BOTOX

TOTTA VAI TARUA?

Maksuton konsultaatio

Konsultaatio on veloitukseton, eikä se sido sinua mihinkään. Myös kuvakonsultaatio onnistuu!

Moi Karoliina! Kävin lähes viikko sitten ottamassa botoxia (lip flip ja suupielten kohotus) ja pakko kertoa, että olen supertyytyväinen tuloksiin jo nyt!!  Ylähuuli on selvästi kohonnut ja erityisesti kun hymyilen, niin se on todella täyteläinen. Lisäksi pienet juonteet tolla alueella ovat häivyttyneet. Suupielet ovat myös kohonneet upeasti ja alakasvot eivät näytä enää niin raskailta.
Olen jo pitkään halunnut täyteaineen poistoa huulista. Samalla innostuin ekaa kertaa kokeilemaan kulmien kohotusta botoxilla. Kiitos Nordic Med Spa ja Alina Hilden. Voin lämpimästi suositella!
Kiitos sinulle eilen tehdyistä hoidoista. Hyvin meni kaikki. Pari pientä mustelmaa on otsassa, tämä kuitenkin normaalia. Arvostan todella paljon hyvää ammattitaitoa.
Botox-hoito oli tosi positiivinen kokemus. Ja myös asiakaslähtöistä työtä!
Voihan Amanda minkä teit! Kävin 5.10. Tampereen toimipisteessä, ja minulle laitettiin mesolankoja mm. poskipäihin, leukalinjaan, leuan alle muistaakseni noin 30–40 kpl ja muutama juonteita silottava pistos otsaan ja silmäkulmiin. Mustelmia tuli pariin kohtaan ja turvotusta, mutta ne hävisivät viikossa eivätkä muutenkaan aiheuttaneet itselle päänvaivaa, koska tiedän, että tällaisista toimenpiteistä näitä tulee väkisinkin. Olen niin tyytyväinen lopputulokseen ja kasvoistani näkee selkeän "faceliftauksen". Tällaista juuri toivoin! Upea lopputulos! Kiitos Amandalle ammattitaitoisesti tehdyistä toimenpiteistä ja superhyvästä asiakaspalvelusta! : ) Suosittelen kaikille Amandaa ja Nordic Med Spata!
Unohdin ihan laittaa sulle viestiä sen botuliinihoidon jälkeen, mutta oon ollu ihan SUPERtyytyväinen!
I was happy to visit Nordic Med Spa! Have perfect results and planning to come back.
Erittäin tyytyväinen botuliinitoksiinihoitoon. Tulos on ällistyttävä, ja turha kulmien kurtistelu hoidettu rennoksi.
Aivan ihanaa ja loistavaa palvelua!

Botox on usein paras ja edullisin vaihtoehto, kun tahdotaan korjata tai häivyttää ryppyjä. Hoito tehdään botuliinitoksiinilla, joka tunnetaan hermomyrkkynä. Ei siis ihme, että toimenpide saattaa pelottaa.

Tässä blogitekstissä keskitytään Botox-väittämiin, joista osa on totta, osa tarua.

Tervetuloa sukeltamaan klassikkotoimenpiteen saloihin!

Ville Männistö Nordic Med Spa

Blogiteksti on laadittu yhteistyössä Nordic Med Span lääkäreiden kanssa.

Botox-hoito voidaan tehdä niin, että kasvojen luonnollinen ilmeikkyys säilyy.

Botox-hoidoissa käyvät vain missit, mallit ja julkkikset

TOTTA VAI TARUA?

Tarua.

Esteettiset botuliinitoksiinihoidot ovat suosittuja myös Suomessa, ja niissä käyvät aivan tavalliset ihmiset. Hyvin tehty esteettinen botuliinihoito korostaa ihmisen omaa kauneutta ja tekee ilmeestä levänneen ja raikkaan. Jähmettyneet ilmeet ja kiiltävä Botox-otsa kielivät lähes aina väärästä annostelusta ja epäammattimaisesta hoidosta.

Tyypillisimmillään ja hyvin toteutettuna Botox-hoito nuorentaa ulkonäköä noin viidellä vuodella. Läheiset huomaavat freesin ulkomuodon ja hehkun, mutta he eivät pysty paikallistamaan, mistä nuorekas ilme johtuu. Botox-hoito jää ihmisen omaksi salaisuudeksi, jos ihminen niin tahtoo.

