TOTTA VAI TARUA?

Botox-hoito on usein tehokkain ja edullisin vaihtoehto, kun tahdotaan korjata tai häivyttää ryppyjä. Hoito tehdään botuliinitoksiinilla, joka tunnetaan hermomyrkkynä. Ei siis ihme, että toimenpide saattaa pelottaa.

Tässä blogitekstissä keskitytään Botox-väittämiin, joista osa on totta, osa tarua.

Tervetuloa sukeltamaan klassikkotoimenpiteen saloihin!

Lääkäri Alan Kusrati | Botox | Tampere, Helsinki
Hammaslääkäri Ville Männistö, Nordic Med Spa

Blogiteksti on laadittu yhteistyössä Ville Männistön sekä Alan Kusratin kanssa. Ville on suu- ja leukakirurgiaan erikoistuva hammaslääkäri, ja hän tekee sekä esteettisiä että lääketieteellisiä botuliinihoitoja Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Alan on lääketieteen lisensiaatti. Hän tekee botuliinihoitoja lähinnä Tampereen Nordic Med Spalla.

Botox-hoito voidaan tehdä niin, että kasvojen luonnollinen ilmeikkyys säilyy.
(Ville Männistö)

Botox-hoidoissa käyvät vain missit, mallit ja julkkikset

TOTTA VAI TARUA?

Tarua.

Esteettiset Botox-hoidot ovat suosittuja myös Suomessa, ja niissä käyvät aivan tavalliset ihmiset. Hyvin tehty esteettinen botuliinihoito korostaa ihmisen omaa kauneutta ja tekee ilmeestä levänneen ja freesin. Jähmettyneet ilmeet ja kiiltävä Botox-otsa kielivät lähes aina väärästä annostelusta ja epäammattimaisesta hoidosta.

Tyypillisimmillään ja hyvin toteutettuna Botox-hoito nuorentaa ulkonäköä noin viidellä vuodella. Läheiset huomaavat freesin ulkomuodon ja hehkun, mutta he eivät pysty paikallistamaan, mistä nuorekas ilme johtuu. Botox-hoito jää ihmisen omaksi salaisuudeksi, jos ihminen niin tahtoo.

Suomessa botuliiniasiakas on keskimäärin yli 35-vuotias nainen, joka tahtoo näyttää huolitellulta ja parhaalta mahdolliselta itseltään. Yhä enenevissä määrin Botox-hoitoja tehdään myös ennaltaehkäisevästi.

Itse asiassa botuliinihoidon vaikutus on paras, kun säännölliset hoidot aloitetaan viimeistään 30 ikävuoden tietämillä – ennaltaehkäisevästi. Tällöin juonteita ja ihoylimäärää ei pääse syntymään ollenkaan, ja asiakas saattaa olla vielä viisikymppisenäkin täysin rypytön. On helpompi ehkäistä juonteita kuin korjata syviä uurteita.
(Lääkäri Alan Kusrati, Nordic Med Spa)

Myös suomalaismiehet käyvät jonkin verran esteettisissä Botox-hoidoissa. Varsinkin kulmien välisen huolirypyn eli Sibelius-rypyn häivyttäminen kiinnostaa miehiä.

Botox-hoitoja tehdään Suomessa paljon enemmän kuin luullaan.

Botuliinitoksiini on ryppylääke

TOTTA VAI TARUA?

Osittain totta.

Botuliinihoitoja tehdään paljon terveydellisistä syistä. Botoxilla hoidetaan muun muassa hampaiden narskuttelua, liikahikoilua ja migreeniä. Varsinkin neurologeille ja hammaslääkäreille Botox eli botuliinitoksiini on tuttu lääkevalmiste.

Niistä potilaista, jotka eivät ole saaneet purentakiskoista riittävää apua purentafysiologisiin vaivoihin, 80 % hyötyy merkittävästi purentalihasten botuliinihoidosta, kertoo Ville Männistö.

