lopputulosta ollaan tavoittelemassa ja toisaalta millaisia tuloksia hoidolla voidaan saavuttaa
 • Miten toimenpiteen jälkeen toimitaan
 • Mitkä ovat normaaleja huulten täytön sivuoireita ja miten näitä oireita hoidetaan
 • Mitä riskejä täyteainehoidoissa on

”Ammattilaisen tehtävä on arvioida, sopiiko täyteainehoito konsultaatioon tulleelle asiakkaalle. Siksi konsultaatiossa kysellään paljon asiakkaan terveydentilasta sekä mahdollisista perussairauksista ja lääkityksistä.” (Ville Männistö)

huulet ja huulten täyttö FAQ

Mitä konsultaation jälkeen tapahtuu?

Jos kaikki sujuu konsultaatiossa hyvin, saatat varata hoitoajan heti konsultaatiokäyntisi päätteeksi tai pienen harkinta-ajan jälkeen. Nyt alkaa täyteainehoitoon valmistautuminen.

Ennen toimenpidepäivää on hyvä pitää taukoa verta ohentavien lääkkeiden ja lisäravinteiden nauttimisessa, jos tauotus vain on mahdollista. Verta ohentavat lääkkeet ja valmisteet lisäävät herkästi mustelmia. Tämän vuoksi on suositeltavaa pitää viikon taukoa mm. seuraavien aineiden kanssa.

 • asetyylisalisyylia sisältävät särkylääkkeet (Aspirin, Disperin)
 • ibuprofeenia ja naprokseenia sisältävät tulehduskipulääkkeet
 • omega- ja kalaöljyvalmisteet, E-vitamiinivalmisteet
 • alkoholi

Jos sinulle on määrätty esimerkiksi Marevan-lääkitys, asiasta kannattaa jutella  konsultaatiossa terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Aina lääkkeen tauotus ei ole järkevää. Lääkärin määräämiä lääkkeitä ei saa tauottaa omin päin.

Mitä hoitopäivänä tapahtuu?

Saapuessasi klinikalle täytät muutamia papereita, ellet täyttänyt näitä jo konsultaatiokäynnilläsi. Lomakkeisiin on syytä kirjata kaikki terveydentilaasi liittyvät asiat avoimesti. Meitä sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus.

Jos sinulla on meikkiä, voit halutessasi puhdistaa sen pois huulista ja alakasvoilta jo ennen hoitohuoneeseen menoa. Kaikkein kätevintä on, jos voit tulla täyteainehoitoon täysin ilman meikkiä ja muita kosmetiikkatuotteita. Harvoin meikittä tuleminen on kuitenkaan mahdollista. Täyteainehoitoihin tullaan usein esimerkiksi työpäivän jälkeen.

Sovittuna ajankohtana huulten täytön tekijä tulee hakemaan sinut toimenpidehuoneeseen. Käytte vielä kerran läpi hoidon tavoitteet, sivuoireet ja jälkihoito-ohjeet. Mikäli sinusta ei otettu ennen-kuvaa konsultaatiossa, kuva otetaan tässä vaiheessa.

Tämän jälkeen siirrytään puudutuksen kautta toimenpiteeseen.

huulet usein kysyttyä

Sattuuko huulten täyttö?

Lähes kaikki tahtovat jonkinasteisen puudutuksen ennen huulten täyttöä. Huulet ovat herkkä alue, ja ilman puudutusta toimenpide tuntuu ikävältä. Usein puudutusaineet kuitenkin lisäävät turvotusta toimenpidepäivänä, ja siksi osa huuliasiakkaista kaihtaa puudutuksia.

”Kivunlievityksessä liikutaan janalla, jonka toisessa päässä ei käytetä minkäänlaista puudutetta ja toisessa päässä huulet täytetään täysin kivuttomasti”, kertoo Ville Männistö.

Vaihtoehtoja ovat siis seuraavat:

 • ei lainkaan puudutetta – hoito sattuu kohtalaisen paljon
 • puudutevoide – huulten täyttö tuntuu, mutta voide taittaa pahimman kivun pois
 • lidokaiinia sisältävän täyteaineen käyttö – puudute levittyy alueelle ensimmäisen pistoksen jälkeen, joten ensimmäinen pistos sattuu, seuraavat eivät enää
 • infiltraatiopuudutus – puudutuspistokset sattuvat hieman, mutta täyteainehoito ei satu
 • johtopuudutus – huulten täyttö on täysin kivuton

Uudet huulet – mitä pitää ottaa huomioon?

Oikealla jälkihoidolla voit minimoida sivuvaikutuksia. Jälkihoito-ohjeiden huolellinen noudattaminen vaikuttaa myös hoidon lopputulokseen, mistä puhutaan aika harvoin.