Suomessa botuliiniasiakas on keskimäärin yli 35-vuotias nainen, joka tahtoo näyttää huolitellulta ja parhaalta mahdolliselta itseltään. Yhä enenevissä määrin Botox-hoitoja tehdään myös ennaltaehkäisevästi.

Itse asiassa paras Botox-vaikutus saadaan, kun säännölliset hoidot aloitetaan viimeistään 30 ikävuoden tietämillä – ennaltaehkäisevästi. Tällöin juonteita ja ihoylimäärää ei pääse syntymään ollenkaan, ja asiakas saattaa olla vielä viisikymppisenäkin täysin rypytön. On helpompi ehkäistä juonteita kuin korjata syviä uurteita.

Myös suomalaismiehet käyvät jonkin verran esteettisissä Botox-hoidoissa. Varsinkin kulmien välisen huolirypyn eli Sibelius-rypyn häivyttäminen kiinnostaa miehiä.

Botox-hoitoja tehdään Suomessa paljon enemmän kuin luullaan.

Botuliinitoksiini on ryppylääke

TOTTA VAI TARUA?

Osittain totta.

Botuliinihoitoja tehdään paljon terveydellisistä syistä. Botoxilla hoidetaan muun muassa hampaiden narskuttelua, liikahikoilua ja migreeniä. Varsinkin neurologeille ja hammaslääkäreille Botox eli botuliinitoksiini on tuttu lääkevalmiste.

Niistä potilaista, jotka eivät ole saaneet purentakiskoista riittävää apua purentafysiologisiin vaivoihin, 80 % hyötyy merkittävästi purentalihasten botuliinihoidosta.

Terveysongelmien hoitoon botuliinia käytettiin jo 70-luvulla. Hoidettaessa silmäongelmia huomattiin hoidon outo sivuvaikutus: Hoidettava alue parani, mutta hoitoalueelta hävisivät myös rypyt. Esteettinen käyttö keksittiin ikään kuin vahingossa.

Arkikielessä ja markkinoinnissa sanalla botox viitataan lähes aina esteettisiin hoitoihin, jotka tehdään botuliinilla. Esteettinen botuliinihoito (”Botox-hoito”) korjaa ryppyjä ja muita ikääntymismuutoksia sekä tasapainottaa kasvonpiirteitä.

Botox on hermomyrkky

TOTTA VAI TARUA?

Totta.

Botuliini on Clostridium botulinum -bakteerista eristetty myrkky. Se on kaikista tunnetuista hermomyrkyistä voimakkain. Oikein annosteltuna botuliinitoksiini on kuitenkin tehokas ja turvallinen lääke. Se parantaa sairauksia. Se korjaa myös ryppyjä.

Annostelu on avain. Oikea määrä parantaa, väärä määrä vahingoittaa. Tämän vuoksi päätöksen hoidosta, lääkkeen määräämisestä ja lääkkeen annostelusta tekee aina lääkäri.

Botuliinitoksiini ei tuhoa kudosta tai soluja. Se vain estää väliaikaisesti hermoimpulssin johtumisen ja lihaksen supistumisen. Hoidon vaikutus hälvenee hiljalleen, ja lihas palautuu asteittain täysin normaaliksi 6–12 kuukauden sisällä hoidon antamisesta.

Sairaanhoitaja voi pistää Botoxia kauneuskeskuksessa

TOTTA VAI TARUA?

Tarua.

Esteettisten botuliinihoitojen kannalta Suomi on elänyt vuoteen 2019 saakka villejä vuosia. Hoitoja on tehty vuosien ajan muun muassa kauneushoitoloissa ja kampaamoissa ilman lääkärin paikallaoloa.

Toukokuussa 2019 asia kuitenkin muuttui. Alaa valvova viranomainen – Valvira – vihelsi pelin poikki 15.5.2019.