Terveysongelmien hoitoon botuliinia käytettiin jo 70-luvulla. Hoidettaessa silmäongelmia huomattiin hoidon outo sivuvaikutus: Hoidettava alue parani, mutta hoitoalueelta hävisivät myös rypyt. Esteettinen käyttö keksittiin siis ikään kuin vahingossa.

Arkikielessä ja markkinoinnissa sanalla botox viitataan lähes aina esteettisiin hoitoihin, jotka tehdään botuliinilla. Esteettinen botuliinihoito (”Botox-hoito”) korjaa ryppyjä ja muita ikääntymismuutoksia sekä tasapainottaa kasvonpiirteitä.

Botox on hermomyrkky

TOTTA VAI TARUA?

Totta.

Botuliini on Clostridium botulinum -bakteerista eristetty myrkky. Se on kaikista tunnetuista hermomyrkyistä voimakkain. Oikein annosteltuna botuliinitoksiini on kuitenkin tehokas ja turvallinen lääke. Se parantaa sairauksia. Se korjaa myös ryppyjä.

Annostelu on avain. Oikea määrä parantaa, väärä määrä vahingoittaa. Tämän vuoksi päätöksen Botox-hoidosta, lääkkeen määräämisestä ja lääkkeen annostelusta tekee aina lääkäri.

Botox ei tuhoa kudosta tai soluja. Se vain estää väliaikaisesti hermoimpulssin johtumisen ja lihaksen supistumisen. Hoidon vaikutus hälvenee hiljalleen, ja lihas palautuu asteittain täysin normaaliksi 6–12 kuukauden sisällä hoidon antamisesta. (Ville Männistö)

Sairaanhoitaja voi pistää Botoxia kauneuskeskuksessa

TOTTA VAI TARUA?

Tarua.

Esteettisten botuliinihoitojen kannalta Suomi on elänyt vuoteen 2019 saakka villejä vuosia. Hoitoja on tehty vuosien ajan muun muassa kauneushoitoloissa ja kampaamoissa ilman lääkärin paikallaoloa.

Toukokuussa 2019 asia kuitenkin muuttui. Alaa valvova viranomainen – Valvira – vihelsi pelin poikki 15.5.2019.

Valviran ohjeistus lyhyesti:

  • Esteettiset botuliinihoidot ovat luvanvaraisia. Luvat lääkärille tai terveydenhuollon toimintayksikölle myöntää Avi tai Valvira.
  • Esteettisestä botuliinihoidosta päättää ja vastaa aina lääkäri. Jos sairaanhoitaja tekee botuliinihoidon, lääkärin tulee valvoa toimenpidettä ja puuttua tarvittaessa hoidon kulkuun. Kun botuliinihoitoa tehdään, lääkärin tulee olla tavoitettavissa välittömästi.

Lääketieteellisessä käytössä ja oikein annosteltuna botuliinitoksiini on turvallinen lääkeaine, mutta riskit sen käytössä ovat suuret, mikäli botuliinitoksiinihoitoja antavalla henkilöllä ei ole riittävää koulutusta, osaamista ja ammattitaitoa lääkkeen annosteluun.
(Valvira, 15.5.2019)

Botuliinihoito silottaa rypyt heti

TOTTA VAI TARUA?

Tarua.

Botuliinihoidon tulos ei näy heti pistoshoidon jälkeen. Tulos kehittyy hoitoa seuraavan viikon aikana. Viikon tai kahden jälkeen tulos on arvioitavissa, ja viikon kuluttua hoidosta onkin hyvä ajankohta kontrollikäynnille.

Kontrollivastaanotolla botuliinia voidaan tarvittaessa lisätä, jos asiakas ja lääkäri näin päättävät. On järkevää aloittaa hyvin maltillisella määrällä ja lisätä botuliinia kontrollikäynnillä tarvittaessa. Näin päästään parhaaseen tulokseen.

Botox-hoidon tulos kestää 3–6 kuukautta. Ensimmäisen hoidon jälkeen tulos kestää yleensä kolmisen kuukautta. Mitä useampi hoito on takana, sitä pidempään hoitotulokset kestävät.