 • Vältä liiallista kuumuutta (saunaa, kuumia suihkuja) ensimmäisen kahden vuorokauden aikana. Jopa kuuman lieden äärellä kokkailua kannattaa vältellä. Kuumuus laajentaa verisuonia ja lisää siksi verenvuotoa ja mustelmia.
 • Vältä hikiliikuntaa 3–7 päivän ajan. Fyysinen rasitus kohottaa verenpainetta ja sykettä, ja seurauksena voi olla ylimääräistä turvotusta ja mustelmaisuutta.
 • Koeta nukkua selälläsi, pääpuoli koholla.
 • Vältä suoraa auringonvaloa ja solariumia viikon ajan. Käytä aurinkosuojan sisältäviä voiteita. UV-säteily saattaa aiheuttaa pigmenttimuutoksia pistoskohtiin.
 • Älä juo alkoholia ensimmäisen 24 tunnin aikana. Alkoholi laajentaa verisuonia ja saattaa siksi aiheuttaa ylimääräisiä mustelmia. Alkoholi myös lisää huulien turvotusta.
 • Hoitopäivänä ei kannata juoda pillillä.
 • Älä käy kasvohieronnassa tai painele muullakaan tavoin kasvoja kahden ensimmäisen viikon aikana.
 • Jatka taukoa verta ohentavien valmisteiden kanssa (Aspirin, E-vitamiini, ibuprofeeni, kalaöljyvalmisteet) vielä kaksi viikkoa hoidon jälkeen. Näin vältyt liiallisilta mustelmilta.
 • Jos mahdollista, älä meikkaa toimenpiteen jälkeen toimenpidepäivänä.
 • Hoida turvotusta ohjeenmukaisella kylmäpakkaushoidolla. Varo palelluttamasta ihoa.
 • Etelänarnikkia sisältävä voide (Arnizen) ehkäisee mustelmia ja lyhentää mustelmien vaalenemisaikaa.
 • Turvotus, mustelmat, punoitus, pieni kipu ja kutina ovat normaaleja sivuoireita huulten täytön jälkeen. Niistä ei tarvitse olla huolissaan. Punoitus häviää yleensä parissa päivässä. Huulissa turvotus voi kestää useita päiviä, jopa viikon.

Pitääkö olla huolissaan?

Huulen kudoksessa on pieniä ”taskuja”, joihin täyteaine monesti keräytyy ensialkuun. Keräytymät tuntuvat huulissa pieninä pahkuroina. Koeta olla koskettelematta niitä. Pahkurat häviävät kahden viikon kuluessa.

Ensimmäisten viikkojen aikana huulten ulkonäkö saattaa vaihdella päivittäin. Turvotus voi olla aluksi toispuoleista, jolloin saatat pelästyä epäsymmetriaa. Tuloksia voidaankin arvioida luotettavasti vasta turvotuksen laskettua täysin, kaksi viikkoa hoidon jälkeen.

”Joskus tarvitaan useampi hoitokerta, jotta haluttu tulos saavutetaan”, Anna-Sofia Waltari kertoo.

Huulia rakennetaan usein asteittain, jotta suurtakin muutosta tehtäessä lopputuloksesta saadaan varmasti kaunis ja luonnollinen. Kun huulten muoto on rakennettu, ylläpitoon riittää usein pieni freesaus (esim. Juvéderm Volift 0,55 ml) kerran vuodessa.

Voit varata kontrolliajan kahden viikon päähän toimenpideajasta, varsinkin jos täyttö tehdään sinulle ensimmäistä kertaa. Kontrollikäynnillä ammattilainen tutkii lopputuloksen ja vastaa mahdollisiin kysymyksiisi.

Mietityttävätkö huulet?

Saatavuus, hinnat, maksaminen

Huulten syväkosteutus- ja täyteainehoitoja tehdään Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.

 • Juvéderm Volift (0,55 ml) maksaa tätä tekstiä kirjoitettaessa 319 euroa.
 • Juvéderm Volite -syväkosteutus (1 ml) maksaa tätä tekstiä kirjoitettaessa 349 euroa.
 • Yhden millilitran Juvéderm-täytöt maksavat 419 euroa.

Klinikoilla voi maksaa käteisellä tai maksukortilla. Verkkokaupassa maksutapoja ovat myös lasku ja osamaksu.

Mikäli olet uusi asiakas tai et ole aivan varma, onko huulten täyttö sinulle sopiva toimenpide, on hyvä lähteä liikkeelle maksuttomasta konsultaatiosta tai maksuttomasta kuvakonsultaatiosta. Vaikka konsultaatiot ovat veloituksettomia, ne eivät sido asiakasta mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Valitse aluksi kolmesta konsultaatiomuodosta itsellesi sopivin:

1. Kuvakonsultaatio – lähetä kuvasi ammattilaistemme arvioitavaksi.
2. Videokonsultaatio – keskustele esteettisen sairaanhoitajan kanssa videoyhteyden välityksellä.
3. Klinikkakonsultaatio — keskustele ammattilaisemme kanssa klinikalla.

Klinikka- ja videokonsultaatioajan voit varata verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 3389 555

Käyntiosoitteet

Toimipisteet ovat avoinna sopimuksen mukaan.

Nordic Med Spa Helsinki
Työpajankatu 10 A, 00580 Helsinki
(Ebeling-hammaslääkäreiden tilat)
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Hyvinkää
Hämeenkatu 20, 05800 Hyvinkää
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Tampere
Hämeenkatu 19, 33200 Tampere
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Turku
Linnankatu 11 C 8, 20100 Turku
Kartta ja lisätiedot

Asiakaspalvelu

Keskitetty asiakaspalvelumme palvelee kaikkien toimipisteiden asiakkaita.

Puhelin: 010 3389 555
Sähköposti: info@nordicmedspa.fi

Asiakaspalvelun aukioloajat:
Maanantai: 12.00–15.00
Tiistai: 12.00–15.00
Keskiviikko: 12.00–18.00
Torstai: 12.00–18.00
Perjantai: 12.00–18.00
Lauantai: suljettu
Sunnuntai: suljettu
Arkipyhät: suljettu

Ota yhteyttä

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

error: Sivun sisältöä ei voi kopioida.