Valviran ohjeistus lyhyesti:

 • Esteettiset botuliinihoidot ovat luvanvaraisia. Luvat lääkärille tai terveydenhuollon toimintayksikölle myöntää Avi tai Valvira.
 • Esteettisestä botuliinihoidosta päättää ja vastaa aina lääkäri tai hammaslääkäri. Jos sairaanhoitaja tekee botuliinihoidon, lääkärin tai hammaslääkärin tulee valvoa toimenpidettä ja puuttua tarvittaessa hoidon kulkuun. Kun botuliinihoitoa tehdään, lääkärin tai hammaslääkärin tulee olla tavoitettavissa välittömästi.
 • Sairaanhoitaja voi tehdä Botox-hoitoja ainoastaan terveydenhuollon toimintayksikössä, ei esimerkiksi kauneushoitolassa tai muussa yrityksessä, jolla ei ole terveydenhuollon toimilupia.

Lääketieteellisessä käytössä ja oikein annosteltuna botuliinitoksiini on turvallinen lääkeaine, mutta riskit sen käytössä ovat suuret, mikäli botuliinitoksiinihoitoja antavalla henkilöllä ei ole riittävää koulutusta, osaamista ja ammattitaitoa lääkkeen annosteluun.
(Valvira, 15.5.2019)

Botox silottaa rypyt heti

TOTTA VAI TARUA?

Tarua.

Botuliinihoidon tulos ei näy heti pistoshoidon jälkeen. Tulos kehittyy hoitoa seuraavan viikon aikana. Viikon tai kahden jälkeen tulos on arvioitavissa, ja viikon kuluttua hoidosta onkin hyvä ajankohta kontrollikäynnille.

Kontrollivastaanotolla botuliinia voidaan tarvittaessa lisätä, jos asiakas ja lääkäri näin päättävät. On järkevää aloittaa hyvin maltillisella määrällä ja lisätä botuliinia kontrollikäynnillä tarvittaessa. Näin päästään parhaaseen tulokseen.

Hoidon tulos kestää 3–6 kuukautta. Ensimmäisen hoidon jälkeen tulos kestää yleensä kolmisen kuukautta. Mitä useampi hoito on takana, sitä pidempään hoitotulokset kestävät.

Botox on parempi kuin Dysport

TOTTA VAI TARUA?

Todennäköisesti tarua.

Jokainen lääketehdas mainostaa omaa botuliinivalmistettaan markkinoiden parhaana, turvallisimpana ja tehokkaimpana. Laajahko tieteellinen tutkimus osoittaa kuitenkin, ettei botuliinitoksiini-A-valmisteiden välillä ole laatu- tai turvallisuuseroja. Tutkimuksessa havaittiin, että ohjeenmukaisesti annosteltuina kaikki botuliinivalmisteet toimivat yhtä hyvin.

Mikäli jokin botuliinitoksiinivalmiste toimii heikosti tai sen vaikutus lakkaa pian, kyse on luultavasti liian säästeliäässä annostelussa, ei valmisteessa, tutkimuksessa todetaan. Toisaalta saman tutkimuksen yhteenvedossa mainitaan kuitenkin, että aihetta tulisi tutkia lisää ennen kuin mitään varmaa voidaan sanoa.

Lääkevalmisteiden mainostaminen on Suomessa säädeltyä, eikä esteettisiä hoitoja tarjoava yritys tai lääkäri saa markkinoida mitään yksittäistä botuliinimerkkiä. Botox-hoitoja mainostava yritys ei myöskään saa asettaa mainoksissaan botuliinitoksiineja paremmuusjärjestykseen.

Botox on täyteaine

TOTTA VAI TARUA?

Tarua.

Botuliinitoksiini ei ole täyteaine. Se ei korjaa ryppyjä täyttämällä niitäSen toiminta perustuu lihasten rentouttamiseen.

Täyteaineet ovat yleensä hyaluronihappogeelejä. Niitä ruiskutetaan ihon eri kerroksiin. Ne lisäävät kudoksen tilavuutta, jolloin ihossa olevat juonteet kohoavat ja piirteet saavat uutta muotoa. Rypyt täyttyvät ja piirteet täyteläistyvät.

Botuliinivalomisteet ovat lihasrelaksantteja. Ne estävät väliaikaisesti hermoimpulssien pääsyn lihakseen, jolloin lihas ei pääse supistumaan. Kun lihas on rentoutettu botuliinitoksiinilla, lihaksen päällä oleva iho siliää.