Botox-huulet ovat karmeannäköiset

TOTTA VAI TARUA?

Totta.

Botox-huulista puhutaan paljon, mutta botuliinia ei pistetä huuliin. Jos pistettäisiin, tulokset olisivat varmasti karmeat.

Botuliinin vaikutus perustuu sen kykyyn rentouttaa lihakset muutamaksi kuukaudeksi niin, että lihaksen päällä olevat rypyt suoristuvat. On melko ymmärrettävää, ettei lihasaktiivisuutta lamaannuttavaa lääkettä pistetä huuliin.

Toisaalta Botox-huulista voidaan kuitenkin puhua. Suupieliä voidaan nostaa Botoxilla. Taitavasti toteutetulla botuliinihoidolla voidaan myös saada hiukan aiempaa enemmän huulen punaosaa esille. Lisäksi Botoxilla voidaan korjata ylähuulen yläpuolella olevat pystyrypyt, ns. tupakkarypyt. Huulia ympäröivien alueiden botuliinihoidot ovat siis mahdollisia, mutta itse huuliin ei lihasaktiivisuutta lamaavaa botuliinia tietenkään viedä.

Jos naapurisi huulet ovat aiempaa muodokkaammat tai symmetrisemmät, hän on todennäköisesti käynyt huulten täytössä. Huulten täyttö ja muotoilu tehdään hyaluronihapolla, ei botuliinilla. Botox-huulia naapurilla ei ole.

Kiinnostuitko?

Saatavuus, hinnat, maksaminen

Esteettisiä ja lääketieteellisiä Botox-hoitoja tehdään päivittäin Helsingissä ja Tampereella. Kysynnän mukaan Botox-päiviä järjestetään myös Turun ja Hyvinkään klinikoilla.

  • Toimenpiteiden hinnat vaihtelevat 179 euron ja 549 euron välillä.
  • Hinta-arvion saat maksuttoman konsultaation aikana. Konsultaatio ei sido sinua mihinkään.

Klinikoilla voi maksaa käteisellä, maksukortilla, Terveystili-laskulla ja Terveystili-osamaksulla.

Verkkokaupassa maksutapoja ovat verkkopankki- ja korttimaksaminen, MobilePay, lasku ja osamaksu.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Valitse aluksi kolmesta konsultaatiomuodosta itsellesi sopivin:

1. Kuvakonsultaatio – lähetä kuvasi ammattilaistemme arvioitavaksi.
2. Videokonsultaatio – keskustele esteettisen sairaanhoitajan kanssa videoyhteyden välityksellä.
3. Klinikkakonsultaatio — keskustele ammattilaisemme kanssa klinikalla.

Klinikka- ja videokonsultaatioajan voit varata verkkoajanvarauksesta tai puhelimitse numerosta 010 3389 555

Käyntiosoitteet

Toimipisteet ovat avoinna sopimuksen mukaan.

Nordic Med Spa Helsinki
Työpajankatu 10 A, 00580 Helsinki
(Ebeling-hammaslääkäreiden tilat)
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Hyvinkää
Hämeenkatu 20, 05800 Hyvinkää
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Tampere
Hämeenkatu 19, 33200 Tampere
Kartta ja lisätiedot

Nordic Med Spa Turku
Linnankatu 11 C 8, 20100 Turku
Kartta ja lisätiedot

Asiakaspalvelu

Keskitetty asiakaspalvelumme palvelee kaikkien toimipisteiden asiakkaita.

Puhelin: 010 3389 555
Sähköposti: info@nordicmedspa.fi

Asiakaspalvelun aukioloajat:
Maanantai: 12.00–15.00
Tiistai: 12.00–15.00
Keskiviikko: 12.00–18.00
Torstai: 12.00–18.00
Perjantai: 12.00–18.00
Lauantai: suljettu
Sunnuntai: suljettu
Arkipyhät: suljettu

Ota yhteyttä

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

error: Sivun sisältöä ei voi kopioida.