Botuliinitoksiinit ovat reseptilääkkeitä, joiden käytöstä vastaa aina reseptin kirjoittanut lääkäri tai hammaslääkäri. Täyteaineet ovat lääkinnällisiä laitteita, joita voi hankkia ja käyttää kuka tahansa.

Harva suomalainen tietää, että botuliinihoidot ovat itse asiassa turvallisempia kuin täyteainehoidot.

Terveydenhuollon ammattilaisen tekeminä sekä täyteaine- että botuliinihoidot ovat turvallisia toimenpiteitä. Täyteainehoitoihin liittyy kuitenkin jonkin verran enemmän vakavien komplikaatioiden riskejä kuin botuliinihoitoihin. Silti moni kavahtaa Botoxia ja pitää täyteaineita turvallisempana vaihtoehtona botuliinihoitoihin verrattuna.

Botox-huulet ovat karmeannäköiset

TOTTA VAI TARUA?

Totta.

Botox-huulista puhutaan paljon, mutta botuliinia ei pistetä huuliin. Jos pistettäisiin, tulokset olisivat varmasti karmeat.

Botuliinin vaikutus perustuu sen kykyyn rentouttaa lihakset muutamaksi kuukaudeksi niin, että lihaksen päällä olevat rypyt suoristuvat. On melko ymmärrettävää, ettei lihasaktiivisuutta lamaannuttavaa lääkettä pistetä huuliin.

Toisaalta Botox-huulista voidaan kuitenkin puhua. Suupieliä voidaan nostaa Botoxilla. Taitavasti toteutetulla botuliinihoidolla voidaan myös saada hiukan aiempaa enemmän huulen punaosaa esille (ns. Lip Flip). Lisäksi Botoxilla voidaan korjata ylähuulen yläpuolella olevat pystyrypyt, ns. tupakkarypyt. Huulia ympäröivien alueiden botuliinihoidot ovat siis mahdollisia, mutta itse huuliin ei lihasaktiivisuutta lamaavaa botuliinia tietenkään viedä.

Jos naapurisi huulet ovat aiempaa muodokkaammat tai symmetrisemmät, hän on todennäköisesti käynyt huulten täytössä. Huulten täyttö ja muotoilu tehdään hyaluronihapolla, ei botuliinilla. Botox-huulia naapurilla ei ole.

Kiinnostuitko?

Saatavuus, hinnat, maksaminen

Esteettisiä ja lääketieteellisiä botuliinitoksiinihoitoja tehdään Helsingissä, Hyvinkäällä, Tampereella ja Turussa.

 • Toimenpiteiden hinnat vaihtelevat 129 euron ja 499 euron välillä.
 • Hinta-arvion saat maksuttoman konsultaation aikana. Konsultaatio ei sido sinua mihinkään.

Maksutavat

 • pankkikortti, luottokortti
 • Nordic Med Spa Terveystili –lasku
 • Nordic Med Spa Terveystili –osamaksu
  • Laskutus- ja osamaksusopimukset tehdään jo ennen vastaanottokäyntiä täällä.

Botox-hoito

Kaikki blogitekstit Botox-hoidoista

Botox mikrobotox babybotox
Botox Turku Nefertiti Lift
Botox Lip Flip
bruksismi hampaiden narskuttelu botox
Botox-hoito, rypyt pois, Botox Helsinki Botox Tampere Botox Turku
Migreenin hoito Botox
brotox ikääntymismuutokset
botox tampere botox helsinki botox turku

Maksuton kuvakonsultaatio

Kuvat voit lähettää myös sähköpostitse

(konsultaatio@nordicmedspa.fi).

Konsultaatio on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

  Tämän lomakkeen kautta ei voi perua vastaanottoaikoja.

  Yhteystiedot


  Viesti

  Liitetiedostot

  Laita viestin liitteeksi valokuvia niistä kehonosista, jotka sinua mietityttävät. Huom! Ladattava valokuva voi olla maksimissaan 5 megan kokoinen. Tätä suuremmat kuvat voi lähettää sähköpostitse.  © Copyright - Nordic Med Spa